کره‌شمالی: هرگز برنامه هسته‌ای را کنار نخواهیم گذاشت نتانیاهو از نخست وزیر قطر عذرخواهی کرد حماس: برای آزادی اسرا در قبال پایان جنگ و عقب نشینی اشغالگران از غزه آماده‌ایم بیانیه فرانسه، آلمان و انگلیس درباره ایران: به دنبال کردن کانال‌های دیپلماتیک ادامه می‌دهیم ترامپ: به تحقق صلح در غزه اطمینان دارم حادثه امنیتی سخت در غزه و انتقال زخمی‌ها با بالگرد تروئیکای اروپا: دیپلماسی با ایران ادامه خواهد داشت وزیر خارجه اوکراین: هیچ جای امنی در روسیه وجود نخواهد داشت حزب‌الله: سلاح خود را کنار نخواهیم گذاشت؛ بازوی امنیت و قدرت لبنان باقی می‌مانیم ترامپ: هالیوود را دزدیده‌اند؛ ۱۰۰ درصد تعرفه بر فیلم‌های خارجی وضع می‌کنم ژاپن تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را از سر گرفت دیدار گروسی با وزیر خارجه فرانسه در پی اجرای سازوکار مکانیسم ماشه علیه ایران اقدام ضدایرانی لندن در پی اجرای اسنپ‌بک؛ افزودن ۷۱ مورد به فهرست تحریم‌های ایران تحریم‌های تعلیق‌شده دوباره فعال شدند/ اروپا علیه ایران دست به کار شد سخنگوی وزارت خارجه: بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده علیه ایران ناموجه و غیرقانونی است

سازمان ملل: در لبه پرتگاه هستیم

هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور صلح خاورمیانه با بیان اینکه در دوازدهمین روز از درگیری‌های میان نیرو‌های مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل نسبت به خطر گسترش درگیری‌ها هشدار داد و گفت: ما در لبه پرتگاهی عمیق و خطرناک قرار داریم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۲ - ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 18
کد خبر: ۲۰۹۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ تور ونسلند، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه، در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی آخرین تحولات خاورمیانه و اوضاع در فلسطین به شورای امنیت گزارش داد که این یکی از سخت‌ترین لحظات پیش روی مردم اسرائیل و فلسطین در ۷۵ سال گذشته است.

این مقام ارشد سازمان ملل ابراز نگرانی کرد که ما در لبه پرتگاهی عمیق و خطرناک قرار داریم که می‌تواند مسیر مناقشه اسرائیل و فلسطین و همچنین کل منطقه را تغییر دهد.

او هشدار داد که خطر گسترش این درگیری "بسیار واقعی و بسیار خطرناک" است.

ونسلند در نهایت گفت، تنها راه برای پایان دادن به خونریزی و جلوگیری از تکرار آن، هموار کردن مسیر برای یک راه حل سیاسی بلندمدت، مطابق با قطعنامه‌های سازمان ملل، قوانین بین المللی و توافقات قبلی است.

دومین نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی همزمان با دوازدهمین روز درگیری‌ها میان نیرو‌های مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل آغاز شد تا اعضای این شورا به ریاست برزیل اوضاع خاورمیانه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین را بررسی کنند که قطعنامه پیشنهادی برزیل نیز به تصویب نرسید و آمریکا آن را وتو کرد.

 آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی قطعنامه پیشنهادی برزیل را که خواستار توقف درگیری‌ها میان اسرائیل و نیرو‌های مقاومت فلسطین می‌شد تا کمک‌های بشر دوستانه وارد نوار غزه شوند، وتو کرد.

قطعنامه پیشنهادی برزیل رای ۱۲ کشور آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات متحده عربی را در مقابل یک رای مخالف ایالات متحده آمریکا داشت و دو کشور روسیه و انگلیس نیز رای ممتنع دادند.

آمریکا با رای منفی خود، قطعنامه‌ای را وتو کرد که خواستار «وقفه‌های بشردوستانه» برای ارسال کمک‌های حیاتی به میلیون‌ها نفر در غزه بود.

 نیرو‌های مقاومت فلسطین از شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات همه جانبه و بی نظیری با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع تل آویو در سرزمین‌های اشغالی آغاز کرده‌اند و رژیم اسرائیل که از این حملات غافلگیر شده بود، برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌ها نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت فلسطین سه شنبه شب به وقت محلی از بمباران بیمارستان «المعمدانی» در غزه و شهادت حدود ۵۰۰ نفر خبر داد. این وزارت‌خانه پیش از این هشدار داده بود که بیمارستان‌های غزه به سبب قطعی برق و اتمام سوخت عملا در آستانه تعطیلی و فروپاشی قرار دارند.

در پی بمباران بیمارستان المعمدانی غزه، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سه روز عزای عمومی اعلام و دیدار برنامه ریزی شده خود با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را لغو کرد. وزیر خارجه اردن نیز اعلام کرد: نشست چهار جانبه که قرار بود روز چهارشنبه در این کشور تشکیل شود، برگزار نخواهد شد.

بر اساس گزارش‌های رسمی تاکنون ۱۲ هزار و ۶۵ فلسطینی دیگر نیز در اثر بمباران‌های رژیم اسرائیل زخمی شده‌اند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار