به گزارش راهبرد معاصر، هفتهها است که صحبتهای زیادی در مورد فشارهای سنگینی که بر دوش شهرداریها در آلمان ناشی از پذیرش پناهندگان است در این کشور بالا گرفته است. یونیسف اکنون تلاش می کند روند این بحث ها را تغییر داده و توجهات را به شرایط بد کودکان در اقامتگاه های آلمان جلب کند.
به گفته صندوق کودکان ملل متحد ، یونیسف، اسکان پناهندگان در آلمان برای کودکان مناسب نیست. با این حال، بر اساس مطالعه ای که در روز سه شنبه توسط این موسسه با همکاری موسسه حقوق بشر آلمان در شهر کلن منتشر شد، کودکان و جوانان مجبورند ماه ها و گاهی حتی سال ها را در آنجا سپری کنند.
سیلک بورگشتد از موسسه تحقیقات سینوس البته گفت: این مطالعه شامل یک نظرسنجی کیفی از 50 کودک و نوجوان شش تا 17 ساله از سراسر آلمان است و در اینجا مسئله تغییر دیدگاه در بحث فعلی پناهندگان مطرح است.
بر این اساس کودکان و نوجوانان شرایط زندگی اغلب در تنگنا و استرس زایی را در این پناهگاه ها تجربه می کنند و می خواهند حریم خصوصی بیشتری داشته باشند. همه نمی توانند به مدرسه بروند و بسیاری دوست دارند تماس های اجتماعی بیشتری خارج از محل اقامت داشته باشند.
یک دختر 15 ساله وضعیت اسکان خود را با این جمله توصیف کرد: «این زندگی نیست. مثل توقفی برای زندگی است." کریستین اشنایدر، مدیر عامل یونیسف، از خانوادهای سوری خبر داد که ده سال است در حالت فرار و پناهجویی در آلمان به سر می برد. یکی از پسران او ده ساله است، بنابراین او هرگز سرزمین خود را نشناخت. او می تواند به چهار زبان ارتباط برقرار کند و در اقامتگاه به دیگران کمک کند. اشنایدر میگوید: او اکنون در آلمان در یک کانتینر پشت حصار زندگی میکند.
دختر جوانی از قفل نشدن کمد شخصی اش خبر داد به طوری که چشم ها همیشه به سمت وسایل بهداشتی ذخیره شده در آن جلب می شود. به گفته یونیسف همچنین این در آلمان غیرمعمول نیست که کودکان جدا از خانواده خود یا در یک اتاق با خانواده دیگری اسکان داده شوند.
بر این اساس همچنین در تماس با دنیای بیرون، کودکان باید با این تجربه کنار بیایند که مردم از آنها دوری می کنند. یک جوان 17 ساله می گوید: وقتی من در قطار هستم، مردم به نوعی می ترسند. من می توانم آن را احساس کنم. یک روز قطار پر شد. من در یک نیمکت چهار نفره نشستم. قطار پر بود، اما کسی نمی خواست کنار من بنشیند. من نمی فهمم چرا.
در نتیجه این مطالعه، یونیسف آلمان و موسسه آلمانی حقوق بشر خواستار اسکان غیرمتمرکز برای خانواده ها و دسترسی مستقیم به مهدکودک، مدرسه یا آموزش برای آن ها شده است.. مایکل ویندفور، معاون مؤسسه حقوق بشر آلمان، گفت که طبق کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل، کودکان و نوجوانان پناهنده مانند سایر کودکان ساکن آلمان از حق حمایت برخودارند.
بر اساس این مطالعه کودکان از جمله شرایط تنگنا، کمبود فرصت برای عقب نشینی و تبعیض در زندگی روزمره را گزارش می دهند.
یونیسف خواستار شرایط بهتر زندگی برای کودکان پناهنده در آلمان است. کریستین اشنایدر، مدیر عامل یونیسف آلمان، روز سهشنبه در کلن این انتقاد را وارد کرده و گفت: بسیاری از کودکان مجبورند سالها در خانههای پناهندگان و در نتیجه در مکانهایی که برای کودکان مناسب نیستند زندگی کنند. این امر حقوق آنها را به شدت محدود می کند و در نتیجه آنها شرایط خوبی در آلمان ندارند.
بر این اساس در بسیاری از پناهگاه ها، شرایط سخت است و کودکان باید خشونت را تجربه کنند. این غیر قابل قبول است. اشنایدر گفت: این در حالی است که حتی قبل از فرار، کودکان وضعیت اضطراری را تجربه کرده بودند.
یونیسف به همراه مؤسسه آلمانی حقوق بشر (DIMR) این تحقیق را انجام داده بود که برای آن با 50 کودک و جوان در هشت کمپ پناهندگان مصاحبه شد.
طبق این مطالعه، کودکان شرایط تنگنا، تبعیض در زندگی روزمره و مشکلات قابل توجه در دسترسی به مراقبت های روانی و آموزش را گزارش کردند. بنابراین همه پسران و دختران نمی توانند به مدرسه بروند، و بسیاری نیز مایلند ارتباطات اجتماعی بیشتری در خارج از محل اقامت داشته باشند.
بر اساس این اطلاعات، حدود 40 درصد از حدود 2.3 میلیون نفری که از سال 2015 به آلمان آمده اند، کودکان و جوانان هستند که این شامل حدود یک سوم از بیش از یک میلیون پناهنده از اوکراین است که در سال گذشته ثبت نام کرده اند.
در این شرایط دولت و ایالات آلمان بدون توجه به مشکلات پناهندگان تنها به دنبال راهکاری برای تشدید قواعد بازدارندگی و سختگیری بیشترعلیه پناهندگان هستند.
در همین راستا "آرمین شوستر"، وزیر کشورایالت زاکسن، با توجه به وضعیت مهاجرت در مرز با لهستان و هجوم مهاجران اعلام کرد: «تعداد افراد قاچاق شده در هفته های اخیر بسیار افزایش یافته است. که ما اکنون مجبوریم عمل کنیم.»
وی تاکید کرد: به عبارت دقیق، این بدان معناست که از این پس زاکسن پلیس ایالتی را برای حمایت از پلیس فدرال در مرز شرقی آلمان اعزام خواهد کرد. این مقام آلمانی مدعی شد: کاری که ما اکنون انجام می دهیم برای جلوگیری از خطر است و یک مسئله انسانی است.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، تجربه نشان داده است که ماه هایی با بیشترین تعداد پناهنده نزدیک است. از سپتامبر تا نوامبر، تعداد مهاجرت هر سال به طور قابل توجهی افزایش می یابد. تا اواسط ماه اوت، پلیس فدرال 1884 مهاجر را در مرز ایالت زاکسن و لهستان، تقریباً به اندازه کل ماه ژوئن، دستگیر کرده بود.
شوستر همچنین به شدت از دولت فدرال آلمان و به ویژه نانسی فایزر ، وزیر کشور انتقاد کرد که در کنفرانس نخست وزیران در ماه مه وعده داد که کنترل های مرزی با اتریش را که از هشت سال پیش برقرار بوده است، به مناطق دیگر بسته به شرایط گسترش می دهد. وی افزود: این تصمیم اجرا نشد اگرچه مهاجرت غیرقانونی از لهستان در حال حاضر بیشترین میزان را دارد./ تسنیم