شکست جدی‌ترین مقاومت بورس با خروج پول حقیقی-راهبرد معاصر

شکست جدی‌ترین مقاومت بورس با خروج پول حقیقی

افت بورس امروز منجر به شکسته‌شدن مهمترین مقاومت پیش روی شاخص کل بازار سهام شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 22
کد خبر: ۲۲۴۶۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ بازار سرمایه امروز نیز مانند 5 روز گذشته روندی نزولی داشت و در جریان معاملات مقاومت شاخص کل در سطح 2 میلیون و 150 هزار واحد شکست.

کارشناسان اقتصادی معتقد بودند در صورتی که این مقاومت تکنیکال شاخص کل بورس شکسته شود، باید منتظر افت بیشتر بورس باشیم.

فعالان بازار سرمایه معتقد هستند با توجه به تکرار مصوبه دولت در این چند روزه سناریوی اردیبهشت ماه سال جاری ممکن است در ماه‌های پایانی سال تکرار شود و از دست رفتن سطح حمایتی ۲.۱۵۰.۰۰۰ واحدی می تواند نتیجه انتشار نامه یک هفته پیش درباره نرخ خوراک باشد.

  تاثیر مصوبه جدید دولت بر بورس

کاهش قیمت خرید بنزین توسط دولت، ابلاغیه وزارت نفت در خصوص نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی و نرخ فروش فرآورده‌های نفتی با واکنش های زیادی روبرو شد.

به نظر می رسد تغییرعمده دستورالعمل جدید برای قیمت گذاری فرآورده های پالایشی در بنزین تولیدی پالایشگاه ها است و مبنای قیمت گذاری بنزین از فوب سنگاپور به فوب خلیج فارس تغییر پیدا کرده که با توجه به کمتر بودن قیمت بنزین خلیج فارس به میزان ۴ دلار نسبت به فوب سنگاپوربر قیمت بنزین خریداری شده از سوی دولت اثر می گذارد.

موضوع دیگری که در این دستورالعمل تغییر کرده ضرایبی است که بنا به کیفیت بنزین تولید پالایشگاه ها اعمال می شود. این ضرایب به گونه ای است که شرکت‌هایی که اکتان بنزین آنها پایین‌تر یا به عبارتی کیفیت بنزین آنها پایین‌تر است، باید بنزین خود را با قیمت کمتری به فروش برسانند، و در نتیجه این دو موضوع نیز درآمد شرکت‌های پالایشی و سودآوری آنها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

هزینه دولت در بحث حامل های انرژی به خصوص بنزین به تفاوت بین قیمت خرید فرآورده از پالایشگاه و قیمت توزیع آن در پمپ بنزین ها برمی گردد. در نتیجه وقتی که قیمت خرید بنزین از پالایشگاه ها کاهش یابد، بار مالی دولت یا سوبسیدی که بابت بنزین پرداخت می کند، کاهش پیدا خواهد کرد. البته از طرف دیگر مالیات پرداختی توسط شرکت های پالایشی هم به دلیل کاهش سودآوری افت می کند.

 واکنش کوتاه مدت بازار سهام به اخبار

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در این‌باره می‌گوید: بازار در هفته جاری کم رمق بوده است که از جمله دلایل این موضوع را می‌توان به گزارشات نسبتا ضعیف شرکت ها اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه: در بازارهای جهانی هم فعلا خبر جدید و بزرگی نیست، بازارها در حال و هوای سال نو میلادی هستند، هنوز کاهش نرخ بهره در کشورهای توسعه یافته شروع نشده و از طرفی رکود بزرگ و فراگیری هم مشاهده نمی‌شود.

وی افزود: از متغیرهای داخلی که بر بورس تاثیر دارد می‌توان به کنترل بازار بین بانکی و نحوه تزریق پول به بانک‌ها و کنترل نرخ بهره اشاره کرد. اگر سیاست بانک مرکزی تزریق نقدینگی باشد می‌توان خبر خوبی برای بازارها تلقی شود.

گلستاتی تاکید کرد: هر چند این روزها خبرهای تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها جدی‌تر می‌شود، اما هنوز بازار به طور جدی این شرایط را پیگیری نمی‌کند و تاثیر این اخبار معمولا یکی دو روز بعد از انتشار از بین می‌روند.

وی تصریح کرد: شاید این نشانه‌ای باشد که بازار دنبال خبرهای عملیاتی‌تری است مثلا نرخ تسعیر ارز در سال آینده، شاید برای بازار حرکت‌های جدی‌تری رقم بزند و به خاطر همین به خبرهای مرتبط با بودجه وزن بیشتری می‌دهد.

 شاخص های بورس همه قرمزپوش شدند

در پایان معاملات روز دوشنبه دوم بهمن ماه 1402، شاخص کل بورس 6 هزار و 649 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 146 هزار و 563 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 31 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با افت 4 هزار و 527 واحدی در رقم 739 هزار و 774 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 61 صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با افت 147 واحدی به رقم 25 هزار و 523 واحد رسید.

همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 800 واحد به سطح 135 هزار و 698 واحد رسید.

 تداوم خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز دوشنبه برای هشتمین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 517 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. در 8 روز اخیر، 2 هزار و 915 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شده است.

امروز نماد فصبا (صبا فولاد خلیج فارس)، دی (بانک دی) و فولاد (فولاد مبارکه) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای ثمسکن (سرمایه گذاری مسکن)، خبنیان (بنیان دیزل) و واتی (سرمایه‌ گذاری‌ آتیه‌ دماوند) تعلق داشت.

 کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 283 هزار و 595 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 275 هزار و 660 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 13 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 795 میلیارد تومان رسید.

 

رشد 745 درصدی ارزش صف‌های خرید بورس


در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۱۶۹ نماد و تعداد نمادهای منفی ۶۲۶ است. یعنی حدود ۷۹ درصد نمادها قرمز بودند.

در معاملات دوشنبه، 35 نماد صف خرید داشتند و 71 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 745 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 93 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 55 درصدی به 215 میلیارد تومان رسید./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار