واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

امیرعبداللهیان: از هر ابتکاری برای تحقق صلح در اوکراین حمایت می‌کنیم

وزیر امور خارجه در دیدار وزیر خارجه واتیکان گفت: جمهوری اسلامی ایران جنگ را راه‌حل نمی‌داند و از هر ابتکاری برای تحقق صلح در اوکراین حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۰۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 24
کد خبر: ۲۰۵۴۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با «پل ریچارد گلگر» وزیر خارجه واتیکان در محل اقامت وی دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

امیرعبداللهیان در این دیدار ایده‌های پاپ و نیز گفت‌وگو و همکاری با واتیکان را برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت خواند و گفت: گفت‌وگو بین رهبران و پیروان ادیان ابراهیمی در شرایط کنونی جهان و بویژه در زمانی که کتب آسمانی مورد اهانت قرار می‌گیرد، بیش از پیش حائز اهمیت است.

 

وی افزود: اقدام برخی دولت‌ها در صدور مجوز اهانت به مقدسات دینی و کتب آسمانی با توسل به شعار آزادی بیان به‌هیچ وجه قابل دفاع نیست، فلذا آقای رئیسی با نگاه به اهمیت موضوع، این مسئله را در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل مورد توجه و تاکید قرار داد.

 

امیرعبداللهیان از اقدام پاپ در محکومیت قرآن سوزی تشکر کرد و گفت: این محکومیت باید در همه کشورهای اروپایی انجام شود.

وزیر امور خارجه ایران همچنین با اشاره به بحران اوکراین و تلاش‌های ایران برای تحقق صلح و پایان دادن به جنگ، مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه برشمرد و گفت: ایران جنگ را راه‌حل نمی‌داند و از هر ابتکاری برای تحقق صلح در اوکراین حمایت می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه منطقه ما از معضل تروریسم رنج می‌برد، توجه ویژه جهانی به این مسئله‌ را یک ضرورت خواند.

 

وزیر امور خارجه ایران استفاده برخی کشورها از تحریم بعنوان یک ابزار سیاسی علیه کشورها و ملت‌های دیگر را تقبیح کرد و گفت: تداوم تحریم‌ها علاوه بر پیامدهای ضدانسانی، مسائل منطقه را پیچیده می‌کند.

 

وی سلام‌های آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور خطاب به پاپ را به وزیر خارجه واتیکان ابلاغ کرد.


وزیر امور خارجه واتیکان نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، نسبت به ازسرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان ابراز خرسندی کرد و آن را دارای آثار مثبت برای منطقه خواند.
وی در خصوص اوکراین نیز گفت: لازم است همه کمک کنند که صلح برقرار شود.

 

وزیر خارجه واتیکان بر اهمیت و کمک کننده بودن گفت‌وگو برای حل مشکلات و مسائل جهانی تاکید کرده و برای تداوم گفت‌وگو و مشورت با طرف ایرانی در قضایای مورد علاقه اعلام آمادگی کرد./ فارس

ارسال نظر