جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!

امیدواری قطر به ایجاد «فضای بهتر» بعد از اجرای توافق ایران و آمریکا

امیدواری قطر به ایجاد «فضای بهتر» بعد از اجرای توافق ایران و آمریکا نخست‌وزیر قطر در خصوص توافق تبادل زندانی ایران و آمریکا و آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران گفت «نمی‌توانم ادعا کنم که این (توافق) به توافق هسته‌ای منتهی می‌شود، اما قطعاً به فضای بهتر منتهی خواهد شد».
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 20
کد خبر: ۲۰۴۸۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست‌وزیر قطر سه‌شنبه (۱۹ سپتامبر، ۲۸ شهریور) در گفت‌وگوی اختصاصی با «کریستین امان‌پور» در شبکه «سی‌ان‌ان» گفت کشورش مفتخر است که بازگشت به خانه پنج شهروند آمریکایی که در ایران زندانی بودند را در این هفته تسهیل کرد.

 

او در پاسخ به این سوال که آیا این توافق می‌تواند نشان دهنده نزدیکی روابط ایران و آمریکا باشد، گفت «نمی‌توانم ادعا کنم که این (توافق) به توافق هسته‌ای منتهی می‌شود، اما قطعاً به فضای بهتر منتهی خواهد شد».

 

وی افزود: آنچه دیروز (دوشنبه) رخ داد در واقع سنگ بنای بزرگی برای بازسازی اعتماد بین دو کشور بود. امیدوارم هر دو کشور باور داشته باشند این، به فضای بهتر برای تلاش به منظور دستیابی توافق کامل در موضوع هسته‌ای و هر موضوع باقیمانده دیگر منتهی خواهد شد.

 

نخست‌وزیر قطر دوشنبه هم در خصوص تبادل انجام شده گفت که «از همه شرکا که در موفقیت توافق آمریکا و ایران (در آزادی جاسوسان آمریکایی) نقش داشتند به خصوص سلطنت عمان تشکر می‌کنیم». وی در ادامه سخنانش گفت: «قطر به هر چیزی که امنیت منطقه و جهان را افزایش می دهد، کمک خواهد کرد».

 

نخست وزیر قطر افزود: «امیدواریم که توافق آمریکا و ایران درباره مبادله زندانیان، زمینه را برای تفاهمات بیشتر فراهم کند».

 

روز دوشنبه ۲۷ شهریورماه فرآیند آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی به سرانجام رسید و این مبالغ به حساب‌های ایران در بانک‌های قطر واریز شد. از سوی دیگر تبادل زندانیان با آمریکا نیز صورت گرفت. توافق مذکور در ۱۹ مرداد ماه بین ایران و آمریکا حاصل شده بود.

 

شامگاه دوشنبه در پی اجرای توافق بین ایران و آمریکا برای تبادل زندانیان، پنج زندانی ایرانی شامل «مهرداد معین انصاری»، «کامبیز عطار کاشانی»، «رضا سرهنگ‌پور کفرانی»، «امین حسن‌زاده» و «کاوه لطف‌الله افراسیابی» آزاد شدند که مهرداد معین انصاری و رضا سرهنگ پور وارد ایران شدند.

 

در این تبادل همچنین «سیامک نمازی»، «عماد شرقی» و «مراد طاهباز» سه جاسوس آمریکایی به همراه دو نفر دیگر که یکی از آن‌ها زن بود، آزاد و به دوحه منتقل و از آنجا به آمریکا رفتند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار