به گزارش راهبرد معاصر؛آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز شنبه (28 مرداد) در اولین اجلاسیه ملی مردمیسازی دولت که با حضور نخبگان، حلقههای میانی، شبکه دستیاران مردمی سازی و مسئولان برگزار شد، گفت: انقلاب ما مردم پایه بود و مردم به رهبری امام انقلاب را به پیروزی رساندند.
وی با بیان اینکه در حوزه هایی که به مردم نقش داده شده است موفق بودیم، افزود: در این دولت با تجربه ای که از گذشته داشتیم و آنچه پیشینیان انجام دادند بنا گذاشتیم که دولت سیزدهم در عمل مردمی باشد و به مردم میدان دهد تا جایی که مردم کار را انجام دهند و دولت نقش حمایت، هدایت و نظارت را در همه حوزه ها ایفا کند. در حوزه های اقتصادی تولید، توزیع، صادرات و در مواردی واردات داریم که همه اینها میتواند به دست مردم صورت بگیرد مردم آمادگی دارند در حوزه های تولید اعم از کشاورزی و محصولات مختلف مورد نیاز حضور پیدا کنند که فراهم کردن زمینه برای حضور مردم در بخش های فعال حوزه اقتصادی بسیار اهمیت دارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: در حوزه مسایل اجتماعی کاهش طلاق، کاهش اعتیاد، کاهش حاشیه نشینی و .... میتواند توسط مردم انجام گیرد. در حوزه فرهنگ؛ موسسات اثر گذار فرهنگی، هنری، مساجد و هیئات می توانند نقش مهمی داشته باشند. مجلس و هیأت پشتوانه امنیت ملی هستند و کارکردهای مختلفی دارند که یکی از آن توجه به نورانیت اهل بیت(ع) است کارکرد دیگر هیئات انجام کارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همگرایی و همبستگی محله است.
رئیسی با بیان اینکه مردم نقش مهمی در حوزه های علمی دارد، گفت: موسسات دانش بنیان اثر بخش شدهاند، قبل از دولت فعلی وزارت نفت با کمتر از صد شرکت دانش بنیان ارتباط داشت ولی امروز حداقل با ۵۰۰ شرکت دانش بنیان ارتباط برقرار شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط گروه های جهادی افزود: تا کنون ده هزار روستا برای آب رسانی هدف گذاری شده اند که آب رسانی به ۳۵۰۰ روستا صورت گرفته است. هیچ سختی ای در کارها با مشارکت مردم وجود ندارد. بیشترین گزارشات در مورد حرکت ضدانقلاب توسط مردم صورت می گیرد و بسیاری از توطئه ها به وسیله اطلاعات مردمی کشف میشوند. مردم در سراسر کشور نسبت به امنیت جامعه احساس مسئولیت می کنند و خودشان گزارش می دهند؛ بیشترین گزارش در سلامت اداری برای مردم است دستگاه های اطلاعاتی حراست ها و هیات های تخلفات کار می کنند اما نیروهای مخلص اداری که کم کاری و فساد را می بینند و اعلام می کنند سلامت اداری ما مرهون احساس مسئولیت نیروهای کار آمد مخلص و حزب اللهی و نیروهایی مسئول در ادارات و سازمان هاست. طرح حضور مردم برای سلامت و امنیت بسیار مهم است.
رئیس جمهور با اشاره به نقش مردم در بهداشت گفت: نقش مردم در بهداشت اهمیت بسیاری دارد مثلا در ایام کرونا کمک مومنانه با هدایت رهبری انجام شد؛ در همان زمان شاهد بودیم در بعضی کشورها که مدعی توسعه هستند فروشگاه ها را غارت کردند اما در کشور ما در ایامی که عده ای مشکل مالی پیدا کردند و کارشان دچار آسیب شده بود همه تکایا و مساجد به مرکز کمک مومنانه تبدیل شد و همه کمک کردند که این ویژگی کمک مومنانه است.
رئیسی تصریح کرد: زمانی که دولت کارش را آغاز کرد روزی 700 قربانیِ کرونا داشتیم آنچه توانست به مردم آرامش دهد کمک های مردمی بود دولت هم وظیفه داشت و دارد اما این حضور خیلی توانست به مردم آرامش دهد آسیب دیدگان احساس کردند همه مردم با آـنها هستند.
