روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد طوفان دست از سر تهران برنمی‌دارد/ بارش باران و گردوخاک در راه است چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد پرداخت کسورات بازنشستگان همزمان با حقوق ماهانه انجام می‌شود خبری مهم از باشگاه پرسپولیس رسید ! خبر خوش برای خریداران طلا / قیمت طلا ۱۸ عیار امروز ۱۶ اردیبهشت ارزان شد از تکذیب درویش تا تایید رفیعی؛ پرسپولیس در چنگ «هوادار متمول» بزرگداشت شهدای خدمت در محضر رهبر معظم انقلاب در تاریخ سی ام اردیبهشت ماه دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است/ تاریخ دقیق اعلام شد نحوه توزیع کالا‌ها در طرح کالابرگ + فیلم سورپرایز و خرید بزرگ در پرسپولیس/ حضور غیرمنتظره محبوب برانکو در پرسپولیس

قدرت زمین لرزه مغرب مساوی با ۳۰ بمب هسته‌ای

استادان زلزله‌شناسی از کشورهای انگلیس و مغرب معتقدند که قدرت زمین لرزه بامداد شنبه در کشور مغرب برابر با انفجار 30 بمب هسته‌ای بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 12
کد خبر: ۲۰۳۷۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، «بیل مک گوایر»، استاد ژئوفیزیک و خطرات تغییرهای آب و هوایی در دانشگاه کالج لندن، گفت که قدرت زمین لرزه الحوز مغرب تقریباً معادل قدرت ۳۰ بمب مشابه بمب‌های هسته‌ای بود که در سال ۱۹۴۵ بر شهر هیروشیما انداخته شد.

 

مک گوایر در یادداشتی که در روزنامه بریتانیایی ساندی تایمز منتشر شد، اشاره کرد که زلزله آگادیر در سال ۱۹۶۰ که منجر به کشته شدن ۱۵ هزار نفر در جنوب مغرب شد، ممکن است، مشهورترین زمین لرزه این کشور باشد یا زلزله دیگری که در سال ۲۰۰۴ رخ داد و کانون آن در سواحل شمالی این کشور بود و بیش از ۶۰۰ نفر را کشت.

 

با این حال، هیچ یک از این رویدادها به قدرت زمین لرزه ۶.۸ ریشتری که جمعه شب منطقه‌ای در ۴۰ مایلی جنوب غربی مراکش را لرزاند نبود، چرا که به اندازه ۳۰ بمب اتمی منتشر شده در هیروشیما انرژی آزاد کرد.

 

بدر الصفراوی، استاد زمین شناسی دانشگاه مولای اسماعیل شهر مکناس مغرب و کارشناس چینه شناسی نیز در این باره گفت: در واقع انرژی ساطع شده از زمین لرزه الحوز که شدت آن به هفت درجه در مقیاس ریشتر رسید، معادل قدرت انفجاری ۳۲ بمب هسته‌ای مشابه بمب‌هایی است که در طول جنگ جهانی دوم شهر هیروشیما را هدف گرفت.

 

الصفراوی در گفت‌‌وگو با پایگاه خبری هسپرس مغرب گفت: انرژی ساطع شده از یک زلزله با قدرت آن افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، زلزله‌ای با بزرگی شش ریشتر معادل یک بمب هیروشیما است، در حالی که انرژی ساطع شده از زلزله‌ای با بزرگی هشت ریشتر برابر با انرژی تولید شده از انفجار ۱۰۲۴ بمب هسته‌ای است، زمین لرزه الحوز به عنوان یک زلزله بسیار قوی طبقه بندی می‌شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده