به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان مجلس در نشست علنی صبح امروز چهارشنبه (1 آذر) مجلس شورای اسلامی در روند بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده 88 این لایحه موافقت کردند.
نماینده دولت نیز ضمن مخالفت با بند الحاقی مذکور گفت: این بند حکم 24 قانون مدیریت خدمات کشوری را نقض میکند زیرا آنجا عنوان شده طریقه جایگزینی مطابق یک سوم خروجیها و مجوز صادر شده باشد. همچنین مگر ظرفیت دانشگاههای مذکور چقدر است که اینجا ورودیها و خروجیها را یکسان در نظر گرفتهاند زیرا در سال جاری 50 هزار نفر بازنشسته شدهاند و اکنون با کمبود معلم مواجه هستیم، در این میان باید یادآور شد که این بند مغایر اصل 75 بوده و بار مالی دارد و حتی اصل 126 قانون اساسی را نقض میکند.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم تصریح کرد: از مخالفت دولت تعجب میکنیم زیرا باید با روشهای منطقی مسئله کمبود معلم را برطرف کنیم؛ نظام آموزش و پرورش در سالهای قبل به عنوان یک الگو مطرح میشد اما طی یکی دو سال اخیر دچار چالش بوده و به مسئله اصلی کشور تبدیل شده است.
بر اساس بند الحاقی ماده 88 این لایحه؛ وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل معادل تعداد معلمانی که به طرق مختلف (بازنشستگی، بازخریدی، استعفا، اخراج) و سایر موارد از خدمت در آموزش و پرورش خارج میشوند، با رعایت اساسنامه دانشگاه فرهنگیان صرفاً از طریق این دانشگاه و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی استخدام نماید. سازمان و سازمان امور اداری و استخدامی مکلفند مجوز و شناسه (کد) استخدامی مورد نیاز را صادر نماید./ تسنیم