واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

رسانه سعودی از مذاکره محرمانه دوحه و تل‌آویو بر سر تبادل اسرای فلسطینی خبر داد

یک رسانه سعودی ادعا کرد دوحه و تل‌آویو در حال مذاکره بر سر مرحله دوم تبادل اسرای فلسطینی در یک کشور اروپایی هستند و قرار است 300 اسیر فلسطینی به اضافه 3 اسیر دیگر با محکومیت‌های سنگین آزاد شوند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 12
کد خبر: ۲۱۸۱۱۶

به گزارش راهبرد معاصر. روزنامه «ایلاف»، صبح امروز (سه‌شنبه)، مدعی شد تل‌آویو و دوحه برای توافق بر سر مرحله دوم تبادل اسرا در حال انجام مذاکراتی محرمانه در یک کشور اروپایی هستند.

 

مرحله نخست تبادل اسرای فلسطینی و اسرائیلی که به مدت یک هفته به طول انجامید، با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا صورت گرفت. این مبادله، یکم دسامبر (۱۲ روز پیش) به پایان رسید و طی آن، ۸۴ اسیر اسرائیلی و ۲۴۰ اسیر فلسطینی مبادله شدند.

 

ایلاف به نقل از یک دیپلمات ارشد ادعا کرد هیأت‌های اعزامی تل‌آویو و دوحه در حال آماده‌سازی فرمولی جدید برای تبادل اسرا هستند که زنان، کودکان، سالخوردگان و جوانان را در بر می‌گیرد.

 

در این گزارش همچنین ادعا شده است در این توافق، ۳ افسر ارشد ارتش رژیم صهیونیستی مبادله خواهند شد که حماس آن‌ها را به اسارت خود درآورده است.

 

منبع مذکور در عین حال ادعا کرد که تل‌آویو -مطابق با این توافق- متعهد خواهد شد حدود ۳۰۰ اسیر فلسطینی به اضافه ۳ اسیر با محکومیت‌های سنگین از جمله «مروان البرغوثی» عضو ارشد جنبش فتح را آزاد کند.

 

این ادعا در حالی منتشر شده است که حماس و تل‌آویو تا لحظه انتشار این گزارش هیچ واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند و آن را رد یا تایید نکرده‌اند.

 

منبع یادشده که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، در ادامه ادعای خود گفت که هیأت اسرائیلی شامل چند افسر موساد، افسران شاباک، یک نماینده از دفتر «بنامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نماینده‌ای از شورای امنیت داخلی این رژیم و همچنین یک نماینده از طرف ارتش رژیم صهیونیستی است.

 

این ادعا در حالی مطرح شده است که «اسامه حمدان» از مقامات ارشد حماس، بامداد سه‌شنبه، گزارش‌های منتشرشده در برخی رسانه‌ها درباره مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی برای تبادل اسرا را تکذیب کرد.

 

این مقام ارشد حماس در عین حال تاکید کرد: «تا قبل از پایان تجاوز به غزه، هیچ صحبتی در مورد تبادل اسرا وجود ندارد».

 

اسامه حمدان این اظهارات را در واکنش به گزارش کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل بیان کرد که مدعی شده بود تل‌آویو برای از سرگیری ارتباطات با میانجیگران و برای آزادی مابقی اسرا آمادگی دارد./ فارس

ارسال نظر