به گزارش راهبرد معاصر، علیحسین رعیتیفرد امروز در نشست خبری در سالن تلاش گفت: تعداد مقرریبگیران بیمه بیکاری از 270 هزار نفر در تیرماه به 176 هزار و 251 نفر کاهش پیدا کرده که این به معنای این است که عموما کارگران به کار برگشته و نرخ اخراج و تعدیل نیروی کار کاهش پیدا کرده است.
وی همچنین از کاهش 14 درصدی حوادث کار و 11 درصدی حوادث منجر به فوت در سال جاری نسبت به سال 1400 خبر داد و گفت: در زمینه ایمنی کار کمیتههای فنی ایمنی کار در اکثر بنگاهها و کارگاهها ایجاد شده است.
وی این را هم گفت: عمده حوادث ناشی از کار در کارگاههای ساختمانی است که نشان میدهد موارد ایمنی در آنها کمتر رعایت شده است.به گونهای که 50 درصد حوادث منجر به فوت در کارگاههای ساختمانی و 37 درصد حوادث کار در این کارگاهها اتفاق افتاده است.
معاون روابط کار همچنین گفت: در کل کشور 840 بازرس کار وجود دارند که به صورت نوبتی از کارگاهها و بنگاههای تولیدی بازرسی میکنند و به عنوان ضابط قضایی عمل میکنند و در مواردی که در کارگاهها ایمنی کارگران رعایت نشود منجر به تعطیلی واحد تولیدی یا کارگاه میشوند.
وی همچنین گفت: 900 هیأت رسیدگی به دعاوی کارگری و کارفرمایی در کشور وجود دارد که از آنها 600 واحد تشخیص و 300 واحد برای حل اختلاف است.
رعیتیفرد همچنین گفت: عمده دادرسی دعاوی کارگری مطابق فصل 8 قانون کار در بستر الکترونیک انجام میشود و سالانه 400 هزار دعاوی کارگری در هیأتهای تشخیص و حل اختلاف به نتیجه میرسد.
معاون روابط کار وزیر همچنین گفت:در راستای برقراری عدالت مزدی طرح طبقهبندی مشاغل مطابق ماده 49 قانون کار در بنگاههای بالای 50 نفر اجرا میشود قبلاً مشاوران طرح طبقهبندی در یک روند انحصاری مشخص میشدند اما امسال آزمون گرفتیم و هیچ انحصاری در کار نبود. تعداد 160 نفر در این آزمونها پذیرش شده و دورههای کارآموزی را میگذرانند که از مهر ماه به عنوان مشاور طبقهبندی مشاغل مشغول کار میشوند و در واقع انحصار مشاوران طبقهبندی مشاغل شکسته شده است.
وی همچنین گفت: امسال در 6 استان به صورت آزمایشی اختیارات طبقهبندی مشاغل و آموزش آنها به استانها واگذار شده است.
وی همچنین گفت:امسال 840 بازرس کار در کل کشور وجود دارد که وظیفه آنها حفظ و صیانت از نیروی کار و نظارت بر ایمنی کارگاهها است.
به گفته وی، شورای عالی حفاظت فنی که ریاست آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد اقدامات مؤثری در راستای ارتقاء ایمنی در واحدهای تولیدی پیگیری میکند.
رعیتیفرد یکی از دلایل افزایش حوادث ناشی از کار را نداشتن سیستم HSE و نداشتن ساختار ایمنی در کارگاهها عنوان کرد و گفت: امسال در هفته کارگر کمیتههای بازرسی ملی در مراکز استانها تشکیل شد و با کمک سازمان نظام مهندسی و شهرداری نظارت بیشتری بر ایمنی کارگاهها انجام میشود و در این زمینه 6 بسته برای ارتقاء ایمنی کارگاهها تشکیل شده است.
معاون روابط کار وزیر همچنین با بیان اینکه حوادث معدن تنها 2 درصد از کل حوادث کار را تشکیل میدهد، گفت:در عین حال حوادث معدن انعکاس اجتماعی زیادی دارد و ما با تفاهمنامهای که با ایمیدرو و معاون معدنی وزارت صنعت انجام دادهایم در جهت ارتقاء ایمنی در معادن تلاش میکنیم و کمیته حفاظت فنی و ارزیابی ریسک در معادن تشکیل شده است.
وی گفت: تعداد 23 هزار کمیته حفاظت فنی در کشور در کارگاههای بالای 23 نفر وجود دارد که این تعداد در سال جاری به 27 هزار کمیته ارتقاء پیدا میکند.
وی گفت: سال گذشته تعداد 820 هزار مورد بازرسی از کارگاههای کشور توسط 840 بازرس کار انجام شد.
معاون روابط کار وزیر در مورد تشکلهای کارگری و کارفرمایی گفت: در دو سال گذشته 15 هزار تشکل کارگری و کارفرمایی در کشور بوده است که 11700 تشکل کارگری و 2300 تشکل کارفرمایی در کشور فعالیت دارند.همچنین مجمع عالی کارگری، انجمن صنفی کارفرمایی، کانون بازنشستگان، کانون کارگران، تشکیل شده است و در حال حاضر 4 میلیون کارگر در این تشکلها عضو هستند که 2 میلیون نفر عضو تشکلهای مخصوص کارگری هستند.
وی همچنین گفت: ما به مقاولهنامه شماره 98 سازمان جهانی کار پیوستهایم و در این زمینه مرکز تعلیمات حفاظت فنی،آموزش حوزه کار بر عهده مراکز آموزش قرار گرفته است و در این زمینه 4.9 میلیون نفر ساعت آموزش ایمنی و فنی به کارگران ارائه شده است./ فارس