وی افزود: نقش مردم را در حوزه های مختلف می بینیم که نباید از آن غفلت کرد به همه در دولت و وزارتخانه ها و تمام شوراهای اداری در سراسر کشور اعلام کردم حتما در کنارتان جمع نخبگانی از متخصصین مردمی، پیشکسوتان و دانشگاهیان داشته باشید.
رئیس جمهور با بیان اینکه میدان دادن به تعاونی ها بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: دولت باید از تصدی گری اش بکاهد و بر نظارتش بیفزاید که در همه برنامه های توسعه بر آن تاکید شده است و در عمل باید رخ دهد. البته برخی از خصوصی سازی ها یی که در کشور رخ داد درست عمل نشد اما اصل خصوصی سازی درست است
رئیسی تصریح کرد: معتقدم همه دستگاه ها در اربعین حسینی کمک کنند اما نقش اصلی را باید مردم و موکب داران چه عراقی ها و چه ایرانی ها باید ایفا کنند. وظیفه داریم زیر ساخت ها را مهیا کنیم اما میدان باید دست مردم باشد چرا که برای حضور مردم هیچ بدیلی وجود ندارد. دستیار مردمی در دستگاهها نمادی از حضور مردم است؛ باید از دستیار مردمی با حضور جمع نخبگانی استفاده شود تا مساله مردمی کردن هر ماموریت سازوکاری داشته باشد و گرنه با صرف گفتن مردمیکردن که کاری از پیش نمی رود.
وی افزود: همه دستگاههای اداری در کشور برنامه دقیق داشته باشند برای مردمی کردن ماموریتشان این مساله کار ساز است. حلقه های میانی با دستیار مردمی می توانند در میدان عمل و فعالیت که از کارهای بسیار مهم است فعال شوند.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای هر تصمیمی پیوست مردمی کردن کار وجود داشته باشد، گفت: معلوم شود مردم چگونه در این کار نقش داشته باشند این بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: نیروهای حزب اللهی اهل اقدام و عمل باید مورد تقویت قرار بگیرند شاید افرادی هم از بیرون فشار میآورند مهم این است که مدیر بالاتر در برابر این فشارها مقاومت کند. توصیه به نیروهای دولتی امکان پذیر است هرکسی هر مطلب خوبی به نظرش می رسد اعلام کند اما مسئولیت با مدیران دولتی است و اجازه ندهند فشارها بر آنها تاثیر بگذارد، نیروهای کارآمد زیر سوال قرار بگیرند یا پشت نیروهای کارآمد خالی شود. از نیروی کارآمد باید تا آخر حمایت کنیم.
رئیسی تصریح کرد: سازمان اداری و استخدامی طراحی کند که چگونه نیروهای مردمی در ادارات و سازمان ها نقش داشته باشند این نقش باید دقیقا تعریف شود و سازوکارِ میدان دادن به مردم به نحوی آماده شود که همه دستگاه ها مردم را درکنار خودشان ببینند و مردم احساس کنند این دستگاه همراه با آنها کار را پیش می برد و این رمز موفقیت دولت است. این اقدامات نشاط اجتماعی را افزایش می دهد و مردم که اساس انقلاب و تحول هستند را می تواند در جایگاه رشد و شکوفایی قرار دهد.
رئیس جمهور گفت: توصیه به همه دستگاه ها این است که در جهت مردمی کردن دستگاهتان حرکتی تحولی را انجام دهید نیروهایی بگمارید که دیدگاه تحولی دارند اگر نیرویی تحول خواه نیست حتما وی را از پیش پای نیروهای تحول خواه کنار بزنید تا تحول شکل بگیرد. ممکن است آدم خوبی هم باشد ولی الان تحول خواه نیست و هرچه با اوصحبت می کنید تحول خواه نمی شود و حاضر نیست قدم های بزرگ را با شجاعت بردارد و به مردم آنچنان که جزو سیاستهای دولت است میدان دهد.
رئیسی تصریح کرد: مدیران حتما با نگاه تحولی طرحی نو دراندازند و حرکتی مجدد را آغاز کنند، در این مدتی که از عمر دولت گذشته است مدیرانی که در امر مردمی سازی زیاد موفق نبودند به بازنگاهی به این مساله نیاز دارند./ فارس