کاخ سفید: به اسرائیل برای اتمام عملیات در غزه ضرب‌الاجل نداده‌ایم-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

کاخ سفید: به اسرائیل برای اتمام عملیات در غزه ضرب‌الاجل نداده‌ایم

یک مقام کاخ سفید در واکنش به گزارش یک رسانه آمریکایی در خصوص درخواست واشنگتن از تل‌آویو برای اتمام عملیات جنگی در غزه تا قبل از ژانویه تعیین چنین ضرب‌الاجلی را رد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 08
کد خبر: ۲۱۷۳۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، جان فاینر، دستیار مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که آمریکا به اسرائیل برای اتمام عملیات‌های نظامی در غزه ضرب‌الاجل نداده است.

 

جان فاینر که در اجلاس امنیتی آسپن حضور داشت گفت: «این کار وظیفه ما نیست چون جنگ مال آنها است.»

 

این مقام کاخ سفید اضافه کرد: «البته اگر ما روی آنچه در غزه اتفاق می‌افتد کنترل نهایی نداشته باشیم روی آن نفوذ داریم و سعی می‌کنیم از نفوذمان برای هدایت کردن درگیری‌ها به سازنده‌ترین مسیر، از نظر خودمان، استفاده کنیم.»

 

چند روز پیش از این شبکه خبری سی‌ان‌ان مدعی شده بود آمریکا از اسرائیل خواسته تا ماه ژانویه به عملیات‌های نظامی خود در غزه پایان دهد.

 

در حالی که مقام‌های دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا تا پیش از این جنایت‌های اسرائیل در غزه را انکار می‌کردند فاینر در بخشی از اظهاراتش به گوشه‌ای از این جنایت‌ها در منطقه‌ شمال این باریکه اعتراف کرد.

 

فاینر اکنون گفته که اسرائیل در «برخی از جنبه‌های» جنگ در شمال غزه اعتنای کافی به زندگی غیرنظامیان نکرده است.

 

او گفت: «برخی از جنبه‌های نحوه اداره جنگ در شمال وجود دارند که ما فکر می‌کنیم در آنها اعتنای کافی به زندگی غیرنظامیان نشد و آن جنبه‌ها باید در عملیات‌ها در جنوب اصلاح شوند.»

 

این مقام کاخ سفید مدعی شد که آمریکا از اسرائیل خواسته از غیرنظامیان در منطقه جنوب غزه محافظت کند.

 

او در پاسخ به این سوال که آیا اسرائیل به خواسته‌های آمریکا اعتنا کرده است گفت: «مهم است که نقش آمریکا را در اینجا بدانیم. ما بر نحوه اداره این جنگ نفوذ داریم اما روی آن کنترل کامل نداریم.»

 

آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلی‌ترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایت‌های سیاسی به شعله‌ور کردن آتش جنگ کمک کرده است.

 

دولت جو بایدن در هفته‌های آغاز جنگ در برابر درخواست‌های مستمر برای کمک به برقراری آتش‌بس در غزه گفته بود که کاخ سفید تنها از «وقفه‌های جنگی» در غزه حمایت می‌کند و طرفدار آتش‌بس که می‌تواند به نفع حماس تمام شود نیست.

 

این در حالی است که فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات بارها از بایدن خواسته‌اند اسرائیل را برای پایان عملیاتی که به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده تحت فشار قرار دهد.

 

پائول او براین، از مقام‌های عفو بین‌الملل چهارشنبه هفته پیش گفت: «وقفه‌های کوتاه‌مدت برای برآورده کردن نیازهای میدانی و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در غزه کافی نیستند.»

 

او براین گفت: «آمریکایی‌های بیشتر و بیشتری خواستار این آتش‌بس هستند.» طبق نتایج یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه مورنینگ کانسالت انجام شده 53 درصد از رأی‌دهندگان آمریکایی گفته‌اند که از برقراری آتش‌بس دائم در غزه حمایت می‌کنند.

 

حملات شدید رژیم اسرائیل در غزه بعد از عملیات طوفان‌الاقصی در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) به شهادت بیش از ۱۷ هزار فلسطینی در غزه منجر شده که اکثر آنها غیرنظامی هستند. . این آمارها به ویژه با گسترش عملیات رژیم اسرائیل به منطقه جنوب غزه رو به افزایش هستند.

 

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

 

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

 

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد و برای مدتی برق و سوخت را به روی مردم غزه قطع کرد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده