عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

محدودیت حلقه پذیرش چک‌های قدیمی

از روز گذشته پذیرش چک‌های قدیمی فقط در بانک‌های صادرکننده امکان‌پذیر است؛ اقدامی که به گفته کارشناسان، می‌تواند در راستای تکمیل جایگزینی چک‌های جدید با قدیمی باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۴ - ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 09
کد خبر: ۲۰۷۷۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ طبق اعلام بانک مرکزی، مهلت پذیرش و تبادل چک‌های قدیمی در سامانه چکاوک تا ۱۵ مهرماه امسال تمدید شده بود و از روز گذشته این چک‌ها تنها در شعب بانک صادرکننده قابلیت کارسازی دارند.

اصلاح قانون صدور چک، سوم آذر سال ۹۷ توسط رئیس جمهور وقت ابلاغ و بیست و یکم آذر همان سال لازم الاجرا شد که بر اساس این قانون تکالیفی بر عهده سیستم بانکی نهاده شده است.

قانونی که آمنه نادعلیزاده سخنگوی اجرای قانون جدید چک در رابطه با آن بیان کرده بود: همان طور که می‌دانید قانون چک سال ۹۷ تغییر کرد و مهم‌ترین مسئله‌ای که قانون جدید به همراه داشت این بود که چک‌هایی که به صورت کاغذی تبادل می‌شدند در سامانه صیاد ثبت الکترونیکی شدند و از ابتدای سال ۱۴۰۰ نوع چک جدید، چک‌های کاغذی بنفش رنگ در جامعه توزیع شد و صادر کننده چک برای صدور ملزم شد که این چک را در سامانه صیاد ثبت کند همچنین گیرنده هم برای دریافت آن باید مراتب را در سامانه انجام دهد. عملیات انتقال هم متقابلاً در سامانه صیاد صورت می‌گیرد.

به گفته کارشناسان یکی از اثرات مثبتی که قانون اصلاح چک به همراه داشت بحث افزایش اعتبار بود موردی که نوری کارشناس امور چکی پیش از این در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود؛ فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان برای انجام معاملات خود به لحاظ مفهومی نیازمند نقدینگی هستند، تا علاوه بر حفظ تعادل جریان مالی بتوانند آن را هم مدیریت کنند؛ بر همین اساس برای تامین نقدینگی یا به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات مراجعه می‌کنند یا اگر شرایط به صورت منطقی و ریسک معاملات کاهشی باشد می‌توانند از ابزار‌هایی نظیر چک استفاده کنند.

او در ادامه افزود: اثر بسیار مثبت و مهمی که قانون جدید چک داشت کاهش ریسک معاملات مبتنی بر چک و افزایش اعتبار چک بوده است که این موضوع بسیار کمک کننده در رفع نیاز فعالان اقتصادی به منابع مالی و نقدینگی و دریافت تسهیلات بانکی است. وقتی تولید کننده با استفاده از چک می‌تواند مواد اولیه خود را خریداری کند مشخص است که کمتر نیاز به تامین مالی و دریافت تسهیلات از بانک‌ها پیدا می‌کند.

حالا روز گذشته اعلام شد پذیرش چک‌های قدیمی فقط در بانک صادر کننده امکان پذیر است؛ تنگ‌تر شدن حلقه پذیرش چک‌های کاغذی قدیمی که فرزانی کارشناس امور بانکی در خصوص آن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امکان نداشت چک‌های جدید صیادی را یک مرتبه جایگزین چک‌های قدیمی کرد بنابر این لازم بود که یک دوره گذاری برای بحث جایگزینی این چک‌ها در نظر گرفته شود.

او افزود: در کل حرکت به سمت سراسری شدن چک‌های صیادی و به نوعی گام برداشتن به سوی حذف استفاده از چک‌های قدیمی به شکل آهسته اقدامی موثر و مفید است.

اقدامی که نوری کارشناس امور بانکی در خصوص آن به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: بانک‌مرکزی تصمیم گرفته است اندک چک‌های قدیمی را هم از رونق بیندازد نه اینکه این چک‌ها بی اعتبار شوند تنها قرار است از رونق بیفتند و این خود یک گام بزرگ محسوب می‌شود که شاهد تکمیل جایگزینی چک‌های جدید با چک‌های قدیمی باشیم.

گفتنی حالا بر اساس اعلام بانک مرکزی، با پذیرش چک‌های قدیمی فقط در بانک صادر کننده دارندگان دسته‌چک‌های قدیمی باید نسبت به تعویض دسته‌چک خود و دریافت دسته‌چک‌های صیادی جدید بنفش رنگ اقدام کنند چک های صیادی که به گفته کارشناسان با نتایج خوبی همراه شد./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
آخرین اخبار