ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

ظریف: طرح ایران و روسیه درباره امنیت خلیج فارس همگرا است

وزیر خارجه ایران گفته که تهران و مسکو در خصوص برقراری امنیت در خلیج فارس اتفاق نظر دارند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 04
کد خبر: ۲۱۲۹۷

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران گفته که میان طرح دو کشور ایران و روسیه برای برقراری امنیت در خلیج فارس همگرایی وجود دارد.

 

به نوشته المانیتور، ظریف روز دوشنبه در جمع خبرنگاران و کارشناسان مسائل روسیه در سفارت ایران در مسکو مطرح کرده گفته که بین طرح‌های ایران و روسیه در این زمینه نوعی «همگرایی بنیادی» وجود دارد.

 

ظریف گفت: «هر دو طرح، مستلزم همکاری همه دولت‌های منطقه‌ است، نه مستلزم درگیری آنها. این مبنای مستحکمی برای همکاری میان روسیه و ایران است.»

 

وی اضافه کرد: «ممکن است هنگام بحث بر سر جزئیات اختلاف‌هایی میان دیدگاه‌های ما و روسیه وجود داشته باشد، اما مهم این است که گرایشمان به سوی همکاری است.»

 

ظریف درباره مسائل مربوط به سوریه هم اظهار نظر کرده است.

 

به نوشته المانیتور در مسکو گمانه‌زنی‌هایی مطرح است مبنی بر اینکه ترکیه و آمریکا در حال رایزنی‌هایی با هدف ایجاد تغییراتی در کمیته تدوین قانون اساسی سوریه به نفع خودشان هستند.

 

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا ایران در خصوص این موضوع نگرانی ندارد گفته فاصله گرفتن از «خوش‌نیتی آستانه» برای ترکیه یک خطای راهبردی خواهد بود.

 

وی گفت: «ایران، روسیه و ترکیه اختلاف‌های روشنی در خصوص سوریه دارند. اما ما یک تفاهم مشترک هم داریم، یعنی هدف مشترکی که کمک کرد آستانه به موفق‌ترین چارچوب در خصوص سوریه تبدیل شود.»

 

ظریف اضافه کرد: «ما می‌خواهیم درگیری‌ها به اتمام برسند. می‌خواهیم گروه‌های جدایی‌طلب که تمامیت ارضی سوریه را تهدید می‌کنند، منحل شوند.»

 

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: «آمریکایی‌ها هدف متفاوتی در سوریه دارند. آنها از روز اول به دنبال سرنگون کردن حکومت سوریه بودند و هنوز هم همین هدف را دنبال می‌کنند. اگر ترکیه دنبال این باشد که منافعش را از طریق گفت‌وگو با آمریکایی‌ها پیش ببرد، به نظر ما این بهترین گزینه نیست. اگر بخواهیم کاملاً صادق باشیم، هدف آمریکا مبارزه با ایران در سوریه است نه تأمین امنیت برای سوریه.»

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار