غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

بازداشت مبلغ معروف عربستانی به دلیل انتقاد از سیاست‌های بن سلمان

یک مبلغ معروف عربستانی که چندی پیش از ولیعهد سعودی انتقاد کرده بود بازداشت شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 11
کد خبر: ۲۲۰۴۳

به گزارش راهبرد معاصر ، مأموران سعودی امروز (چهارشنبه) «عمر المقبل» مبلغ معروف سعودی و استاد دانشگاه «القصیم» را به علت انتقاد چندی پیش وی از سازمان موسوم به «هیأت سرگرمی» سعودی بازداشت کردند.

 

صفحه توئیتری «معتقل الرأی» که به زندانیان سیاسی و عقیدتی در عربستان می‌پردازد با اعلام این خبر نوشت که دولتمردان سعودی باید توضیح دهند که با استناد به کدام قانون کسی که از «هیأت سرگرمی» انتقاد می‌کند را باید بازداشت کرد.

 

دکتر «عبدالله العوده» پسر «سلمان العوده» روحانی معروف عربستانی که از دو سال گذشته در زندان به سر می‌برد، نیز بازداشت «عمر المقبل» را نشانه ادامه سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه تمامی افراد مأثر در جامعه دانست.

او تأکید کرد: «بازداشت عمر المقبل نشان داد، تیمی که پدر من را بازداشت و ترور خاشقچی را برنامه‌ریزی کرد؛ همچنان پرونده‌های امنیتی را مدیریت می‌کند.»

 

«عمر المقبل» روز یکشنبه گذشته در انتقاد از سازمان «هیأت سرگرمی» گفته بود: «ما مخالف سرگرمی نیستیم، بلکه می‌گوییم باید سخن و عمل طبق ضوابط شرعی باشد. ما مخالف بی هویت شدن جامعه و ذبح حیا به بهانه سرگرمی هستیم.»

انتقاد مبلغان دینی و مفتی‌ها از هیأت سرگرمی سعودی در سال‌های گذشته، بسیاری از آنها را روانه زندان کرده است.

 

هیأت سرگرمی سعودی با نام «هیئه الترفیه» در هفتم می ۲۰۱۶ تأسیس شد و از مهم‌ترین اقدامات محمد بن سلمان در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ محسوب می‌شود. همان سال دولت سعودی از اختیارات هیأت امر به معروف و نهی از منکر بعنوان یک نهاد دینی کاست و آن را از بازداشت افراد منع کرد.

 

اقدامات این نهاد جدید تا کنون اعتراض بسیاری از مبلغان دینی سعودی را برانگیخته است. اقداماتی که اغلب برخلاف سنت و رسوم جامعه عربستان قلمداد می‌شود. برگزاری «دیسکو حلال» و دعوت از خواننده‌های غربی برای شرکت در کنسرت‌های موسیقی و برگزاری جشنواره «موسم جده» از جمله این اقدامات است.

منبع : فارس

ارسال نظر