تداوم یک جنایت جنگی با هدف قرار دادن آموزش در غزه-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

تداوم یک جنایت جنگی با هدف قرار دادن آموزش در غزه

در روز‌هایی که رژیم صهیونیستی همچنان به مردم غزه یورش می‌برد، وضعیت آموزش در غزه روبه نابودی کامل رفته است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۶ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 22
کد خبر: ۲۲۴۵۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ گروه حقوق بشری «ناظران حقوق بشر یورومد» مستقر در ژنو در بیانیه‌ای گزارش دادند:

ارتش رژیم صهیونیستی از زمان آغاز حملات به غزه، ۹۴ استاد دانشگاه به همراه صد‌ها معلم و هزاران دانشجو را در چارچوب جنگ نسل کشی خود علیه فلسطینیان در نوار غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ همچنان ادامه دارد، به شهادت رسانده است.

در این حملات، ارتش صهیونیست شخصیت‌های دانشگاهی، علمی و نخبه در نوار غزه را در حملات هوایی خود به صورت عمدی مورد هدف قرار داده و به خانه‌های آن‌ها حمله کرده است.

آن دسته از افرادی که هدف حمله صهیونیست‌ها قرار گرفتند، به همراه اعضای خانواده‌شان زیر آوار مدفون شدند.

این گروه حقوق بشری مستقر در ژنو گفت که داده‌های اولیه نشان می‌دهد که هیچ توجیه یا دلیل روشنی در پس هدف قرار دادن این افراد وجود ندارد.

این گروه همچنین اعلام کرد: افراد مورد هدف شامل ۱۷ نفر دارای درجه استادی، ۵۹ نفر دارای مدرک دکتری و ۱۸ نفر دارای مدرک کارشناسی‌ارشد بودند.

دانشگاهیان هدف در رشته‌های مختلف دانشگاهی مطالعه و تدریس کردند و بسیاری از ایده‌های آن‌ها به عنوان سنگ بنای تحقیقات دانشگاهی در دانشگاه‌های نوار غزه عمل می‌کرد.

این گروه حقوق بشری اضافه کرد که با توجه به تخریب سیستماتیک و گسترده ساختمان‌های فرهنگی، از جمله مؤسسات آموزش عالی با اهمیت تاریخی توسط نیرو‌های صهیونیست، به احتمال زیاد اسرائیل به عمد تمام جنبه‌های زندگی در غزه را هدف قرار داده است تا آگاهی مردم غزه را مورد هدف قرار دهد.

اسرائیل در طول حمله بیش از ۱۰۰ روزه خود، به طور سیستماتیک تمام دانشگاه‌های نوار غزه را در چند مرحله نابود کرد. مرحله اول شامل بمباران دانشگاه‌های اسلامی و الازهر بود. سایر دانشگاه‌ها نیز متحمل حملات مشابهی شدند. برخی از آنها، مانند دانشگاه الاسراء در جنوب غزه، پس از اینکه در ابتدا به عنوان پادگان نظامی مورد استفاده قرار گرفتند، کاملاً ویران شدند. رسانه‌های اسرائیلی روز چهارشنبه ۱۷ ژانویه ویدئویی را منتشر کردند که انفجار دانشگاه الاسراء را به تصویر کشیده بود. این انفجار ۷۰ روز پس از آن رخ داد که ارتش اسرائیل، دانشگاه را به پادگان و بعداً به یک بازداشتگاه موقت تبدیل کرد.

به گزارش ناظران حقوق بشر یورو-مد، بر اساس برآورد‌های اولیه، حملات مداوم اسرائیل به نوار غزه منجر به کشته شدن صد‌ها دانشجوی دانشگاه شده است. این گروه حقوقی با اشاره به اینکه تخریب دانشگاه‌ها و کشتار دانشگاهیان و دانشجویان، از سرگیری زندگی دانشگاهی را مختل کرده است، اعلام کرد: ممکن است سال‌ها طول بکشد تا آموزش در محیطی که به طور کامل ویران شده از سر گرفته شود.

همچنین، بر اساس گزارش وزارت آموزش و پرورش فلسطین، در جریان حملات جاری، ۴ هزار و ۳۲۷ دانش آموز کشته و ۷هزار و ۸۱۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنین ۲۳۱ معلم و مدیر در جریان حملات جاری کشته و ۷۵۶ نفر زخمی شده‌اند. در همین حال ۲۸۱ مدرسه دولتی و ۶۵ مدرسه در نوار غزه به طور کامل یا جزئی تخریب شده است.

۹۰ درصد مدارس دولتی در معرض آسیب مستقیم یا غیرمستقیم قرار گرفته‌اند و حدود ۲۹ درصد از ساختمان‌های مدارس در نتیجه تخریب کامل یا آسیب‌های جدی از کار افتاده‌اند. ۱۳۳ مدرسه دیگر نیز به عنوان مراکز سرپناه برای مردم استفاده می‌شود.

یورو-مد هشدار داد که تخریب گسترده و عمدی اسرائیل به اموال فرهنگی و تاریخی فلسطین، از جمله دانشگاه‌ها، مدارس، کتابخانه‌ها و بایگانی‌ها، نشان دهنده سیاست آشکار رژیم صهیونیست برای غیرقابل سکونت کردن نوار غزه است.

ناظر حقوق بشر یورومد تاکید کردند که هدف قرار دادن غیرنظامی توسط نیرو‌های مسلح، به ویژه آن‌هایی که آثار تاریخی یا فرهنگی هستند که توسط قوانین خاص محافظت می‌شوند، نه تنها نقض جدی قوانین بین المللی بشردوستانه است، بلکه یک جنایت جنگی محسوب می‌شود. / ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده