به گزارش راهبرد معاصر؛ بورس امروز هم مانند دو روز گذشت روند منفی داشت، اما زور عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان به یکدیگر نرسید و شاخص کل افت کمی را تجربه کرد.
وزیر اقتصاد در زمینه حمایت از بورس میگوید که یکی از برنامههای دولت برای حمایت از بازار سرمایه، واقعیتر کردن متغیرهای بازار بوده که تجدید ارزیابی داراییها به این موضوع کمک میکند و قرار است بسته پیشنهادی برای استفاده از مشوقهای مالیاتی در دوره کوتاهمدت برای بحث تجدید ارزیابی داراییها ارائه شود.
همچنین خاندوزی این نکته را نیز مطرح کرده است: امیدواریم در دو ماه پایانی سال شرایط بازار سرمایه با استفاده از تجدید ارزیابی دارایی شرکتها بهبود یابد.
اما فعالان بازار سرمایه معتقد هستند این بستههای پیشنهادی تیم اقتصادی دولت نسخه نه چندان تاثیرگذاری برای درمان حال بد این روزهای بازار سرمایه است.
در جریان معاملات روز جاری شاخص کل افت 5 صدم درصدی را به خود دید و بازار عملاً نسبت به روزها و هفتههای پیشین خود تفاوت چندانی را به چشم ندید. مفروضات تکنیکالی شاخص کل همچنان پابرجاست و مقاومت 2.2 میلیون واحدی قدرت نمایی میکند.
سطوح حمایتی 2.150 واحدی نیز به عنوان سطح حمایتی در کنار میانگینهای متحرک 55 و 200 روزه شاخص را حمایت میکنند.
اما بازار خیلی به این موضوعات توجهی ندارد و حتی روی اخبار و حواشی ایجاد شده نیز واکنش خاصی را از خود نشان نمیدهد تا ظن دستکاری شاخص قویتر شود و این موضوع با خبر دیروز وزیر اقتصاد در مورد ارائه بسته حمایتی برای بازار سرمایه قوت گرفت و قرار است بازار بار دیگر با رونمایی از بسته حمایتی جدید سال 1402 استارت بخورد.
حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه گفت: روز گذشته مصوبه شورای عالی بورس و سازمان بورس در بین اهالی بازار دست به دست شد و یکی از نکات این مصوبه خرید و فروش سنگین در بازار بدون دلیل بنیادی بود که این موضوع بحثهای زیادی را باز کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: چرا سازمان بورس مسائلی چون قیمت گذاری دستوری، نرخ گاز، استهلاک شرکتها و تجدید ارزیابی دارایی، آموزش و اعتمادسازی و بهروز رسانی زیرساختهای بازار سرمایه را رها کرده است و به دنبال چرایی (نیت) خرید و فروش فعالان در بازار است.
وی ادامه داد: باید منتظر باشیم تا بسته وزارت اقتصاد در زمینه حمایت از بورس عرضه شود و نتیجه آن نیز در بورس مشخص شود.
در پایان معاملات روز چهارشنبه بیست و هفتم دی ماه 1402، شاخص کل بورس 990 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 185 هزار و 979 واحد رسید.
شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد 698 واحدی در رقم 762 هزار و 339 واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس با افت 37 واحدی به رقم 26 هزار و 294 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش 465 واحد به سطح 140 هزار و 629 واحد رسید.
روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 30 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد فصبا (صبا فولاد خلیج فارس)، خودرو (ایران خودرو) و خساپا (سایپا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای نخریس (نخریسی و نساجی خسروی خراسان)، تکشا (گسترش صنایع و خدمات کشاورزی) و پارسیان (بیمه پارسیان) تعلق داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 11 هزار و 533 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 4 هزار و 273 میلیارد تومان بود که 37 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با ریزش 21 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 887 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در دو ماه اخیر است.
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۲۸۲ نماد و تعداد نمادهای منفی ۵۰۰ است. یعنی حدود ۶۴ درصد نمادها قرمز بودند.
در معاملات چهارشنبه، 58 نماد صف خرید داشتند و 26 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 11 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 218 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با ریزش 2 درصدی به 822 میلیارد تومان رسید.
در بازار امروز 27 دی ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود 23.2 میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 24.3 میلیون تومان بود.
همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی در حدود 22.8میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 18.5 میلیون تومان بود./فارس