به گزارش راهبرد معاصر، شهروندان مراکشی با برگزاری تظاهرات گسترده در شهر رباط، پایتخت مراکش خواستار پایان دادن به روابط کشورشان و رژیم صهیونیستی شدند.
در همین ارتباط گفته شده است که هزاران نفر از مراکشیها روز یکشنبه با فراخوان جنبش «فلسطین آزاد» دست به راهپیمایی زدند.
رژیم صهیونیستی و مراکش از زمان پیوستن مراکش به پیمان ابراهیم در دسامبر ۲۰۲۰، روابط دیپلماتیک دارند.
گفته شده تظاهرات روز یکشنبه یکی از بزرگترین راهپیماییهای حامیان فلسطین در مراکش از زمان آغاز درگیری غزه در طی بیش از دو ماه گذشته بوده است و در آن معترضان مخالفت شدید خود را با روابط کشورشان با رژیم صهیونیستی که در توافقنامه ۲۰۲۰ آبراهام با میانجیگری رییس جمهور سابق ایالات متحده، دونالد ترامپ، برقرار شد، ابراز کردند.
معترضان مراکشی در این راهپیمایی با برافراشتن پرچمهای فلسطین و نمایش پلاکاردهایی با شعارهایی مانند «مقاومت تا پیروزی»، «توقف عادی سازی دولت مراکش با اسراییل» و «"فلسطین آزاد»، مخالفت شدید خود را با روابط دیپلماتیک بین مراکش و اسراییل اعلام کردند.
چند هفته پیش نیز، دهها هزار مراکشی در پایتخت تجاری این کشور یعنی همان شهر کازابلانکا به خیابانها آمدند و در اعتراضی ضد اسراییلی خواستار آتشبس دائمی در نوار غزه و تعلیق روابط دیپلماتیک با تل آویو شدند.
اگرچه نزدیکی نوپای بین این کشور آفریقای شمالی و تل آویو از سال ۲۰۲۰ که دو دولت روابط خود را عادی کردند، پیشرفت داشته است، اما با آغاز جنگ علیه غزه این روند معکوس شده است.
تظاهرات طرفداران فلسطینی در سالهای اخیر در مراکش کاهش یافته بود، اما از زمان آغاز جنگ غزه این گونه اعتراضات افزایش یافته است.
از سوی دیگر، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی به نقل از رییس سابق شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی گفته است که اگر اسراییل از غزه عقب نشینی کند، دیگر هیچگاه قادر به از بین بردن تونلهای غزه نخواهد بود.
بخش مهم سخنان رییس سابق شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی آن جایی بود که او اعتراف کرد: «اسراییلیهایی که در ابتدای جنگ از نابودی حماس حمایت میکردند، اکنون دیگر از جنگ خسته شدهاند و حمایت از حذف حماس کاهش یافته است.»
در گزارشی مشابهی نیز، پایگاه خبری عبری زبان والا در یادداشتی تحت عنوان «آیا اسراییل در باتلاق غزه گرفتار شده است؟» بیان کرد که پس از گذشت دو ماه و نیم جنگ، ظاهراً دیگر حرف زیادی در مورد پیروزی قاطع در جنگ به میان نمیآید.
براساس گزارش این روزنامه عبری زبان، لیست اسامی نظامیان کشته شده اسراییلی هر لحظه طولانیتر میشود، جایگاه حماس نزد افکار عمومی هر لحظه بهتر میشود، نه فقط به خاطر اینکه این جنبش توانست با حمله هفتم اکتبر «اسراییل» را غافلگیر کند، بلکه به این خاطر که با موفقیت در مقابل این رژیم میجنگد.
همچنین یک افسر اسراییلی در گفتگو با روزنامه وال استریت ژورنال عنوان کرد که سیطره ارتش رژیم صهیونیستی بر خان یونس در جنوب نوار غزه همانند مناطق شمالی، ماهها به طول خواهد انجامید.
به گفته این افسر اسراییلی، عملیاتهای حماس علیه نظامیان اسراییلی در نوار غزه در قالب تیمهای دو تا پنج نفره و به یکباره انجام میگیرد.
روز گذشته همچنین نیروهای قسام از انهدام ۳۵ خودروی زرهی و قتل ۴۸ نظامی صهیونیستی طی ۴ روز خبر دادند.
در این ارتباط، «ابوعبیده»، سخنگوی گردانهای قسام شاخه نظامی حماس تاکید کرد که این گردانها در ۴ روز گذشته ۳۵ خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را در محورهای مختلف نبرد در نوار غزه به طور کلی یا جزیی منهدم کرده است./ مهر