به گزارش راهبرد معاصر؛ اما آنچه تاحد زیادی نادیده گرفته میشود که نباید نادیده گرفته شود، مقادیر زیادی نفت است که وارد مخازن ذخیرهسازی این کشور میشود.
بر اساس برآوردها بر اساس آمارهای رسمی، چین در ماه آگوست حدود 1.32 میلیون بشکه در روز به ذخایر نفت خام تجاری یا راهبردی خود اضافه کرده است.
این میزان ورودی به ذخایر سبب شد تا کاهش ذخایر در ماه جولای جبران شود؛ در ماه جولای پالایشگاهها حدود 510 هزار بشکه در روز بیش از آنچه از طریق واردات و تولید داخلی در دسترسشان بود، پالایش انجام دادند.
جولای، نخستین ماهی بود که در 13 ماه گذشته، چین به ذخایر نفت خام خود دست زد و این زمانی بود که واردات کاهش یافت زیرا قیمت نفت خام بالا رفت.
روند کاهشی در ماه آگوست تغییر کرد زیرا واردات نفت خام زیاد شد و تولید داخلی ثابت ماند.
چین رقم ورودی و خروجی از ذخایر راهبردی خود را فاش نمیکند و میتواند میزان آن را با کسر مقدار نفت خام فرآوری شده از کل نفت خام موجود از واردات و تولید داخلی آن، تخمین زد.
بر اساس آمارهای منتشره در 15 سپتامبر توسط اداره ملی آمار این چین، نفت پالایش شده این کشور در ماه جولای 64.69 میلیون تن معادل 15.23 میلیون بشکه در روز بوده است.
این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19.6 درصد افزایش داشته و همچنین از رقم 14.87 میلیون بشکه در روز در ماه جولای بیشتر بوده است.
واردات نفت خام در ماه آگوست 12.43 میلیون بشکه در روز بود که سومین بالاترین نرخ روزانه ثبت شده بود و 20.9 درصد نسبت به جولای و 30.9 درصد نسبت به آگوست سال گذشته افزایش داشت.
تولید نفت داخلی چین در ماه آگوست 4.11 میلیون بشکه در روز بوده است که با درنظر گرفتن واردات در مجموع به 16.55 میلیون میلیون بشکه در روز رسیده و در اختیار پالایشگاهها قرار گرفته است.
از کم کردن 15.23 میلیون بشکه در روز نفت پالایش شده از کل نفت تولیدی و واردات، 1.32 میلیون بشکه در روز میماند که به مخازن ذخیرهسازی سرازیر خواهد شد.
در 8 ماه نخست سال، چین حدود 810 هزار بشکه در روز یا در مجموع حدود 197 میلیون بشکه به ذخایر خود اضافه کرده است.
این رقم به این معناست که چین میتواند در 4 ماه پایانی 2023 حدود 1.61 میلیون بشکه در روز از واردات خود کم کند و سطح ذخایر این کشور در سطح پایان سال 2022 باقی بماند.
این لزوما به این معنی نیست که چین واردات خود را در 4 ماه آخر سال کاهش خواهد داد بلکه به این معنی است که پالایشگاهها گزینههایی دارند.
پالایشگاههای چین میتوانند میزان پالایش را بالا نگه دارند تا تقاضای داخلی را تامین کنند و صادرات سوخت به ویژه گازوئیل را برای بهرهمندی از حاشیه سود بالا افزایش دهند.
از طرفی آنها میتوانند این کار را در حالی انجام دهند و واردات را کاهش دهند تا فشار کاهشی بر قیمت نفت وارد کنند، قیمت نفت در 15 سپتامبر به بالاترین حد خود در 10 ماه گذشته رسید.
قیمت نفت برنت در 15 سپتامبر به 94.63 دلار در هر بشکه رسید که بالاترین رقم از نوامبر سال گذشته به شمار میرود و از 71.57 دلار در 28 ژوئن نیز 32 دصد افزایش یافته است.
این افزایش ناشی از تمدید کاهش تولید عربستان و عرضه روسیه تا پایان سال بود./فارس