به گزارش راهبرد معاصر؛ عناب را خرمای قرمز و خرمای چینی نیز مینامند، رویشگاه اصلی این درخت به درستیبداخلاق ها، عناب بخورند مشخص نیست، ولی چنین تصور میشود که خاستگاه طبیعی آن به نظر در آسیای جنوبی بین لبنان، جنوب غرب افغانستان، شمال هن، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین است و خراسان جنوبی را قطب تولید عناب کشور ایران میدانند.
از خواص عناب تازه میتوان به خواص درمانی آن برای آرامشبخشی و ضد بدخلقی نام برد و در طب سنتی چینی و کره از آن بهعنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب میشود، استفاده میکنند.
این گیاه باعث تقویت معده و طحال و سیستم گوارشی میشود و برای درمان بیماریهای گوارشی استفاده میشود.
از دیگر خواص عناب میتوان به تصفیه خون و دفع سموم بدن اشاره کرد. همچنین گیاه عناب از بروز مشکلات قلبی جلوگیری میکند و در موارد مراقبتها و درمانهای پوست، عناب سبب روشنی پوست میشود.
خونساز بودن و ملین بودن از دیگر خواص عناب تازه و لعاب بسیار زیادی است و سینه را نرم میکند.
استفاده از مغز میوه عناب در زخمها و بریدگیها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها خواهد شد.
عناب همچنین دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد.
چای عناب دارای ماده ضد سرطانی است و همچنین باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود.
برگهای درختچه این گیاه نیز فواید بسیاری داشته و از خواص جوشانده عناب برگ عناب برای تسکین گلودرد و از عصاره آن برای درمان آن استفاده میشود.
همچنین عناب با دارابودن مقادیر بسیار بالای ویتامین K در موارد خونریزی و انعقاد خون بسیار مفید است. عناب دارای پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است و برای سرماخوردگی نیز خاصیت دارویی دارد.
در طب اسلامی نیز از عناب به عنوان مادهای برای پاکسازی خون و از بین برنده جوش صورت استفاده میشود. / ایسنا