لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

عراق: ۱۲ مقر در مرزهای مشترک با ایران ایجاد کردیم

معاون فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق با اشاره به تحرکات این کشور برای اجرای توافق امنیتی با ایران، اعلام کرد که نیروهای مرزبانی عراق در نقاط مرزی با ایران حدود 12 مقر ایجاد کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 01
کد خبر: ۲۰۶۴۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، «قیس المحمداوی» معاون فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق، بعدازظهر امروز (یکشنبه)، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) جزئیات جدیدی از اقدامات عراق در راستای اجرای توافق امنیتی با جمهوری اسلامی ایران بیان کرد.

 

قیس المحمداوی در این خصوص اظهار داشت که کمیته‌ای عالی به ریاست «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق و افسران وزارت دفاع، وزارت کشور و دستگاه‌های امنیتی این کشور شکل‌ گرفته که از حدود یک سال قبل در تلاش برای ایجاد سازوکاری برای توافق امنیتی با جمهوری اسلامی ایران هستند تا کنترل مرزها را به وسیله نیروهای مرزبانی به دست گیرند.

 

معاون فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق در ادامه با اشاره به توافق ایران و عراق برای دور کردن گروهک‌های تروریستی تجزیه‌طلب، افزود که اجرای این سازوکار آغاز شده و طی دو هفته گذشته بیش از ۱۰ الی ۱۲ نقطه مرزی وجود داشته که تحت کنترل نیروهای مرزبانی عراق درآمده و گروهک‌های تجزیه‌طلب از آنجا دور شده‌اند وبه محل‌های مشخصی در عمق خاک عراق منتقل شده‌اند.

 

المحمداوی تاکید کرد که قانون اساسی عراق واضح است و این کشور اجازه نخواهد داد از مبدأ عراق به هیچ یک از کشورهای همسایه چه ایران چه ترکیه یا هرکشور دیگری حمله شود.

 

این اظهارات در حالی بیان شده است که قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق، صبح امروز، به منظور بررسی روند اجرای توافق امنیتی با ایران وارد تهران شد.

 

حدود شش ماه پیش در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق طی مراسمی با حضور «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق توسط «علی شمخانی» دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و مشاور امنیت ملی عراق در بغداد امضا شد.

 

حضور گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب در شمال عراق و در نزدیک مرزهای ایران و تهدیداتی که بارها از خاک کردستان عراق متوجه ایران شد، به کرات با اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران روبه‌رو شده و در این مدت هم چند بار مقر این گروهک‌ها را سپاه پاسداران هدف قرار داده است.

 

مقامات جمهوری اسلامی ایران هم به دولت مرکزی عراق و هم به مقامات کردستان در این مدت اعلام کردند تحرک این گروهک‌ها و اقدامات مسلحانه و تجزیه‌طلبانه آن‌ها از مبدأ کردستان را برنمی‌تابند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار