کشف دستگاه جاسوسی اسرائیل توسط ارتش لبنان گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا؛ اهداف پوتین در اوکراین همچنان پابرجاست تشدید شکاف در دولت مستعفی یمن؛ وزرا در عدن به شورای انتقالی جنوب پیوستند تردید‌ها درباره همراهی ترامپ با ماجراجویی جدید نتانیاهو علیه ایران سناتور آمریکایی: احتمال کمی برای خلع سلاح حماس وجود دارد رایزنی وزیران خارجه ایران و پاکستان درباره آخرین تحولات منطقه حمله عربستان به مناطق مرزی یمن نماینده حزب‌الله: در قاموس ما جایی برای تسلیم شدن نیست/ حق دفاع مشروع از خود را داریم روسیه، مذاکره مستقیم با اوکراین را رد کرد سازمان ملل: داعش در افغانستان ۲۰۰۰ نیرو دارد وزیر دفاع ونزوئلا: در حال جنگ با دروغ، افترا و تهدید نظامی آمریکا هستیم تهدید وزیر اسرائیل به عملیات نظامی علیه غزه و لبنان پیش از انتخابات این رژیم مذاکره‌کننده روس در امور اوکراین وارد میامی آمریکا شد بیانیه مشترک آمریکا، قطر، مصر و ترکیه از پیشرفت در روند توافق غزه رسانه آمریکایی: حملات علیه داعش در سوریه ممکن است چند هفته ادامه داشته باشد

ماکرون مامور ارسال پیام رهبران «گروه 7» به ایران

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که رهبران گروه 7 موافقت کرده‌اند که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه پیام رهبران این گروه را به ایران منتقل کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۸ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 25
کد خبر: ۲۰۱۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که سران گروه 7، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه را مامور ارسال پیام سران گروه 7 به ایران کرده‌اند.

 

منابع دیپلماتیک گفته‌اند که رهبران گروه 7 که هم اکنون در شهر «بیاریتز» فرانسه جمع شده‌اند «توافق کرده‌اند که ماکرون با طرف ایرانی مذاکره کند و پیام آنها را به تهران منتقل کند.»

 

این منبع دیپلماتیک گفته؛ «اولویت سران گروه 7 همان جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و همچنین کاهش تنشها در خلیج فارس باقی ماند. براساس توافق سران در شب گذشته، رئیس جمهور فرانسه اختیار مذاکره و رایزنی با ایران و انتقال پیام به مقامات ایرانی را کسب کرده است.»

این منبع فرانسوی، اشاره بیشتری به جزئیات این توافق نکرده است.

 

مساله ایران و به ویژه توافق هسته‌ای یکی از محورهای نشست رهبران گروه 7 است که از روز شنبه در شهر ساحلی بیاریتز فرانسه آغاز شده است.

 

ماکرون پیش از حضور در نشست سران گروه 7 با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در کاخ الیزه دیدار کرده بود و برخی رسانه‌ها از ارائه پیشنهاداتی از سوی پاریس به تهران خبر داده بودند.

 

ماکرون روز شنبه نیز در حاشیه این نشست با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره مسائل مختلف از جمله ایران دیدار و رایزنی کرده است و به نظر می‌رسد در جریان نقطه نظرات دو طرف قرار دارد.

 

کاخ الیزه بعد از این دیدار گفته بود که امانوئل ماکرون و دونالد ترامپ در جریان دیدار در حاشیه نشست گروه هفت درباره ایران گفت‌وگو کردند که اختلافاتی درباره این موضوع وجود داشت.

 

پیش از دیدار ترامپ و ماکرون، «دونالد تاسک» رئیس شورای اروپا در سخنانی در جمع خبرنگاران در بیاریتس از خروج آمریکا از برجام انتقاد کرده بود و گفته بود که این تصمیم آمریکا نتایج مثبتی نداشته است. تاسک با اشاره به شکاف اروپا و آمریکا درباره برجام خواستار هماهنگی بیشتر رهبران غربی درباره ایران شده بود.

 

نشست گروه 7، از امروز در بیاریتز فرانسه آغاز شده و سران کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن در آن حضور دارند. این گروه تا سال 2014 با نام گروه 8 شناخته می‌شد و روسیه هم عضو آن بود اما با ضمیمه شدن شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه، روس‌ها از این گروه کنار گذاشته شدند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار