به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار در حالی طی سه روز گذشته در روند افزایشی قرار گرفته که سیاستگذار در تلاش است با ارزپاشی تب تقاضا را کاهش دهد و به قیمت اسکناس آمریکایی ثبات ببخشد.
معاملهگران، دست خالی برخی فروشندگان متضرر را در شکلگیری روند افزایشی قیمت دلار موثر میدانند. به اعتقاد آنها خالیفروشی باعث شده موجهای قیمتی زیادی در بازار پشت خطی ایجاد شود.
علاوه بر این، بررسی قیمت انواع ارز حاکی از روند صعودی انتظارات تورمی است. در همین راستا، پوند انگلستان یک رکورد تاریخی در تاریخ اقتصاد ایران ثبت کرده و به کانال ۷۳ هزار تومانی رسیده است. درهم امارات، کانال ۱۶ هزار تومانی را فتح کرده و یورو در آستانه ورود به کانال ۶۳ هزار تومانی قرار گرفته است.
برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند روند قیمتها بعد از مدتی به دلیل فروکش کردن اخبار مربوط به کشتهشدن سه سرباز آمریکایی در اردن کاهشی خواهد شد. عدهای نیز بازگشایی بازارهای جهانی را عامل مهمی در رونددهی به بازارهای مالی عنوان کردند. برخی بازیگران بازار ارز با استناد به قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی معتقدند سایه جنگ از ما دور است و در بازارهای جهانی هیجان خاصی دیده نمیشود.
برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند از ابتدای سال، تلاشها و سیگنالهای سیاستگذار به قیمت دلار روند کاهشی داده اما صعود این اسکناس اجتنابناپذیر بوده است. زیرا صنایع بالادستی کشور با دلارهایی با قیمت بالاتر معامله میشوند.
این در حالی است که برخی معاملهگران بازار ارز معتقدند بازارساز در حال نوسانگیری از قیمت دلار است. آنها با استناد به اینکه در ماههای پایانی سال هزینههای دولت به واسطه پرداخت حقوق و عیدی و تسویه حسابهای ریالی در روند صعودی قرار دارد، میگویند روند صعودی هفتههای اخیر از الگوی افزایشی قیمت در سالهای گذشته پیروی میکند و این احتمال وجود دارد که در آستانه انتخابات، قیمت دلار ریزش قابل توجهی داشته باشد و از آن بهعنوان دستاوردی در مدیریت ارزی کشور یاد کرد./تجارت نیوز