دولت سیزدهم موافق تخریب باغات نیست-راهبرد معاصر

دولت سیزدهم موافق تخریب باغات نیست

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر حفظ و صیانت از باغ‌ها در مناطق شهری گفت: طرح‌های جامع با حفظ باغات بازنگری‌، تهیه و تدوین می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 22
کد خبر: ۲۲۴۵۷۳

به گزارش راهبرد معاصر،خسرو دانشجو با بیان این‌که دولت سیزدهم موافق تخریب باغات نیست و از تمامی مکانیزم‌های قانونی برای حفظ باغات استفاده می‌کند، اظهار کرد: برخی از مشکلات عمده کشور از جمله آلودگی هوا به دلیل عدم ممانعت از تخریب باغات و فضاهای محیط زیستی در کنار سایر دلایل ایجاد شده است. اگر مشکل کلان آلودگی هوا داریم بخشی از دلایل آن به عدم حفاظت و صیانت از باغات با توجه به تراکم جمعیت مرتبط است.

 

وی ادامه داد: آلودگی هوا دلایل دیگری از جمله کیفیت سوخت وسایل نقلیه، عدم بهره مندی از تکنولوژی‌های حمل و نقلی منطبق با محیط زیست تراکم بالای جمعیتی در شهرها، استفاده حداکثری از سوخت‌های فسیلی و دیگر موارد را نیز شامل می‌شود.

 

وی تاکید کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران موافق حفظ باغات است و از هرگونه اقدامی که باغات را تهدید می‌کند جلوگیری خواهد کرد.

 

دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری گفت: در شورای عالی شهرسازی و معماری اساسا در مقابل تغییر کاربری‌های فضای سبز مقاومت وجود دارد. به تازگی نیز با یکی از مصوبات شهرداری تهران که مرتبط با تغییر کاربری برای افرادی بود که قبلا دستور نقشه‌ای گرفته تا در باغات شهری و پیرامون شهر ساخت و ساز انجام دهند، مخالفت کردیم.

 

دانشجو تاکید کرد: هم‌اکنون نگاه تخصصی جهت حل مشکلات پیش گفته در شهر تهران اجازه نمی‌دهد که باغات را از بین ببریم و در سایر شهرها نیز همین نگاه حاکم است.

 

وی یادآور شد: مصوبات کمیسیون ماده 5 پس از بررسی در دبیرخانه شورای عالی مورد بررسی قرار می‌گیرند. چنانچه این مصوبات، مغایرتی با موارد زیست محیطی داشته باشند و ملاحظات را رعایت نکرده باشند، اجازه اجرا پیدا نمی‌کنند. در بازنگری‌های طرح جامع و در تهیه و تدوین طرح جامع با مصوباتی که با حفظ باغات مغایرت دارند مخالفت خواهد شد.

 

وی گفت: باید تلاش کنیم تا استانداردهای فضای سبز را برای شهروندان تامین کنیم. باغات صرف نظر از اینکه مالک خصوصی داشته باشد یا متعلق به دولت و نهادهای عمومی باشد، سرمایه ای است که باید با امانتداری، حفظ و تحویل نسل­‌های آتی شود. بنابراین، بهتر است این سرمایه نسل به نسل افزایش یافته و با مساحت و کیفیتی بیشتر و بهتر تحویل آیندگان شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار