دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

کویت: حل مشکلات مرزی با ایران و عراق از اهداف اصلی ماست

سالم الصباح، حل مسائل مرزی با ایران و عراق را یکی از اهداف چهارگانه وزارت خارجه کویت دانست و بر ضرورت حل‌وفصل این امر تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 04
کد خبر: ۲۰۲۷۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، «سالم عبدالله الجابر الصباح» وزیر امور خارجه کویت در گفت‌وگوی تفصیلی با روزنامه کویتی «الرأی» در خصوص مسائل مختلفی که دستگاه دیپلماسی این کشور با آن مواجه است، از جمله پرونده‌های اصلی روز میز وزارت خارجه این کشور و میزان آمادگی آن برای تحرکات بین‌المللی و تغییراتی که جهان شاهد آن است، توضیح داد.

 

وی در پاسخ به این سوال که پرونده‌های اصلی روی میز وزارت خارجه گفت: ما در سیاست خارجی خود چهار هدف داریم که روزانه روی آن کار می‌کنیم، هدف اول تامین امنیت کویت که هدفی والاست. هدف دوم تلاش برای تامین ثبات در منطقه است. ما به عنوان کشور کوچکی که در این منطقه زندگی می کنیم، امنیت و ثبات منطقه برای ما به میزان زیادی اهمیت دارد. هدف سوم ما حل مشکلات مرزی با همسایگانمان بویژه ایران و عراق است. این دو پرونده برای رهبری سیاسی ما از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا یکی از ارکان حسن همجواری حل مشکلات باقی مانده است و ما با عراق و ایران در تلاشیم تا مسائل مرزی خود را حل‌و‌فصل کنیم.

 

وزیر خارجه کویت، هدف چهارم را تقویت روابط و ائتلاف با کشورهای جهان و تحکیم دوستی‌ها و ائتلاف‌ها دانست.

 

سالم الصباح در پاسخ به سوالی درباره میزان آمادگی کویت برای تحرکات بین‌المللی و تغییراتی که جهان شاهد آن است و نیز فعالیت دیپلماسی کویت در این خصوص گفت: من به شما اطمینان می‌دهم که دیپلماسی کویت با قدرت آماده رویارویی با تمام چالش‌هایی است که جهان شاهد آن است.

 

وی افزود: بر کسی پوشیده نیست که دنیای امروز ما شاهد تغییرات عمده ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی است. قدرت‌های بزرگ، امروز درگیر یک درگیری نظامی غیرمستقیم بین قدرت‌های بزرگ در اروپا و به طور خاص در اوکراین و یک درگیری اقتصادی بین قدرت‌های بزرگ بین غرب و چین هستند. این درگیری ما را به عنوان یک کشور کوچک در این جهان بسیار نگران می‌کند و ما آن را از نزدیک دنبال و تلاش می‌کنیم تا حد امکان با آن مقابله کنیم.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی کویت توضیح داد: در مورد جهان چندقطبی صحبت می‌شود.. صحنه بین المللی امروز روشن نیست و مشخص نیست که به کدام سو می ‌رود. آیا این صحنه با در نظرگرفتن کشورهای قوی منطقه‌ای که نه تنها در منطقه ما بلکه در سراسر جهان قدرت دارند، به سمت چند قطبی خواهد رفت؟ چرا که این روزها صحنه بین المللی پویا است.

 

وی با اشاره به چاره‌اندیشی کویت به عنوان یک کشور کوچک در منطقه برای این امر، گفت که کویت به عنوان یک کشور حوزه خلیج فارس و یک کشور عربی و منطقه‌ای باید عمل کند. لذا «مهمترین چیز برای ما این است که ما و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] با یک نگاه، یک موضع و متحد، تحولات صحنه بین‌المللی را دنبال کنیم که الحمدلله این اتفاق می‌افتد».

 

سالم الصباح در ادامه بر ضرورت استفاده کویت از نقش و جایگاه عربی و منطقه‌ای و نیز جایگاه بین‌المللی و روابط آن با سایر کشورها در این خصوص تاکید کرد./ فارس

ارسال نظر