کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران

هند: دیپلمات‌های کانادا در امور ما مداخله می‌کنند

هند: دیپلمات‌های کانادا در امور ما مداخله می‌کنند وزیر امور خارجه هند در ادامه اختلاف دیپلماتیک کشورش با کانادا گفت، روابط دو کشور به وضعیتی دشوار دچار شده و دیپلمات‌های کانادایی را به مداخله در امور کشورش متهم کرد
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۷ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 22
کد خبر: ۲۰۹۸۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سوبرامانیام جایشانکار»، وزیر امور خارجه هند روز یکشنبه در شهر دهلی نو گفت، روابط کشورش و کانادا وارد مرحله‌ای دشوار شده و پرسنل دیپلماتیک کانادا مشغول «مداخله مداوم» در امور داخلی هند بوده‌اند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، صحبت‌های وزیر امور خارجه هند بعد از آن مطرح شد که کانادا روز پنجشنبه بعد از تصمیم دهلی نو برای لغو یکجانبه مصونیت دیپلماتهایش، مجبور به خارج ساختن ۴۱ نفر از آن‌ها از خاک هند شد.

اختلاف میان هند و کانادا بعد از آن بالا گرفت که «جاستین ترودو»، نخست وزیر کانادا، چندی پیش تیراندازی مرگبار به «هاردیپ سینگ نجار»، یکی از چهره‌های جدایی‌طلب سیک ایالت پنجاب در بریتیش کلمبیای کانادا در ماه ژوئن را به هند نسبت داد.

هند ادعا‌های ترودو را رد کرده و آن را پوچ و مغرضانه خواند و ابتدا دست به تعلیق صدور ویزا برای شهروندان کانادایی زد، اما در ادامه از کانادا خواست تا ۴۰ دیپلمات دیگر خود را از این کشور خارج کند.

جایشانکار در یک سخنرانی بیان داشت: «روابط ما هم اکنون وارد یک مرحله دشوار شده است. اما می‌خواهم بگویم مشکلاتی که ما داریم با یک بخش از سیاست کانادا و سیاست‌هایی که از این بخش مطرح می‌شود، است.»

نخست وزیر کانادا روز جمعه گفت، تصمیمات دولت هند برای برخورد با دیپلمات‌های کانادایی باعث دشوار شدن زندگی عادی میلیون‌ها نفر از مردم دو کشور شده است.

جایشانکار خاطر نشان کرد، هند صرفا اصل تقارن دیپلماتیک طبق کنوانسیون وین را به کار گرفته «زیرا ما نگرانی‌هایی درباره مداخله مداوم پرسنل کانادایی در امور خودمان داریم.»

جایشانکار در ویدیویی از سخنرانی خود که توسط خبرگزاری ANI منتشر شد بیان داشت: «ما بخش عمده این نگرانی‌ها را علنی نکرده‌ایم. احساس من این است که با گذشت زمان مطالب بیشتری منتشر شده و مردم دلیل نگرانی‌هایی که ما داشتیم را درک خواهند کرد.»

«ملانی جولی»، وزیر امور خارجه کانادا هفته گذشته به تصمیمات هند اعتراض کرده و آن‌ها را نامعقول و بی سابقه خوانده و نقض کننده آشکار روابط دیپلماتیک طبق کنوانسیون وین دانست.

جایشانکار همچنین خاطر نشان کرد، هند چند هفته پیش به دلیل نگرانی نسبت به امنیت دیپلمات‌هایش در سر کار، صدور روادید در کانادا را متوقف کرد. او بیان کرد، هند صدور این روادید را چنانچه امنیت دیپلمات‌هایش در کانادا هنگام حضور در سر کار ارتقا یابد از سر خواهد گرفت.

اواخر سپتامبر نیز وزارت امورخارجه کانادا اعلام کرد، تعدادی از دیپلمات‌های ساختمان‌های دیپلماتیکش در هند را به دلیل مطرح شدن تهدیدات جانی در رسانه‌های اجتماعی علیه آنها، خارج می‌کند.

کانادا همچنین درخواست کرد که تدابیر امنیتی بیشتری پیرامون ساختمان‌های دیپلماتیکش در هند شامل کمیسیون عالی در دهلی نو و کنسولگری‌ها در بمبئی، چاندیگار و بنگلور اجرا شود. / فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار