چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

پیروزی حامیان پوتین در انتخابات اسلواکی

پیروزی حامیان پوتین در انتخابات اسلواکی «روبرت فیتسو» (رابرت فیکو)، نخست‌وزیر پیشین اسلواکی و منتقد اتحادیه اروپا در انتخابات به پیروزی رسید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 02
کد خبر: ۲۰۶۶۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، نتایج اولیه انتخابات پارلمانی اسلواکی نشان می‌دهد که «روبرت فیتسو» (رابرت فیکو)، نخست‌وزیر پیشین اسلواکی در انتخابات به پیروزی رسیده است.

 

نخست‌وزیر پیشین اسلواکی از چهره‌های منتقد اتحادیه اروپا و ناتو است و رسانه‌ها او را چهره طرفدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه معرفی کردند.

 

روبرت فیتسو مخالف کمک نظامی به اوکراین است و بارها بر مخالفتش بر ارسال تجهیزات و کمک نظامی به اوکراین تاکید کرده است.

 

حزب فیتسو توانسته ۲۳ درصد آرا را کسب کند که بالاتر میزان در میان سایر رقبای خود است.

 

در عین حال فیتسو برای تشکیل دولت نیاز به ائتلاف با دیگر احزاب موازی دارد.

 

نظرسنجی‌ها پیش بینی دیگری درباره فیتسو کرده بودند و حزب لیبرال که طرفدار اوکراین به شمار می‌رود، حدود ۱۷ درصد آرا را در انتخابات کسب کرده است.

 

فیتسو در سخنانی پس از پیروزی خود گفت که برای آغاز مذاکرات صلح روسیه و اوکراین هر کاری که در توان دارد، انجام خواهد داد، چون به گفته او قتل بیشتر به کسی کمک نخواهد کرد.

 

بعید به نظر می‌رسد که مذاکرات در اوکراین مورد استقبال قرار گیرد، زیرا در حال حاضر احتمالاً طرح اسلواکی شامل پیشنهادهایی است که در آن اوکراین ناگزیر است بخشی‌هایی از سرزمین را به روسیه واگذار کند و پیشتر نیز اوکراین چنین طرح‌هایی را رد کرده بود.

 

فیتسو همچنین متعهد شده است که فوراً به حمایت نظامی اسلواکی از اوکراین پایان دهد و قول داده است که جاه‌طلبی‌های اوکراین در ناتو را مسدود کند تا حمایت قاطع اسلواکی از عملیات نظامی در اوکراین را متوقف کند.

 

اسلواکی، کشوری در اروپای شرقی با جمعیتی حدود ۵.۵ میلیون نفر است و مردم این کشور پس از مشاهده یک سری دولت‌های ائتلافی متزلزل، برای انتخاب پنجمین نخست وزیر خود در چهار سال اخیر به پای صندوق‌های رأی رفتند.

 

اسلواکی یکی از اعضای ناتو و اتحادیه اروپا است و دولت پیشین این کشور از جمله دولت‌های اروپایی بود که برای تحریم‌های شدید اتحادیه اروپا علیه روسیه تلاش می‌کرد و مقدار زیادی تجهیزات نظامی به اوکراین اهدا کرده بود.

 

فیتسو علاوه بر این با مخالفت با اتحادیه اروپا، به یکی از متحدان نزدیک «ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان تبدیل خواهد شد، به خصوص در مورد انتقاد از اتحادیه اروپا که هر دو چهره سیاسی با آن روابط خوبی ندارند. گمانه زنی‌هایی وجود دارد که در صورت بازگشت فیتسو به قدرت او در کنار اوربان می تواد با هم گروه شوند و موانعی برای بروکسل و اروپا ایجاد کنند. از سوی دیگر اگر «حزب حاکم قانون و عدالت لهستان» بتواند برای سومین دوره در انتخابات پارلمانی لهستان در ماه آینده پیروز شود، این بلوک از مشکل سازان اتحادیه اروپا و قوی‌تر از گذشته خواهند شد.

 

فیتسو پیش از این برای بیش از یک دهه نخست وزیر اسلواکی بود، ابتدا بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و سپس دوباره از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ سکان نخست وزیری اسلواکی را در دست داشته است. او در مارس ۲۰۱۸ پس از هفته‌ها اعتراضات گسترده به دلیل قتل روزنامه‌نگار تحقیقی «یان کوسیاک» و نامزدش، مارتینا کوشنیرووا، مجبور به استعفا شد./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار