دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی زمان نشست سه‌جانبه روسیه، آمریکا و اوکراین مشخص شد سفر بن‌زاید به روسیه در میانه تنش‌های منطقه‌ای رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند الجولانی: روسیه از وحدت و ثبات سوریه حمایت کرده است نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید

شورای امنیت قطعنامه آتش‌بس در غزه را رد کرد

دومین نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی همزمان با دوازدهمین روز درگیری‌ها میان نیرو‌های مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل آغاز شد تا اعضای این شورا به ریاست برزیل اوضاع خاورمیانه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین را بررسی کنند که قطعنامه پیشنهادی برزیل نیز به تصویب نرسید و آمریکا آن را وتو کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۶ - ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 18
کد خبر: ۲۰۹۲۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی قطعنامه پیشنهادی برزیل را که خواستار توقف درگیری‌ها میان اسرائیل و نیرو‌های مقاومت فلسطین می‌شد تا کمک‌های بشر دوستانه وارد نوار غزه شوند، وتو کرد.

قطعنامه پیشنهادی برزیل رای ۱۲ کشور آلبانی، برزیل، چین، اکوادور، فرانسه، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس و امارات متحده عربی را در مقابل یک رای مخالف ایالات متحده آمریکا داشت و دو کشور روسیه و انگلیس نیز رای ممتنع دادند.

آمریکا با رای منفی خود، قطعنامه‌ای را وتو کرد که خواستار «وقفه‌های بشردوستانه» برای ارسال کمک‌های حیاتی به میلیون‌ها نفر در غزه بود.

در پی رد قطعنامه پیشنهادی روسیه، کشور برزیل نیز که اکنون ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد، قطعنامه‌ای در ۱۱ بند ارائه کرده است که رایزنی‌ها بر سر این قطعنامه که از حمایت برخی کشور‌های غربی نیز برخوردار بود، همچنان تا امروز ادامه داشت.

پیش از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در مورد پیش نویس قطعنامه برزیل، اصلاحیه‌های روسیه در خصوص این قطعنامه مطرح شد.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل به پیش نویس قطعنامه که "فقط اندکی تغییر کرده است" اعتراض کرد و گفت زمان «استعاره‌های دیپلماتیک» مدت هاست گذشته است.

روسیه همچنین یا لحن این قطعنامه که خواستار «وقفه‌های بشردوستانه» است و خواسته روسیه مبنی بر آتش‌بس کامل را درنظر نمی‌گیرد، اعتراض کرد.

اصلاحیه روسیه خواستار لغو محاصره غزه و توقف حملات به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی بود.

آمریکا به اصلاحیه اول رای منفی داد. این اصلاحیه رای نیاورد، زیرا تنها شش رای به دست آورد. اصلاحیه دوم روسیه نیز تنها هفت رای موافق به دست آورد و تصویب نشد.

روسیه خطاب به نمایندگان کشور‌های غربی گفته که آن‌ها عامل جلوگیری از توقف خون ریزی هستند و تاکید کرد "شما انتخاب خود را کرده اید. "

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل ادعا کرد: ما در میدان هستیم و کار سخت دیپلماسی را انجام می‌دهیم. اقدامات شورا مهم است، اما همچنین باید از شرایط موجود مطلع شد. ما حق اسرائیل برای دفاع از خود را مجدداً تأیید می‌کنیم و پیش نویس قطعنامه چنین حقی را به اسراییل نمی‌دهد.

آمریکا همچنین اعلام کرد قطعنامه باید "به صراحت" اعلام کند که اقدامات حماس باعث این درگیری شده است. حماس باید محکوم شود. اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. نیاز به "اقدامات برابر" عدالت و آزادی وجود دارد.

ژانگ جون سفیر و نماینده چین با ابراز "شوک و ناامیدی" از رای شورای امنیت، ابراز تاسف کرد که شورای امنیت قادر به توافق بر سر راه پیش روی غزه نبود.

سفیر چین در سازمان ملل افزود: مخالفت با پیش نویس برزیل "باور نکردنی" بود. چین اصلاحیه‌های جدیدی را پیشنهاد خواهد کرد.

سفیر چین تاکید کرد: اسرائیل باید به تعهدات حقوق بین‌الملل خود پایبند باشد. آرا نشان‌دهنده تمایل برخی از اعضای شورا برای «عدم اقدام» و اجازه دادن به رنج و مرگ بیشتر غیرنظامیان است.

اکنون در پی وتوی قطعنامه برزیل از سوی آمریکا، واشنگتن باید در نشستی در مجمع عمومی سازمان ملل که به زودی تشکیل خواهد شد درباره دلیل وتوی خود توضیح دهد. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار