به گزارش راهبرد معاصر؛ میز اقتصادی امروز با حضور مسئولان به بررسی مشکل رفع سوء اثر چکهای برگشتی پرداخت.
در همین زمینه پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: چیزی که مشکل اصلی قضیه سوءاثر از چک است عدم همکاری بانکها است ما نسبت به این موضوع هیچ توجیهی برای عدم همکاری بانکها نمیبینیم. قانونگذار در مسائل دقت دارد و نمیخواهد مزاحمت ایجاد کند. چیزی که برای ما مشخص است مسئله قانون است اساسا چک باید به سمتی برود که مشکل مردم را حل کند.
در ادامه نیز شیرازی دبیرکمیسیون شورای هماهنگی بانکهای دولتی مطرح کرد: موضوع رفع سوء اثر چک برگشتی دچار خوانش اشتباه شده است. بطور مثال چک فرد برگشت خورده و و از مبلغ چک ۵۰ تومانی ،یک میلیون تومان کسری داشته است .فرد میخواهد این کسری را جبران کند، اما چون حساب مسدود شده، فرد باید برابر مبلغ چک مجددا پول واریز کند تا بتواد هم چک را پاس کند هم حساب خود را آزاد کند. برخی شعب دچار این اشتباه هستند که به آن ۵۰ تومن اولیه حساب دسترسی ندارد در حالی که این خوانش اشتباه است.
او افزود: این ظرفیت وجود دارد که اگر بانکی تخلف داشت فرد مطالبه حق داشته باشد و آن را پیگیری کند در نهایت هم بخشنامه به شعب ابلاغ شده است.
همچنین رادیمو نماینده کانون بانکهای خصوصی بیان کرد: این مسله چند بخش دارد اگر چک کسری داشته باشد سیستم اتوماتیک حساب مشتری را بررسی تا به اندازه کسری مبلغ از فرد مسدود شود زمانی که مشتری مراجعه میکند به سبب این که ما به بانکهای دیگر دسترسی نداریم مجبور هستیم کل کسری را بلوکه کنیم و نمیتوانیم در بانکهای دیگه کاری کنیم. اما مسئول نظام کمیسیون پرداخت بانکهای خصوصی هستم و این در بانکهای خصوصی به این شکل نیست.
میرزا پور مدیر نرم افزار بانک مرکزی نیز گفت: برخی از بانکها توجیح بخشنامه بانک مرکزی نیستند برخی از بانکها نیازمند تکمیل سامانههای خود هستند در چند ماه اخیر به سبب بخشنامه بانک مرکزی که شفاف سازی کرد روند نزولی شده است. بانکها باید در این زمینه اقداماتی را انجام و مردم هم باید گزارش دهند.
او میگوید: اقدامی که بانک مرکزی باید انجام میداد بخشنامه و شفاف سازی بود، اما بخش نظارتی ورود میکند و این موضوع را پیگیری خواهد کرد زیر ساخت ما چک است و سامانهها کامل است برای پرهیز از توسعه سامانه به سمت اصلاح فرآیندها رفتیم. ما تمام حسابهای فرد را ۲۴ ساعت بعد مسدود میکنیم و این یعنی فرد برای تامین کسری ۲۴ ساعت از حساب دیگر خود فرصت منتقل کردن دارد.
در نهایت هم شیرازی میگوید: اکنون اشکالی که وجود دارد و بانک مرکزی باید به آن ورود کند این است که فرد در ۱۰ بانو موجودی دارد حساب فرد قفل میشود و دسترسی فرد به تمام دسترسیها قطع و به این صورت هم صادر کننده و هم دریافت کننده دچار مشکل میشود باید این دسترسی وجود داشته باشد که بتوان این پولها را از حساب بانکها بردارند که بنظرم میتواند الکترونیکی این فرآیند حل شود./باشگاه خبرنگاران جوان