دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند

افسر سابق سیا: ترامپ افول هژمونی آمریکا را تسریع می‌کند

یکی از افسران سابق سازمان سیا با انتقاد از سیاست‌های دونالد ترامپ، گفت که رئیس‌جمهور فعلی آمریکا افول هژمونی این کشور را تسریع کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 01
کد خبر: ۲۰۹۸۳

به گزارش راهبرد معاصر ، «فیلیپ جیرالدی»، افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبه‌ای اختصاصی گفته که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا افول هژمونی این کشور در دنیا را تسریع کرده است.

 

جیرالدی متخصص سابق مسائل مبارزه با تروریسم و افسر سیا در مسائل مربوط به اطلاعات نظامی است. او در سال‌ها گذشته به عنوان ستون‌نویس و تحلیلگر مسائل سیاسی به مصاحبه با رسانه‌ها اشتغال داشته است.

 

جیرالدی در مصاحبه با بخش انگلیسی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سوالی به موضوع افول هژمونی آمریکا در اثر بروز قدرت‌های نوظهور مانند چین پرداخت و گفت که ترامپ این روند را تسریع کرده است.

 

وی گفت: «ترامپ به صورت ناخواسته افول آمریکا به عنوان قدرت هژمون را تسریع کرده است. چین به زودی اقتصاد بزرگتری [نسبت به آمریکا] خواهد داشت و تمایل ترامپ برای نادیده گرفتن توافقات بین‌المللی یا دور زدن آنها به معنی آن است که هیچ‌کس دیگر احترامی برای واشنگتن قائل نیست. این تحول خوبی است، زیرا آمریکا بعد از سال 2001 جاهل اعظمی بوده که بیشتر به دنیا لطمه زده تا نفعی برای آن داشته باشد.»

 

وی در خصوص این که ترامپ گفته که آزمایش‌های موشکی کره شمالی نقض پیمان رهبر این کشور با او محسوب نمی‌شوند، گفت: «ترامپ شیفته پیروزی دیپلماتیک است و اتفاقات را وارونه‌نمایی می‌کند.»

 

او گفت: «کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی) به او اعتماد ندارد و دارد با او به این امید که شرایط به قدری پیچیده شود که ادامه کار ممکن نباشد، بازی می‌کند. چین تنها کشوری است که می‌تواند در کره شمالی تغییر ایجاد کند. پکن می‌تواند با منوط کردن انتقال محموله‌‌های غذایی به تغییرات سیاسی و دست کشیدن از سلاح‌های هسته‌ای، در کره شمالی تغییر یجاد کند. آمریکا در همه این ماجراها، تماشاگر است.»

 

جیرالدی درباره عدم موافقت متحدان آمریکا با پیوستن به ائتلاف دریایی این کشور گفت: «بله. ایالات متحده در اعمال فشار بیشتر علیه ایران فقط دو متحد دارد که اسرائیل و عربستان سعودی هستند. طرف دیگری نیست که امید داشته باشد بتواند از دل گشت‌زنی‌های بین‌المللی نفعی حاصل کند.»

منبع : فارس

ارسال نظر