به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز (یکشنبه، 12آذر) گفت:در ابتدا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را تسلیت میگویم و از این واسطه فیض الهی برای انجام وظیفه بهتر در حل مشکلات مردم استمداد میطلبم.
وی افزود: همچنین وظیفه خود میدانم که روز مجلس را به صاحبان این روز یعنی مردم شریف ایران تبریک بگویم. واقعیت این است که مجلس خانه ملت و روز مجلس روز مردم است. ما به عنوان نمایندگان منتخب مردم وظیفه داریم در این روز نسبت به عملکرد خود متناسب با شرح وظیفهای که به ما داده شده است پاسخگو باشیم.
قالیباف ادامه داد: بر این اساس مدعی هستم با وجود همه نقاط ضعف امروز میتوانم از عملکرد مجلس یازدهم متناسب با شرح وظایف مجلس دفاع کنم. گرچه نتیجه این اقدامات به دلیل ماهیت وظیفه تقنینی مجلس در عین اهمیت بالا عمدتاً برای مردم ملموس نیست.
وی بیان کرد: مجلس یازدهم چنان کارشناسی شده و هوشمندانه مسائل مردم را در دستور کارقانون گذاری خود قرارداد که این افتخار را پیدا کرد رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال آخر فعالیت مجلس مهر تاییدی متفاوت بر برآیند کلی کارنامهاش بزنند که این لطف ایشان وظیفه ما نمایندگان را نسبت به انجام وظیفه سنگینتر کرده است.
وی تاکید کرد: تلاش کردیم مجلس یازدهم را از مجلسی منفعل به مجلسی فعال تبدیل کنیم تا به جایی که منفعلانه منتظر باشیم دستور کارهایش را اتفاقات و رویکردهایش را دیگران تعیین کنند فعالانه با مشکلات مردم مواجه شویم و دستور کار مجلس را دغدغههای مردم تعیین کند و رویکردها را برای حل مشکلات را از خرد جمعی با کمک کارشناسان دلسوز مشخص کند. به همین دلیل نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی با بررسیهایی که انجام داده بودند یکی از ویژگیهای این مجلس را شناخت مشکلات مردم اعلام کردند و تصریح فرمودند که در قوانین مجلس یازدهم ملاحظه و لاپوشانی نیست و صریح و شفاف است.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: مجلس فعال و انقلابی مجلسی است که در مسئله مذاکرات هستهای عنوان مهمترین موضوع سیاست خارجی کشور به جای انتظار پیشامدها فعالانه وارد شد و هنگامی که دید دشمن با چماق مصوبات کنگره زیر بار بسیاری از تعهدات خود نمیرود قانون وضع کرد که به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی کشور را از سرگردانی نجات داد و باعث شد رویه انجام تعهدات یک طرفه از سوی ایران پایان یابد و دست تیم مذاکره کننده پر شود به گونهای که عمده آنچه در مذاکرات وین به عنوان داده طرف ایرانی ابزار چانه زنی قرار گرفت نتایج اجرایی شدن این قانون است.
وی گفت: مجلس فعال و انقلابی مجلسی است که به جای اینکه وقت خود را صرف طرحهای متفرقه و پراکنده کند با کمک کارشناسان دلسوز تحول در قوانین اقتصادی کشور را با تعیین نقش راهی دقیق دستور کار خود برای اصلاح میان مدت و بلند مدت اقتصاد کشور قرار دهد و در تصویب این قوانین ذرهای تحت تاثیر صاحبان نافع و مافیاهای قدرت و ثروت قرار نگرفت و قوانینی را که باید سالها تصویب میشد تا اقتصاد کشور نتایج آن را لمس کند با آرایی قاطع تصویب کرد.
قالیباف افزود: تصویب قانون ساختار بانک مرکزی بعد از ۵۰ سال منافع بانکهای خصوصی که به عنوان یکی از موتورهای خلق پول ایجاد تورم را به خطر میاندازد. قانون تسهیل مجوزهای کسب و که امضاهای طلایی را از چرخه صدور حذف کرده است و فرصت اشتغال زایی را برای جوانان باز میکند.
وی ادامه داد: قانون مالیات بر سوداگری که سوداگری را در بازارهای سکه، ارز و مسکن پرهزینه میکند . قانون حمایت از افشاگران فساد که با وارد کردن مردم عادی و دلسوز در عرصه مبارزه با فساد فضا را برای فاسدان ریز و درشت ناامن میکند. قانون جهش تولید دانش بنیان که با حمایت از جوانان خوش فکر پیشرفت درونزا و متکی بر علم را جایگزین توسعه ظاهری مبتنی بر نفت میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تصویب کلیات طرح تعارض منافع در صورت نهایی شدن مبتنی بر تجربههای دیگر کشورها دنیا زیرساخت حقوقی برای مقابله با هرگونه تعارض منافع صاحبان قدرت و ثروت ایجاد میکند. قانون مدیریت دادهها و اطلاعات که سالها عقب ماندگی تجمیع اطلاعات نقشهای مختلف اداره کشور را برای رسیدن به دولت هوشمند جبران میکند./ فارس