به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد جواد لاریجانی کارشناس مسائل بینالملل در مراسم بزرگداشت دهمین سالگرد درگذشت مرحوم «حبیبالله عسگراولادی»، در سخنانی با اشاره به شخصیت والای مرحوم عسگراولادی، گفت: نسل ما از مرحوم عسگر اولادی نکات مهمی را میآموخت و ایشان به ما یاد میداد که نظر مخالف را چگونه باید پذیرفت، مهمترین درس ایشان به ما وظیفه الهی بود.
وی افزود: مرحوم عسگراولادی روی هدایتهای ولیّ حساب باز میکردند و بر این حرف باور داشتند که از نعمتهای بزرگ خداوند بر ملتها این است که رهبری آن ملتها بر دست آدمهای صالح باشد.
کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: نگاه به تفکر شخصیتهای انقلابی چون مرحوم عسگراولادی به نسل جوان میگوید که باید در امر سیاست اجتهاد کنید.
لاریجانی افزود: مرحوم عسگراولادی به ما آموخت که عقل نقّاد داشته باشیم و از سخنی که به نظر، خلاف نظر ما است، نترسیم و وقتی با چالش مواجه میشویم، قویتر میشویم.
وی یادآور شد: مرحوم عسگراولادی به عنوان یک سیاستمدار، نه تنها تواضع داشت، بلکه به ما یاد میداد که چگونه متواضع باشیم، که متأسفانه در دولتهای گذشته دیدیم که خودشیفتگی چه بلایی بر سر مملکت ما آورد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره کارکردهای حزب مؤتلفه از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز، تصریح کرد: حزب و تشکل سیاسی محل تربیت شخصیتهایی است که مملکتداری کنند و یک حزب برای اینکه یک حزب سرزنده باشد، باید در بطن جامعه و انتخاباتها حضور داشته باشد.
همچنین حسین انواری دبیرکل سابق حزب مؤتلفه اسلامی نیز عصر در این مراسم با اشاره به آخرین تحولات فلسطین، اظهار کرد: با پدیدهای در صحنه بینالملل به نام رژیم صهیونیستی مواجه هستیم و دژخیمان صهیونیستی با حمایت آمریکا، جنایات عظیمی را در فلسطین رقم میزنند.
وی افزود: البته اجماع جهانی که طی روزها و هفتههای گذشته علیه اقدامات ددمنشانه صهیونیستها شکل گرفته، سابقه ندارد؛ انشاءالله این موضوع زمینهساز ظهور باشد.
دبیرکل سابق حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به نظام اندیشهای مرحوم عسگراولادی، قبل و بعد از انقلاب اسلامی، تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی از زمان خود جلوتر فکر میکرد و اسیر زمان خود نبود؛ وی آیندهنگر و دوراندیش بود.
انواری تأکید کرد: حتی پیش از مطرح شدن مباحث مربوط به انقلاب اسلامی، جهتگیری آن مرحوم به سوی جامعه نمونه اسلامی بود.
وی با اشاره به اعتقاد عسگراولادی به تحزب با جهتگیری جامعه نمونه اسلامی، افزود: آن مرحوم، تحزب را با هدف «وحدت اهل ایمان» برای تحقق و استحکام مردمسالاری دینی دنبال میکرد.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: برخی در دوران انقلاب اسلامی احساس نگرانی میکردند اما ایشان با مبنا قرار دادنِ توسل به حضرت بقیهالله (عج) همیشه میگفت که «ما آقا را داریم و آقا، ناظر بر اعمال و رفتار ما است»؛ این موضوع میتواند برای نسل جدید که انقلاب را درک نکرده، راهنما باشد./فارس