گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

تشدید تنش‌ها بین‌ دو کره

در پی تشدید تنش‌ها بین دو کره جنوبی و شمالی، سئول به پیونگ‌یانگ هشدار داد که هرگونه حمله اتمی پیونگ‌یانگ، پایان این کشور خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۹ - ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 04
کد خبر: ۲۰۶۹۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، در پی تشدید تنش‌ها بین سئول و پیونگ‌یانگ، کره جنوبی تأکید کرده که در صورت بروز هرگونه درگیری بین سئول و پیونگ‌یانگ، واشنگتن به کمک کره جنوبی خواهد آمد و «پایان رژیم کره شمالی» رقم خواهد خورد.

 

وزارت دفاع کره جنوبی امروز (چهارشنبه) بیانه‌ای را در واکنش به تحولات اخیر در کره شمالی و پس از آن‌ صادرکردند که مقام‌های پیونگ‌یانگ متعهد شدند زرادخانه‌های اتمی خود را تقویت کنند و حتی این سیاست را در قانون اساسی کره شمالی تدوین کنند.

 

در بیانیه وزارت دفاع کره جنوبی آمده است: «ارتش ما مجهز به وضعیت آمادگی ترکیبی کره جنوبی و ایالات متحده است که می‌تواند به هر حمله‌ای از سوی کره شمالی به شدت پاسخ دهد. اگر این کشور تلاش کند از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند، با پایان رژیم خود مواجه خواهد شد».

 

وزارت دفاع کره جنوبی ادامه داد که نیروهای هسته‌ای پیونگ‌یانگ، «یک تهدید بزرگ است که به صلح وثبات در منطقه آسیب می‌زند و اگر این وضعیت ادامه یابد، فقط کره شمالی را بیش‌ از پیش از جامعه بین‌الملل منزوی می‌کند».

 

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی هفته گذشته در جریان سخنرانی در مجمع عالی خلق تصریح کرد که تلاش این کشور برای دستیابی به تسلیحات هسته ای، «به عنوان قانون اساسی دولت دائمی شده است».

 

برخلاف اظهارات کره جنوبی، کیم تأکید کرد که تسلیحات اتمی به کره شمالی در«مهار جنگ ومحافظت از صلح منطقه‌ای و جهانی با توسعه سریع سلاح های هسته ای به سطح بالاتر کمک‌ می‌کند».

 

وی ادامه داد که دولت صرفاً «مبانی قانونی برای تضمین امنیت» را ایجاد کرده است.

 

متمم جدید قانون اساسی کره شمالی یک سال پس از آن آمده است که پارلمان این کشور سیاست تسلیحات اتمی کیم را بعنوان «برگشت‌ناپذیر» تدوین کرده است که شامل تصویب استفاده از این تسلیحات برای اقدام پیشگیرانه می‌شود.

 

کره شمالی درخواست کره جنوبی وآمریکا برای کنار گذاشتن برنامه اتمی در قبال وعده کاهش تحریم‌ها را رد کرده است. کیم در اوایل سال جاری متعهد شد که تولید کلاهک‌های خود را «به‌طور تصاعدی» افزایش دهد.

 

جدیدترین اظهارات کره جنوبی تأکیدی بر اظهارات «یون سوک یئول» رئیس‌جمهور کره جنوبی است که هشدار داد که کره شمالی در صورتیکه از تسلیحات اتمی استفاده کند، پایان خود را رقم خواهد زد.

 

از طرف دیگر، در آن زمان، رئیس‌جمهور کره جنوبی، همچنین از روابط نزدیک سئول با واشنگتن که در حال حاضر تنها 30 هزار نظامی در کره جنوبی دارد، سخن گفت./ فارس

ارسال نظر