عمان: مذاکره کنندگان از ایده‌ها استقبال کردند وزارت خارجه چین: از ایران در حفظ حقوق مشروع خود حمایت می‌کنیم ادعای معاون ترامپ: دلایلی داریم که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است روبیو: مذاکرات پنج‌شنبه بر مسأله‌ای هسته‌ای متمرکز خواهد بود عراقچی و البوسعیدی در ژنو دیدار کردند سفیر جدید ایران در لبنان به زودی عازم بیروت می‌شود / سوابق محمدرضا رئوف شیبانی آکسیوس: واشنگتن خواهان توافق هسته‌ای دائمی با ایران است درگیری گارد ساحلی کوبا با یک قایق آمریکایی با ۴ کشته پایان یافت هلند پرواز‌های خود به سرزمین‌های اشغالی را متوقف کرد البرادعی: جنگ با ایران هزینه‌های وحشتناکی خواهد داشت وزرای خارجه ایران و عمان امشب در ژنو رایزنی می‌کنند آکسیوس: ترامپ با زلنسکی تلفنی گفت‌و‌گو کرد عراقچی: معتقدم فردا در ژنو امکانی برای رسیدن به توافق وجود دارد / ما عمداً برد موشک‌های خود را به ۲۰۰۰ کیلومتر محدود کرده‌ایم؛ این فقط برای دفاع از خودمان است هواپیمای نظامی آمریکا دچار حادثه شد/ زخمی شدن ۵ سرنشین آن فایننشال تایمز: سقف توان آمریکا برای حمله شدید به ایران ۵ روز است

بازداشت مبلغ معروف عربستانی به دلیل انتقاد از سیاست‌های بن سلمان

یک مبلغ معروف عربستانی که چندی پیش از ولیعهد سعودی انتقاد کرده بود بازداشت شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 11
کد خبر: ۲۲۰۴۳

به گزارش راهبرد معاصر ، مأموران سعودی امروز (چهارشنبه) «عمر المقبل» مبلغ معروف سعودی و استاد دانشگاه «القصیم» را به علت انتقاد چندی پیش وی از سازمان موسوم به «هیأت سرگرمی» سعودی بازداشت کردند.

 

صفحه توئیتری «معتقل الرأی» که به زندانیان سیاسی و عقیدتی در عربستان می‌پردازد با اعلام این خبر نوشت که دولتمردان سعودی باید توضیح دهند که با استناد به کدام قانون کسی که از «هیأت سرگرمی» انتقاد می‌کند را باید بازداشت کرد.

 

دکتر «عبدالله العوده» پسر «سلمان العوده» روحانی معروف عربستانی که از دو سال گذشته در زندان به سر می‌برد، نیز بازداشت «عمر المقبل» را نشانه ادامه سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه تمامی افراد مأثر در جامعه دانست.

او تأکید کرد: «بازداشت عمر المقبل نشان داد، تیمی که پدر من را بازداشت و ترور خاشقچی را برنامه‌ریزی کرد؛ همچنان پرونده‌های امنیتی را مدیریت می‌کند.»

 

«عمر المقبل» روز یکشنبه گذشته در انتقاد از سازمان «هیأت سرگرمی» گفته بود: «ما مخالف سرگرمی نیستیم، بلکه می‌گوییم باید سخن و عمل طبق ضوابط شرعی باشد. ما مخالف بی هویت شدن جامعه و ذبح حیا به بهانه سرگرمی هستیم.»

انتقاد مبلغان دینی و مفتی‌ها از هیأت سرگرمی سعودی در سال‌های گذشته، بسیاری از آنها را روانه زندان کرده است.

 

هیأت سرگرمی سعودی با نام «هیئه الترفیه» در هفتم می ۲۰۱۶ تأسیس شد و از مهم‌ترین اقدامات محمد بن سلمان در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ محسوب می‌شود. همان سال دولت سعودی از اختیارات هیأت امر به معروف و نهی از منکر بعنوان یک نهاد دینی کاست و آن را از بازداشت افراد منع کرد.

 

اقدامات این نهاد جدید تا کنون اعتراض بسیاری از مبلغان دینی سعودی را برانگیخته است. اقداماتی که اغلب برخلاف سنت و رسوم جامعه عربستان قلمداد می‌شود. برگزاری «دیسکو حلال» و دعوت از خواننده‌های غربی برای شرکت در کنسرت‌های موسیقی و برگزاری جشنواره «موسم جده» از جمله این اقدامات است.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار