ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

روسیه: پاسخ تحرکات ناتو در قطب شمال را می‌دهیم

روسیه: پاسخ تحرکات ناتو در قطب شمال را می‌دهیم یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه تصریح کرد که مسکو به تقویت پتانسیل نظامی ناتو در قطب شمال با مجموعه‌ای از اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 17
کد خبر: ۲۰۴۲۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری ریانووستی تصریح کرد که گسترش نظامی ناتو در قطب شمال امنیت منطقه را تضعیف می‌کند واکنش متقابل روسیه را نیز به همراه خواهد داشت.

«نیکلای کورچونف» یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه روسیه از تشدید تنش‌ها در قطب شمال در پی سیاست‌های غیرسازنده ایالات متحده و متحدانش به شدت ابراز تأسف کرد.

وی همچنین از تلاش ناتو برای پذیرفتن فنلاند و سوئد به عنوان اعضای جدید این ائتلاف انتقاد کرد و گفت که این اقدام نشان می‌دهد که ائتلاف ناتو «از سناریو‌هایی برای افزایش امنیت خود در شمال به بهای به خطر انداختن امنیت کشور‌های دیگر حمایت می‌کند».

کورچونف با اشاره به این موارد هشدار داد که مسکو با «مجموعه‌ای از اقدامات ضروری از جمله اقدامات پیشگیرانه پاسخ خواهد داد». این مقام روس ادامه داد که در عین حال، مسکو به تقویت اعتماد دوجانبه در منطقه قطب شمال برای حمایت از ثبات، همکاری و گفتگو ادامه می‌دهد.

اوایل هفته جاری، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه از تحولات قطب شمال و خاور دور بعنوان اولویت راهبردی روسیه نام برد. پیش از آن نیز، پوتین تأکید کرده بود که منطقه قطب شمال، از نظر منابع دفاعی و طبیعی، اهمیت زیادی برای روسیه دارد.

سال گذشته، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو اعلام کرد که روسیه چالش راهبردی راهبردی برای ائتلاف ناتو در قطب شمال محسوب می‌شود و خواستار گسترش ردپای نظامی ناتو در قطب شمال شد.

در این راستا، فنلاند و سوئد نیز در می ۲۰۲۲، به بهانه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، خواستار پیوستن به ائتلاف ناتو شدند. گرچه هلسینکی (پایتخت فنلاند) در ماه آوریل رسماً بخشی از این بلوک نظامی تحت رهبری آمریکا شد، اما عضویت سوئد در ناتو در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، زیرا ترکیه و مجارستان به دلیل شماری از موضوعات مربوط به روابط دوجانبه، حاضر به پذیرش عضویت سوئد در این ائتلاف نیستند.

با این‌حال، مقام‌های روسیه بار‌ها تأکید کرده‌اند که سیاست مسکو در قطب شمال هیچ تهدیدی به همراه ندارد و هشدار داده‌اند که تهاجم ناتو به این منطقه تنها به تشدید تنش‌ها منجر خواهد شد.

طبق این گزارش، روسیه همواره تأکید کرده است که به دنبال همکاری صلح آمیز در این منطقه است، اما در صورت لزوم، آماده محافظ از منافع و تمامیت ارضی خود است. / فارس

ارسال نظر
captcha