تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد برآورد اولیه خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه؛ ۹۰ درصد از آسیب‌ها مربوط به شهر تهران است سپاه پاسداران: آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هرگونه تهدید و تعرض آمریکا و اسرائیل هستیم کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران/ دست موساد قطع شد سردار رادان: دشمن دنبال براندازی بود، اما در تحقق هدفش ناکام ماند علی‌اکبر احمدیان به دولت می‌رود سخنگوی سپاه: معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌نفع ایران تغییر کرده‌اند خراسان شمالی چهارشنبه تعطیل شد

ابعاد شاهکار اطلاعاتی فراجا در سیستان و بلوچستان

دستگیری چهار عامل حمله تروریستی به مقر فرماندهی نیروی انتظامی در راسک، اتفاق اطلاعاتی مهمی محسوب شده و ابعاد آن از چند جانبه قابل بررسی است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۲۴ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 14
کد خبر: ۲۲۳۳۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛مهدی جهان تیغی کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: دستگیری چهار عامل حمله تروریستی به مقر فرماندهی نیروی انتظامی در راسک، اتفاق اطلاعاتی مهمی محسوب شده و ابعاد آن از چند جانبه قابل بررسی است.

 

متن این یادداشت به شرح ذیل است:

دستگیری چهار عامل حمله تروریستی به مقر فرماندهی نیروی انتظامی در راسک، اتفاق اطلاعاتی مهمی محسوب می‌شود.

 

یک: چند ماهی بود که این فرضیه در جامعه تحلیلی بیشتر از گذشته تقویت شده بود که جیش الظلم و گروه های تروریستی پس از هر عملیات چریکی با فرار به آن سوی مرزها تلاش کرده که در روند شناسایی اطلاعاتی و عملیات دستگیری عوامل این گروه، دستگاه های انتظامی و امنیتی را با فشردگی زمان مواجه کند و همچنین با خارج شدن ازمحدوده ای که امکان عملیات کردن فراجا و نیروهای امنیتی وجود دارد، در امکان امن و خارج از ایران مجددا مستقر بشوند و دسترسی به خودشان را غیر ممکن کند. از سوی دیگر برخی نیز این فرضیه را بیان می‌‎کردند که گروه های تروریستی فعال در جنوب شرق با همکاری برخی اضلاع داخلی در امکان پوششی و امن در داخل نقاط کور مرزی و یا مسکونی داخلی، مخفی می شوند. ماحصل این دو فرضیه و فرضیه های اطلاعاتی دیگر این بود که دستگیری و شناسایی عوامل جیش الظلم و گروه های تروریستی نیازمند یک عملیات اطلاعاتی بزرگ، گسترده، هوشمند، شبانه روزی و متفاوت‌تر از قبل است. با این مقدمه کوتاه، اینک این گزاره مهمی که سردار رادان، فرمانده محترم فراجا در اعلام خبر دستگیری های عوامل جنایت راسک مطرح کرده اهمیت آن بیشتر به چشم می‌آید: « چهار عاملِ اصلی حادثه‌ راسک را در عملیاتی غافلگیرانه زنده و سالم دستگیر کردیم که موجب شوک و ضربه‌ی روانی به گروهک‌ِ معاند شد؛ آن‌ها تصور می‌کردند که از رصدِ اطلاعاتیِ ما خارج شده‌اند»

 

دو: با این تور موفق اطلاعاتی، وضعیت داخلی گروه به لحاظ روانی بهم خورده است و می توان گفت این وضعیت روانی بوجود آمده در داخل گروه در سالهای اخیر کم نظیر و بی سابقه بوده است. دلیل اصلی هم این است که افراد دستگیر شده از عوامل اصلی شاخه عملیاتی گروهک جیش الظلم بودند و با دستگیری این افراد، فرصتی جدید و بزرگتری برای شناسایی دیگر اعضای این گروه در داخل و خارج از ایران و امکان ضربه بزرگتر نظامی و اطلاعاتی به این گروه تروریستی تکفیری فرآهم شده است ضمن اینکه زنده دستگیر کردن عوامل جنایت راسک نشان می‌دهد که نیروهای عملیاتی گروهک واقعا تصور می‌کردند که خارج از تور اطلاعاتی نیروهای امنیتی قرار دارند. بدین ترتیب می‌توان گفت یک شاهکار اطلاعاتی بزرگ توسط فراجا اتفاق افتاده است که به لحاظ دقت، غافلگیری و فریب اطلاعاتی یک عملیات درجه یک و بی نقص محسوب می‌شود.

 

سه: اینک دو موضوع قابل پیش بینی است، اول اینکه فراجا یک گام مهم برای ضربه زدن به پایه‌های اصلی گروهک جیش العدل برداشته و باید امیدوار به شنیدن اخبار مهم‌تر و بزرگتر در آینده بود و دوم نیز اینکه عوامل دستگیر شده اطلاعات و اخبار شنیدنی برای افکار عمومی و مخصوصا مردم شیعه و سنی جنوب شرق خواهند داشت./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر