به گزارش راهبرد معاصر؛ چغندر دارای بسیاری از ترکیبات گیاهی مفیدی است که التهاب را کاهش میدهد و از سلولها در برابر آسیب محافظت میکند. برخی دیگر از مزایای سلامتی چغندر عبارتند از:
افزایش استقامت
چغندر و آب آن به عملکرد بهتر قلب و ریهها در حین ورزش کمک میکند. اکسید نیتریک حاصل از چغندر باعث افزایش جریان خون در عضلات شما میشود. برخی از ورزشکاران هنگام ورزش برای بهبود عملکرد خود چغندر میخورند یا آب چغندر مینوشند.
جلوگیری از بیماری قلبی و سکته
چغندر سرشار از فولات (ویتامین B۹) است که به رشد و عملکرد سلولها کمک میکند. فولات نقش کلیدی در کنترل آسیب به رگهای خونی دارد که میتواند خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد.
پایین آوردن فشار خون
چغندر به طور طبیعی سرشار از نیترات است که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل میشود. این ترکیب با شل شدن و گشاد شدن رگهای خونی، فشار خون را کاهش میدهد.
تقویت سیستم ایمنی
چغندر سرشار از فیبر است و باعث رشد باکتریهای خوب در روده میشود. وجود تعداد زیادی باکتری سالم در دستگاه گوارش به مبارزه با بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. فیبر همچنین هضم را بهبود میبخشد و خطر یبوست را کاهش میدهد.
ارزش غذایی
مواد مغذی چغندر شامل فولات – ویتامینی که به سلامت رگهای خونی شما کمک میکند – و پتاسیم برای محافظت از قلب شماست.
چغندر همچنین منبع عالی از:
فولات
منگنز
ویتامین سی
ویتامین آ
پتاسیم
چیزهایی که باید مراقب آنها باشید
چغندر سرشار از اگزالات است که میتواند منجر به سنگ کلیه شود. اگر سنگ کلیه داشته اید، از مصرف چغندر اجتناب کنید یا آن را فقط به عنوان یک درمان نادر بخورید. اگزالاتها همچنین میتوانند به نقرس، نوعی آرتریت کمک کنند، بنابراین اگر در معرض خطر هستید، چغندر مصرف کنید. خوردن چغندر میتواند باعث قرمز شدن مدفوع شود که بی ضرر است. ممکن است شما را نگران کند، زیرا شبیه خون است، اما شما فقط رنگدانه چغندر قرمز سالم را میبینید.
طرز مصرف چغندر
چغندر محصولی است که در بهار و پاییز بهترین رشد را دارد. ریشهها زمانی برداشت میشوند که برگها هنوز جوان و نرم هستند. اگر شیرینترین و لطیفترین چغندرها را میخواهید، در زمستان به دنبال چغندر بچه بگردید.
اگر فصل چغندر نیست، چغندرهای کنسرو شده یا منجمد هم بسیار مغذی هستند. پودر چغندر نیز به عنوان یک مکمل غذایی محبوب است.
چغندرها اغلب پخته میشوند، زیرا قندهای طبیعی آن هنگام پختن در حرارت بالا، طعم کاراملی خوشمزهای ایجاد میکنند. آنها همچنین میتوانند به صورت خام مصرف شوند. آنها را روی سالاد رنده کنید./همشهری آنلاین