پاسخ رئیس جمهور لبنان به زمان ازسرگیری پرواز‌ها از ایران ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم گزارش مرکز لرزه‌نگاری آمریکا از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار + عکس ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی جدیدترین آمار از زلزله امروز میانمار تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله زینب نصرالله: لبنان هرگز اسرائیلی نخواهد شد مقدم‌فر: آمریکا خطا کند با پاسخ‌های شگفت‌انگیزی مواجه می‌شود علت انتخاب عمان برای پاسخ به آمریکا از زبان عراقچی عراقچی: هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده است را تایید نمی‌کنیم + فیلم پنتاگون: در جنگ احتمالی با چین، پایگاه گوام در مراحل نخست ویران می‌شود بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی قدس ۱۴۰۴ نخست وزیر عراق: درخواستی برای انحلال حشد شعبی دریافت نکردیم چین: آماده همکاری دریایی با ایران هستیم حملات هوایی گسترده آمریکا به یمن عراقچی به همتای انگلیسی: مذاکره تحت فشار و تهدید بی‌معناست

موافقت کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه با عضویت سوئد در ناتو

کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه غروب سه شنبه با پیوستن سوئد به ناتو موافقت کرد، اقدامی که در صورت تصویب نهایی آنکارا را به دریافت جنگنده‌های جدید «اف-۱۶» نزدیک‌تر می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۰۵ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 26
کد خبر: ۲۲۰۴۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه غروب سه شنبه با پیوستن سوئد به ناتو موافقت کرد و بدین ترتیب و تنها رای در مجمع عمومی برای اعطای یا رد موافقت کامل ترکیه باقی مانده است.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» قبل از رای گیری، «بوراک آکجاپار» معاون وزیر امور خارجه، روند عضویت سوئد در ناتو را به کمیته توضیح داد و قانونگذاران در مورد این پیشنهاد بحث کردند.

پیشتر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه پروتکل الحاق سوئد به ناتو را امضا و به پارلمان ارائه کرد.

ترکیه اکتبر ۲۰۲۱ خرید ۲۰ میلیارد دلاری جنگنده اف-۱۶ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» و ۸۰ کیت به‌روز رسانی برای هواپیما‌های جنگی موجود خود را به آمریکا سفارش داد. ارسال این جنگنده‌ها به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی «اس-۴۰۰» ساخت روسیه از سوی ترکیه به تعویق افتاد. به دنبال این مسئله، ماجرای عضویت سوئد در ائتلاف ناتو به میان کشیده شد. هم مقام‌های ترکیه و هم دولت بایدن مرتبط بودن موافقت آنکارا با الحاق سوئد به ناتو با فروش اف-۱۶ را رد کرده‌اند.

به دنبال چراغ سبز کمیته روابط خارجی پارمان ترکیه به این مسئله، «توبیاس بیلستروم» وزیر خارجه سوئد از این خبر استقبال کرد و گفت: «ما از تصویب درخواست عضویت سوئد در ناتو در کمیته روابط خارجی ترکیه استقبال می‌کنیم. قدم بعدی رای گیری پارلمان در این مورد خواهد بود. ما مشتاقانه منتظر تبدیل شدن به یک عضو ناتو هستیم.»

فنلاند و سوئد هر دو کشور شمال اروپا و نزدیک یا هم مرز با روسیه پس از آغاز جنگ مسکو علیه اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، برای عضویت در ناتو درخواست دادند.

ترکیه عضویت فنلاند در این ائتلاف را در ماه مارس تایید کرد، اما گفت که منتظر است سوئد به یادداشت سه جانبه ژوئن ۲۰۲۲ برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی آنکارا پایبند باشد.

هر عضو جدید ناتو باید توسط همه اعضای فعلی تایید شود، از جمله ترکیه که بیش از ۷۰ سال عضو این ائتلاف بوده و دومین ارتش بزرگ خود را دارد.

مجارستان به جز ترکیه تنها عضو ناتو است که هنوز پیشنهاد سوئد برای پیوستن به این ناتو را تایید نکرده است. / آناتولی

مطالب مرتبط
ارسال نظر