عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت بُرد پرگل ملوان، فرار شمس آذر از شکست و توقف گل‌گهر رایج‌ترین علامت بیماری پارکینسون / راه کنترل علائم بیماری

مصرف روزانه گوجه فرنگی به کاهش فشار خون کمک می‌کند

طبق یک مطالعه جدید، خوردن گوجه فرنگی با اثر کاهش فشار خون همراه است و ممکن است از فشار خون بالا در افراد مسن جلوگیری کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۲۷ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 17
کد خبر: ۲۲۳۸۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که از دیواره‌های رگ خونی محافظت می‌کند، و همچنین پتاسیم که به مدیریت اثرات سدیم و به کنترل سطح مایعات در بدن کمک می‌کند.

برای بزرگسالان مسن مبتلا به فشار خون بالا خفیف، مصرف گوجه فرنگی ممکن است به مدیریت فشار خون بالا کمک کند و حتی ممکن است در وهله اول خطر ابتلاء به فشار خون بالا را کاهش دهد.

در این مطالعه، افراد بدون فشار خون بالا که بیشترین گوجه فرنگی یا غذا‌های مبتنی بر گوجه فرنگی را می‌خوردند، ۳۶ ٪ کمتر با خطر ابتلا به فشار خون بالا نسبت به افرادی که کمترین مصرف را داشتند، روبرو بودند.

در افرادی که از قبل فشار خون بالایی داشتند، به ویژه کسانی که فشار خون بالا در مرحله ۱ داشتند، مصرف متوسط گوجه فرنگی با کاهش فشار خون همراه بود.

این مطالعه شامل ۷۰۵۶ شرکت کننده بود که ۵ /۸۲ ٪ از آن‌ها فشار خون بالا داشتند. آن‌ها در مورد مصرف روزانه گوجه فرنگی خود مورد سوال قرار گرفتند و به چهار طبقه بندی طبقه بندی شدند: کمتر از ۴۴ گرم در روز، ۴۴-۸۲ گرم در روز (متوسط)، ۸۲-۱۱۰ گرم (متوسط روبه بالا) و بیش از ۱۱۰ گرم در روز.

نویسندگان این مطالعه کاهش فشار خون دیاستولیک را در کسانی که دارای بالاترین و میزان متوسط مصرف گوجه فرنگی در مقایسه با کمترین میزان مصرف بودند، مشاهده کردند. در شرکت کنندگان با فشار خون بالا مرحله ۱ و مصرف گوجه فرنگی در حد متوسط، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مقایسه با شرکت کنندگان که کمترین گوجه فرنگی را مصرف می‌کردند، کاهش یافت.

برای افرادی که بیش از ۱۱۰ گرم گوجه فرنگی می‌خوردند، خطر فشار خون بالا در مقایسه با کسانی که کمترین گوجه فرنگی را می‌خورند کاهش یافت. / مهر

ارسال نظر