رؤسای جمهوری پاناما و مکزیک به تهدیدات مجدد ترامپ پاسخ دادند رایزنی سفرای ایران در بیروت، کابل و ژنو با وزیر امور خارجه ترامپ: دموکرات‌ها دوباره می‌خواستند تقلب کنند، اما اختلاف آرا بسیار زیاد بود ذوق زدگی ایلان ماسک از این سخن ترامپ که «فضانوردان آمریکایی را به مریخ خواهیم فرستاد» + فیلم خنده‌های هیلاری کلینتون در واکنش به سخنان ترامپ درمورد تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا + فیلم امیر قطر و نخست وزیر انگلیس آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کردند تاکید عراقچی بر آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح و ثبات در قفقاز جنوبی دیدار سرلشکر باقری با رئیس جمهور پاکستان + جزییات  بایدن اعضای خانواده خود را عفو کرد ترامپ: بسیاری به دولت بی‌اعتماد هستند؛ عصر طلایی آمریکا آغاز شده است دونالد ترامپ به‌عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا سوگند یاد کرد لباس عجیب سناتور آمریکایی در مراسم تحلیف ترامپ + ویدئو وزیر خارجه روسیه: با وجود توافق اسرائیل و حماس، نمی‌توان گفت ثبات در خاورمیانه حاصل شده است «اوباما» بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد / ورود کابینه «ترامپ» + فیلم بیانیه حزب‌الله درباره آتش‌بس غزه/ تاکید بر گزینه مقاومت

ترکیه: سلاح‌های اتمی اسرائیل رازی است که همه می‌دانند

هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه نسبت به تشدید رقابت بر سر تسلیحات هسته‌ای در واکنش به تداوم تملک این سلاح ممنوعه از سوی رژیم صهیونیستی هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 20
کد خبر: ۲۱۴۴۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه‌ای هشدار داد که تداوم تملک تسلیحات هسته‌ای توسط اسرائیل همراه با تداوم شکست در خلع سلاح هسته‌ای منطقه، به تشدید رقابت بر سر این تسلیحات و ایجاد وضعیتی نامطلوب منجر خواهد شد.

 

هاکان فیدان در مصاحبه با شبکه «الجزیره» گفت: «سالهای زیادی است که تملک تسلیحات هسته‌ای از سوی اسرائیل رازی است که دانسته شده اما رسما مورد تایید قرار نگرفته است. این حقیقتی است که همه از آن اطلاع دارند اما هیچ کس آن را نپذیرفته است. ما شاهد هستیم که اسرائیل توانمندی تسلیحات هسته‌ای خود را در حالی توسعه داده که به معاهد عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای نپیوسته است. ما همچنین می‌دانیم که اسرائیل از حمایت چشمگیر هم آمریکا و هم اروپا در این زمینه برخوردار است. بنا بر این این دیگر یک راز نیست.»

 

فیدان در ادامه این مصاحبه بر لزوم خلع سلاح هسته‌ای کامل منطقه یا اتخاذ گام‌هایی از سوی دولت‌های دیگر به منظور تقویت امنیتشان و همچنین یافتن یک راه حل برای این مساله استراتژیک مهم تاکید کرد.

 

او مدعی شد که اجلاس فوق العاده اخیر سازمان همکاری اسلامی در شهر ریاض پیشرفت‌های چشمگیری را رقم زده و یک نقطه عطف را در زمینه تقویت همکاری و همبستگی در میان کشورهای مسلمان ایجاد کرد.

 

وزیر امور خارجه ترکیه بر فوریت متوقف کردن خونریزی در غزه و تضمین تحویل سریع کمک‌ها به مردم این منطقه تاکید کرده و گفت: «کشورهای مسلمان هم اکنون در حال پیگیری حل و فصل مساله غزه با استفاده از تمامی ابزارهای دیپلماتیک و انسانی هستند.»

 

فیدان ادامه داد، کشورهای اسلامی در حال حاضر بر سر تشکیل گروه اقدام مشترکی متشکل از مقامات ترکیه، اندونزی، نیجریه، اردن، مصر، قطر و عربستان سعودی وحدت داشته و این گروه قرار است در چند روز آینده تلاش‌های دیپلماتیک خود را در پایتخت‌های چند کشور شروع کند.

 

به گفته هاکان فیدان، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب نقش‌های مهمی در رسیدگی به بحران غزه در صحنه بین‌المللی ایفا می‌کنند.

 

وزیر امور خارجه ترکیه در ارتباط با فرآیند تصمیم‌گیری مقامات کشورش گفت، آنکارا اقدام دسته جمعی با مشارکت کشورهای دیگر را با هدف به حداکثر رساندن تاثیر تدابیر ترجیح می‌دهد.

 

فیدان در خصوص اختلاف مواضع ترکیه با آمریکا بر سر برقراری آتش‌بس در غزه گفت، آنکارا حامی برقراری آتش بس فوری و عرضه بدون اختلال کمک‌های انسانی به غزه است. او در ضمن تصدیق اختلافات ترکیه با آمریکا بر سر برقراری آتش‌بس جامع در غزه گفت که نسبت به برقراری یک آتش‌بس انسانی در این باریکه خوش‌بین است.

 

مقام ارشد آنکارا بیان کرد، ترکیه حماس را یک سازمان تروریستی نمی‌داند و حماس به عنوان یک حزب سیاسی در داخل نظام دولتی فلسطین فعالیت کرده و یک واقعیت زاده شده در نتیجه شرایط اشغالگری است.

 

فیدان خاطر نشان کرد: «ما کشوری هستیم که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و علاوه بر ما، حدود ۱۴۰ کشور دیگر هم این کار را کرده‌اند. بنا بر این ما احزاب فعال در داخل هیچ کشوری را به عنوان تروریست یا غیرتروریست دسته بندی نمی‌کنیم.»

 

فیدان همچنین اظهار اطمینان کرد به مجرد پایان یافتن اشغالگری در فلسطین، سازمان‌هایی همچون حماس پذیرای زندگی عادی خواهند شد.

 

وزیر خارجه ترکیه بیان داشت: «صادقانه ما این پرسش که چه کسی بر غزه بدون یک راه حل دو دولتی حکمرانی کند معتبر نمی‌دانیم. غزه قبل از جنگ فعلی نیز تحت حکمرانی قرار داشت و قادر است که بر خودش حکمرانی کند. غزه هیچ مشکلی با خودمختاری ندارد. تنها مساله غزه این است تحت اشغالگری، حملات مداوم و تخریب زیرساخت‌هایش قرار بگیرد.»

 

هاکان فیدان با این پرسش مواجه شد که آیا ترکیه پیشتاز تشکیل بلوکی مشابه با بلوک تشکیل شده از سوی آمریکا برای اعمال تحریم‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی علیه روسیه در طول جنگ اوکراین خواهد شد؟ او در پاسخ گفت، هیچ مانعی بر سر راه یک چنین ابتکار عملی وجود ندارد و این موضوع هم اکنون در دستور کار ترکیه قرار دارد.

 

به گفته این مقام ترکیه‌ای، گام‌های اولیه تشکیل این بلوک بر داشته شده و همچنین بر شروع مذاکرات در داخل سازمان همکاری اسلامی بر سر این مساله تاکید کرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار