دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

سفیر فرانسه نهایتا مجبور به ترک نیجر شد

ریاست‌جمهوری فرانسه تایید کرد سفیر این کشور پس از هفته‌ها درخواست رهبران نظامی نیجر برای خروج وی، سرانجام این کشور آفریقایی را ترک کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 27
کد خبر: ۲۰۵۹۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، ریاست‌جمهوری فرانسه تایید کرد سفیر این کشور، نیجر را ترک کرده است. شورای نظامی نیجر پیش‌تر مصونیت دیپلماتیک «سیلوان ایتی» سفیر فرانسه را لغو کرده و به پلیس دستور داده بود او را از نیجر اخراج کند.

 

این دستور بعد از ضرب‌الاجل ۴۸ساعته وزارت امور خارجه نیجر به تاریخ ۲۵ اوت برای سفیر فرانسه صادر شد که طی آن از سفیر فرانسه خواسته شده بود خاک نیجر را ترک کند. اما پس از پایان این ضرب‌الاجل سفیر فرانسه از نیجر خارج نشد.

 

پیش از تایید فرانسه، منابع دیپلماتیک فرانسه و یک منبع دولتی نیجر گفته بودند سفیر فرانسه در نیجر، «نیامی» پایتخت این کشور را در ساعات اولیه امروز چهارشنبه ترک کرد.

 

دو منبع امنیتی سفارت فرانسه به رویترز گفتند سفیر و شش همکارش حدود ساعت چهار صبح (به وقت محلی) پایتخت نیجر را ترک کردند.

 

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه یکشنبه (۲۴ سپتامبر) سرانجام با اعتراف به شکست در نیجر اعلام کرد به همکاری نظامی با این کشور پایان می‌دهد و طی ماه‌های آتی، نیروهایش را از این کشور آفریقایی خارج خواهد کرد.

 

ماکرون در گفت‌وگو با دو شبکه تلویزیونی «تی‌اف ۱» و «فرانس ۲» تصریح کرد: «سفیر ما به همراه شماری از دیپلمات‌ها، به فرانسه بازخواهد گشت و ما به همکاری با مقامات کنونی نیجر، پایان خواهیم داد چون دیگر نمی‌خواهند با تروریسم مبارزه شود».

 

فرانسه حدود ۱۵۰۰ نظامی در نیجر دارد و ماکرون می‌گوید که عقب‌نشینی تدریجی این نیروها از این کشور واقع در غرب آفریقا تا پایان سال جاری میلادی (۲۰۲۳) به پایان خواهد رسید.

 

شورای نظامی حاکم بر نیجر از تصمیم پاریس برای عقب‌نشینی استقبال و از طریق تلویزیون ملی این کشور اعلام کرد: «این یک گام جدید در مسیر حاکمیت است. نیروهای فرانسوی و نیز سفیر فرانسه تا پایان سال، خاک نیجر را ترک خواهند کرد. این یک لحظه تاریخی است که گواه عزم و اراده مردم نیجر است. هر شخص، نهاد یا رژیمی که وجودش منافع کشور ما را تهدید کند، خواه ناخواه مجبور به ترک سرزمین اجدادی ما خواهد شد».

 

تا پیش از کودتای ۲۶ ژوئیه، نیجر یکی از آخرین متحدان پاریس در منطقه ساحل آفریقا بود. عقب‌نشینی ۱۵۰۰ سرباز فرانسوی مستقر در این کشور در حالی صورت خواهد گرفت که نیروهای فرانسوی، پیش‌تر نیز مجبور به ترک مالی و بورکینافاسو تحت فشار نظامیانی که قدرت را در این دو کشور به دست گرفته‌اند، شدند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار