ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

مدیر کل موقت آژانس از رویکرد ایران تمجید کرد

مدیر کل موقت آژانس از رویکرد ایران تمجید کرد مدیر کل موقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رویکرد مناسب ایران در گفت‌وگو با این نهاد تمجید کرد و گفت در سفرش به تهران، بحث‌های پرمحتوایی میان طرفین صورت گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۳ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 09
کد خبر: ۲۱۸۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، «کورنل فروتا» مدیر کل موقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه از مقام‌های ایرانی به دلیل اتخاذ رویکردی مناسب در گفت‌وگوها با این نهاد تمجید کرد.

 

وی که پس از نشست شورای حکام آژانس در وین در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، در مورد سفر روز گذشته‌اش به تهران، گفت: «با مقام‌های ارشد ایرانی بحث‌های بسیار بامحتوایی داشتیم. از آقای [علی‌اکبر] صالحی معاون رئیس‌جمهور، وزیر خارجه [محمدجواد] ظریف و دیگر مقام‌های ارشد سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه ایران به خاطر بحث‌های پرمحتوایی که داشتیم و مجموعه گسترده‌ای از مباحث را پوشش داد، متشکرم. از لحن و مطالبی که در این مباحث مطرح شد، متشکرم.»

 

فروتا افزود: «این نشانگر آن است که رابطه‌ای که میان آژانس و ایران وجود دارد، رابطه‌ای است که ما در آن می‌توانیم تمام موضوعات را مطرح کنیم و برخی اوقات هم لازم است که لزوم افزایش و تسریع [همکاری] را طرح کنیم. پیام ما به خوبی در تهران دریافت شد و همانطور که گفتم این سفر بسیار به موقع بود تا بتوانیم چند موضوع را با مقام‌های ایرانی در میان بگذاریم.»

 

مدیر کل موقت آژانس در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به این سؤال که مفهوم این جمله که ایران باید با آژانس همکاری «به هنگام و کامل» داشته باشد، چیست، گفت: «این به آن معنی است که تعاملی که با یکدیگر داریم، باید پیشرفت داشته باشد.»

 

وی در مورد سؤال دیگری با همین محور، ابتدا تأکید کرد که آژانس در حال حاضر «مستحکم‌ترین ساز و کار راستی‌آزمایی» را در ایران دارد و مفهوم این جمله فوق نیز این است ایران باید همکاری‌های مربوط به تعهدات برجامی خود را انجام دهد، اما این بدان معنی نیست که تاکنون این همکاری وجود نداشته است.

 

 


در بخشی از گزارشی که بیانیه‌ای که فروتا امروز در نشست شورای حکام قرائت شد، عنوان شده است که همکاری ایران با آژانس باید در یک چارچوب زمانی مشخص به نتیجه برسد. وی در توضیح این جمله و اینکه این چارچوب زمانی چه میزان است، گفت یک چارچوب استاندارد که بتوان آن را از پیش برای همه کشورها تعیین کرد وجود ندارد و این بازه زمانی بر اساس مجموعه‌ای از مسائل فنی و حقوقی مشخص می‌شود.

 

در نشست خبری امروز فروتا بخش زیادی از سؤالات حول فضاسازی رسانه‌ای بود که این هفته توسط خبرگزاری «رویترز» و روزنامه «وال استریت ژورنال» شکل گرفت. مدیر کل موقت آژانس در پاسخ به سؤالاتی در مورد ادعاهای این دو رسانه، گفت نمی‌تواند جزئیات همکاری‌های پادمانی با کشورها را عنوان کند و صرفا می‌تواند بار دیگر تأکید کند که روند راستی‌آزمایی آژانس بر عدم وجود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده در ایران، همچنان ادامه دارد.

 

فروتا شب گذشته در گزارشی که تایید کرده است که ایران در حال نصب نسل‌های پیشرفته‌تر ماشین‌های سانتریفیوژ است. در بخشی از گزارش آژانس عنوان شده است که این نهاد تایید می‌کند که «این سانتریفیوژها یا نصب شده‌اند یا در حال نصب هستند: ۲۲ سانتریفیوژ IR-4، یک سانتریفیوژ IR-5، سی سانتریفیوژ IR-6 و سه سانتریفیوژ IR-6s.»

 

این گزارش می‌افزاید: «ایران در نامه‌ای به تاریخ ۸ سپتامبر به آژانس اطلاع داد که لوله‌کشی‌های مربوط به دو خط تحقیق و توسعه برای نصب یک آبشار متشکل از ۱۶۴ سانتریفیوژ IR-4 و یک آبشار متشکل از ۱۶۴ سانتریفیوژ IR-2m را مجددا نصب می‌کند.»

 

مدیر کل موقت آژانس در نشست خبری امروز تأیید کرد که این دستگاه‌ها علاوه بر سانتریفیوژهایی هستند که از قبل در تأسیسات ایران نصب شده بود.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار