عمان: مذاکره کنندگان از ایده‌ها استقبال کردند وزارت خارجه چین: از ایران در حفظ حقوق مشروع خود حمایت می‌کنیم ادعای معاون ترامپ: دلایلی داریم که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است روبیو: مذاکرات پنج‌شنبه بر مسأله‌ای هسته‌ای متمرکز خواهد بود عراقچی و البوسعیدی در ژنو دیدار کردند سفیر جدید ایران در لبنان به زودی عازم بیروت می‌شود / سوابق محمدرضا رئوف شیبانی آکسیوس: واشنگتن خواهان توافق هسته‌ای دائمی با ایران است درگیری گارد ساحلی کوبا با یک قایق آمریکایی با ۴ کشته پایان یافت هلند پرواز‌های خود به سرزمین‌های اشغالی را متوقف کرد البرادعی: جنگ با ایران هزینه‌های وحشتناکی خواهد داشت وزرای خارجه ایران و عمان امشب در ژنو رایزنی می‌کنند آکسیوس: ترامپ با زلنسکی تلفنی گفت‌و‌گو کرد عراقچی: معتقدم فردا در ژنو امکانی برای رسیدن به توافق وجود دارد / ما عمداً برد موشک‌های خود را به ۲۰۰۰ کیلومتر محدود کرده‌ایم؛ این فقط برای دفاع از خودمان است هواپیمای نظامی آمریکا دچار حادثه شد/ زخمی شدن ۵ سرنشین آن فایننشال تایمز: سقف توان آمریکا برای حمله شدید به ایران ۵ روز است

دیدگاه امیرعبداللهیان پیرامون صلح در قفقاز جنوبی

به عقیده وزیر امور خارجه کشورمان صلح در قفقاز جنوبی صرفا با مشارکت فعال سه کشور درون منطقه‌ای و سه همسایه پیرامونی این منطقه میسر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۷ - ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 25
کد خبر: ۲۱۰۲۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در صفحه شخصی خود نوشت:

روز گذشته (دوشنبه) در قالب سازوکار موسوم به ۳+۳ میزبان وزرای امور خارجه کشور‌های جمهوری ترکیه، جمهوری ارمنستان، جمهوری آذربایجان و فدراسیون روسیه بودم که به بررسی آخرین تحولات منطقه قفقاز جنوبی پرداختیم.

همانطور که در عنوان این اجلاس مهم منطقه‌ای تصریح شده بود، اکنون نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی است که این امر صرفاً با مشارکت فعال سه کشور درون منطقه‌ای و سه همسایه‌ی پیرامونی این منطقه میسر خواهد بود.

در پایان نشست، تهران وزرای خارجه به بیانیه‌ی مشترکی دست یافتند که اهمیت توسعه مناسبات دوستانه بین کشور‌ها بر اساس منافع متقابل و حسن همجواری، اهمیت حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بر اساس منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت، استقلال سیاسی و تمامیت ارضی، خدشه ناپذیری مرز‌های شناخته شده بین المللی، عدم مداخله در امور داخلی، منع تهدید یا توسل به زور و احترام به حقوق بشر را مورد تاکید قرار داد.

موضوع مهم بعدی که در این اجلاس مورد توجه قرار گرفت تحولات فلسطین و جنایات رژیم آپارتاید صهیونیستی علیه، زنان کودکان و ساکنان غیر نظامی غزه بود که در این زمینه نیز لزوم توقف فوری جنایات جنگی علیه غزه و ضرورت ارسال کمک‌های بشردوستانه مورد تصریح همه‌ی اعضا قرار گرفت. همچنین پرچم فلسطین به نشانه‌ی همبستگی با ملت فلسطین در سالن محل اجلاس قرار گرفت.

پس از این اجلاس و همراهی با وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان، روسیه و ترکیه در دیدار با رییس جمهور محترم کشورمان به وزارت امور خارجه بازگشتم و در نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی شرکت کردم و ضمن ارائه‌ی توضیحاتی از جزئیات روند برگزاری، اجلاس پاسخگوی سوالات اصحاب محترم رسانه بودم.

نشست بعدی فرمت ۳+۳ در ترکیه برگزار خواهد شد و امیدوارم با تکمیل مسیر همگرایی در منطقه به زودی شاهد استمرار برگزاری این جلسات در باکو و ایروان باشیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار