رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند وزیر انرژی آمریکا: راه طولانی تا رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است وقوع آتش سوزی در خانه فرماندار ایالت پنسیلوانیا ایران حمله اسرائیل به بیمارستان المعمدانی را محکوم کرد دیدار فرماندهان نیروی هوایی آمریکا و رژیم اسرائیل  کاخ سفید نتیجه معاینه پزشکی ترامپ را اعلام کرد عملیات مرگبار گردان‌های قسام علیه نیرو‌های اسراییل در شرق شهر رفح دیدار الجولانی با رئیس امارات در ابوظبی وزیر دفاع آمریکا گفت‌و‌گو‌ها با ایران را سازنده توصیف کرد سرنگونی پهپاد و حمله راکتی به مقر فرماندهی ارتش اسرائیل  بقائی: در مورد مکان مذاکرات آتی در حال بحث هستیم بیانیه سفارت ایران درباره کشته‌شدن ۸ تبعه پاکستانی در سیستان و بلوچستان دختر وزیر کابینه نتانیاهو والدینش را به تعرض جنسی متهم کرد ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم

بازداشت مبلغ معروف عربستانی به دلیل انتقاد از سیاست‌های بن سلمان

یک مبلغ معروف عربستانی که چندی پیش از ولیعهد سعودی انتقاد کرده بود بازداشت شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 11
کد خبر: ۲۲۰۴۳

به گزارش راهبرد معاصر ، مأموران سعودی امروز (چهارشنبه) «عمر المقبل» مبلغ معروف سعودی و استاد دانشگاه «القصیم» را به علت انتقاد چندی پیش وی از سازمان موسوم به «هیأت سرگرمی» سعودی بازداشت کردند.

 

صفحه توئیتری «معتقل الرأی» که به زندانیان سیاسی و عقیدتی در عربستان می‌پردازد با اعلام این خبر نوشت که دولتمردان سعودی باید توضیح دهند که با استناد به کدام قانون کسی که از «هیأت سرگرمی» انتقاد می‌کند را باید بازداشت کرد.

 

دکتر «عبدالله العوده» پسر «سلمان العوده» روحانی معروف عربستانی که از دو سال گذشته در زندان به سر می‌برد، نیز بازداشت «عمر المقبل» را نشانه ادامه سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه تمامی افراد مأثر در جامعه دانست.

او تأکید کرد: «بازداشت عمر المقبل نشان داد، تیمی که پدر من را بازداشت و ترور خاشقچی را برنامه‌ریزی کرد؛ همچنان پرونده‌های امنیتی را مدیریت می‌کند.»

 

«عمر المقبل» روز یکشنبه گذشته در انتقاد از سازمان «هیأت سرگرمی» گفته بود: «ما مخالف سرگرمی نیستیم، بلکه می‌گوییم باید سخن و عمل طبق ضوابط شرعی باشد. ما مخالف بی هویت شدن جامعه و ذبح حیا به بهانه سرگرمی هستیم.»

انتقاد مبلغان دینی و مفتی‌ها از هیأت سرگرمی سعودی در سال‌های گذشته، بسیاری از آنها را روانه زندان کرده است.

 

هیأت سرگرمی سعودی با نام «هیئه الترفیه» در هفتم می ۲۰۱۶ تأسیس شد و از مهم‌ترین اقدامات محمد بن سلمان در راستای چشم‌انداز ۲۰۳۰ محسوب می‌شود. همان سال دولت سعودی از اختیارات هیأت امر به معروف و نهی از منکر بعنوان یک نهاد دینی کاست و آن را از بازداشت افراد منع کرد.

 

اقدامات این نهاد جدید تا کنون اعتراض بسیاری از مبلغان دینی سعودی را برانگیخته است. اقداماتی که اغلب برخلاف سنت و رسوم جامعه عربستان قلمداد می‌شود. برگزاری «دیسکو حلال» و دعوت از خواننده‌های غربی برای شرکت در کنسرت‌های موسیقی و برگزاری جشنواره «موسم جده» از جمله این اقدامات است.

منبع : فارس

ارسال نظر