میانگین سن پدر ایرانی در نخستین فرزندآوری-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

میانگین سن پدر ایرانی در نخستین فرزندآوری

سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: از ابتدای فروردین تا پایان شهریور ماه امسال میانگین سن پدر در نخستین فرزندآوری ۳۲.۱ سال است و همچنین نرخ خام ولادت هم ۱۲.۸ در هزار نفر جمعیت است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 07
کد خبر: ۲۱۲۴۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس گزارش‌های آماری سازمان ثبت احوال میزان نرخ خام ولادت کل کشور در ۶ ماهه نخست امسال برابر با ۱۲.۸ در هزار جمعیت بوده است که استان سیستان و بلوچستان با نرخ خام ولادت ۲۷.۹ در هزار نفر جمعیت بیشترین و استان گیلان با نرخ خام ۷.۷ در هزار نفر جمعیت، کمترین نرخ خام ولادت را در بین استان‌ها به خود اختصاص داده اند.

براساس آمار‌های ثبت احوال میانگین سن پدر در نخستین فرزندآوری در ۶ ماهه نخست امسال ۳۲.۱ سال است. بر اساس این گزارش و برپایه آمار‌های موجود در پایگاه جمعیت سازمان ثبت احوال کشور میانگین سن پدر در نخستین فرزندآوری در کل کشور در ۶ ماهه نخست امسال ۳۲.۱ سال بود.

بر اساس این گزارش میانگین سن پدر، برای نقاط شهری ۳۲.۷ سال و نقاط روستایی ۲۹.۹ سال است. در این مدت در بین استان‌ها بیشترین میانگین سن پدر در نخستین فرزندآوری مربوط به استان تهران با رقم ۳۴.۵ سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان‌و بلوچستان با ۲۷.۱ سال است.

در نیمه نخست امسال نسبت متولدین پسر و دختر به ترتیب ۵۱.۹ درصد و ۴۸.۱ درصد بود و بر اساس این گزارش نسبت تولد پسران به دختران در این مدت ۱۰۸ بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۰۴) ۰.۹ درصد رشد داشته است.

در این گزارش تاکید شده است در دنیا در بدو تولد تعداد موالید پسر از تعداد موالید دختر بیشتر است و این نسبت در سال‌های بعد به علت مرگ زیاد جنس ذکور، به تدریج کاهش می‌یابد تا این که در حدود ۲۰-۲۵ سالگی این نسبت متعادل می‌شود و به ۱۰۰ می‌رسد.

در جمعیت‌شناسی رقم ۱۰۳ تا ۱۰۷ را رقم طبیعی قابل قبول نسبت جنسی در بدو تولد می‌دانند. نسبت‌جنسی بدو تولد در ۶ ماهه نخست سال امسال ۱۰۸ و در مدت مشابه سال گذشته ۱۰۷ بود.

همچنین براساس آمار‌های این سازمان میانگین سن مادر در نخستین فرزندآوری در کل کشور در ۶ ماهه نخست امسال ۲۷.۴ سال است و همچنین مقدارشاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴.۴ سال است. بیشترین میانگین سنی مادران در نخستین فرزندآوری، در بین استان‌ها مربوط به استان تهران با ۳۰.۳ سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۲۲.۶ سال است.

همچنین در ۶ ماهه نخست امسال ۵۲۴ هزار و ۶۳۷ ولادت در کشور به ثبت رسید که استان تهران رکوردار میزان ولادت‌ها در این مدت زمان است و بیشترین میزان ولادت‌ها مربوط به استان تهران ۶۶ هزارو ۳۵ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد۳هزارو ۳۸۷ نوزاد بود. / ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده