رزمایش ترکیه و جمهوری آذربایجان در مناطق قره‌باغ، نخجوان و باکو-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

رزمایش ترکیه و جمهوری آذربایجان در مناطق قره‌باغ، نخجوان و باکو

جمهوری آذربایجان اعلام کرد که هفته آینده یک رزمایش نظامی مشترک با ترکیه برگزار می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 17
کد خبر: ۲۰۸۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت دفاع جمهوری آذربایجان امروز سه‌شنبه اعلام کرد که این کشور از ۲۳ تا ۲۵ اکتبر (اول تا سوم آبان) رزمایش مشترکی با نیرو‌های مسلح ترکیه برگزار می‌کند.

به گزارش رویترز و بر اساس اطلاعیه این وزارتخانه، رزمایش مذکور در مناطق مختلفی از جمله باکو، نخجوان و قره‌باغ برگزار خواهد شد.

نخجوان منطقه‌ای است متعلق به جمهوری آذربایجان که از این کشور جدا مانده است. این منطقه حدود ۶ درصد از خاک جمهوری آذربایجان را تشکیل داده و خاک ارمنستان ارتباط این منطقه با آذربایجان را قطع کرده است. نخجوان با ترکیه و ایران هم‌مرز است و جمعیتی معادل ۴۶۰ هزار نفر دارد که اکثر آن‌ها آذری هستند و برخی هم قومیت روسی دارند.

ترکیه با پیشنهاد باکو برای ساخت دالان زنگزور موافق است، دالانی که با عبور از مرز ایران و ارمنستان، نخجوان را به سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان متصل می‌کند. اما این کریدور پیشنهادی آذربایجان، در امتداد مرز ارمنستان با ایران در نظر گرفته شده و تهران نگران است که باکو با این کار سعی در قطع دسترسی ایران به ارمنستان را داشته باشد و در این زمینه هشدار داده است.

قره‌باغ نیز منطقه‌ای در خاک جمهوری آذربایجان است که تا چندی پیش توسط اکثریت ارمنی‌تبار آن اداره می‌شد؛ اکثریتی که سودای استقلال داشته و این منطقه را «جمهوری آرتساخ» می‌نامیدند.

باکو در ۱۹ سپتامبر از آغاز عملیات «ضدتروریستی» در قره‌باغ خبر داد و مدعی شد که ارمنستان در حال تقویت نظامی در این منطقه است و عملیات «خرابکارانه» علیه نیرو‌های جمهوری آذربایجان انجام داده است. ایروان این اتهامات را رد کرد و مدعی شد که باکو قصد پاک‌سازی ارامنی‌ها از قره‌باغ را داشته است.

در نهایت وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با میانجی‌گری فرماندهی نیرو‌های حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قره‌باغ مبنی بر توقف کامل درگیری‌ها حاصل شد. به گفته آنها، اجرای این توافق‌ها با هماهنگی فرماندهی نیرو‌های حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد. چند روز بعد هم استقلال‌طلبان قره‌باغ تمامی اظهارات پیشین مبنی بر اعلام استقلال از جمهوری آذربایجان را پس گرفتند. / ایسنا

ارسال نظر