ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

پیشنهاد ایجاد خط تماس اضطراری میان تهران و ریاض

با بالا گرفتن تنش ها در منطقه، مقامات آلمانی خواستار برقراری خط تماسی اضطراری میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 18
کد خبر: ۲۲۶۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ چهار روز از حملات پهپادی انصارالله به تاسیسات حیاتی سعودی ها در بقیق و خریص می گذرد، با این حال مقامات سعودی که گویا در شوک بسر می برند از اتخاذ تصمیمی واحد در رابطه با برخورد با مسئله یاد شده‌ ابا ورزیده اند.

 

در این میان ایالات متحده آمریکا صراحتا تهران را متهم به حمله یاد شده نموده است. رسانه های غربی به نقل از مقامات آمریکایی می‌گویند که این کشور منشا حملات را شناسایی کرده و تعدادی موشک و پهپاد از داخل خاک ایران و از جنوب این کشور تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار داده‌اند.

 

با این وجود آلمان،‌ فرانسه و بریتانیا در رابطه با مبدا حملات ابراز تردید نموده‌اند. در این میان سیاستمداران آلمانی خواستار میانجیگری آلمان در کشمکش‌های خاورمیانه هستند. آنها پیشنهادهایی چون راه‌اندازی یک خط ارتباطی مستقیم میان ایران و عربستان و برگزاری کنفرانسی برای صلح و امنیت خاورمیانه را مطرح کرده‌اند.

 

امید نوری‌پور، نماینده ایرانی‌تبار بوندس‌تاگ و سخنگوی کمیسیون خارجی حزب سبزها، خواستار میانجیگری فعال این کشور در تنش خاورمیانه شده است.

 

نوری‌پور در گفتگو با شبکه خبری NTV آلمان، ضمن اشاره به عضویت آلمان در شورای امنیت سازمان ملل، تأکید کرده که آلمان با هر دو کشور ایران و عربستان به طور سنتی روابط خوبی دارد و باید برای رهبران هر دو کشور روشن کند که جنگ در منطقه چه پیامدهایی خواهد داشت.

 

نوری‌پور دو پیشنهاد را مطرح کرده است. او گفته است هدف کوتاه مدت آلمان باید حمایت از تحقیق مستقل سازمان ملل درباره حملات اخیر به تأسیسات نفتی عربستان باشد و همزمان پیشنهاد کرده که "فهرستی از گروه‌ها یا کشورهایی تهیه شود که از تشدید تنش در منطقه سود می‌برند".

 

به عقیده نوری‌پور آلمان باید هدف بلندمدتی را هم دنبال کند و با میانجیگری میان ایران و عربستان، یک کانال ارتباطی مستقیم بین تهران و ریاض راه‌‌ بیاندازد. نوری‌پور تأکید کرده که در شرایط خطرناک کنونی "یک خط تلفن قرمز ارتباطی وجود ندارد تا بتوان از طریق آن راهی برای کاهش تنش پیدا کرد".

 

نوربرت روتگن، رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس فدرال آلمان هم با تأکید بر این نکته که خاورمیانه همسایه دیوار به دیوار اروپاست، یادآوری کرده که هر اتفاقی در آن بیفتد، به طور مستقیم اروپا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

نوربرت روتگن که عضو حزب دمکرات ‌مسیحی آلمان است، در گفتگو با رادیو دویچلندفونک، تصریح کرده که می‌توان کنفرانسی با موضوع "امنیت و همکاری در خاورمیانه" برگزار کرد و از تمام کشورهای منطقه دعوت کرد در آن شرکت کنند و برای گفتگو پای یک میز بنشینند.

 

روتگن همزمان خواستار تمدید ممنوعیت فروش سلاح به عربستان شده است. دولت آلمان در واکنش به قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان، فروش سلاح به عربستان را تا پایان سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی (۸ مهر) متوقف کرد. روتگن تأکید کرده است که خرید گسترده سلاح توسط عربستان "هیچ تأثیری در ایجاد ثبات منطقه نداشته است".

 

او وضعیت خاورمیانه را بسیار خطرناک و در آستانه جنگ توصیف کرده است.

 

روتگن سکوت عربستان پس از حملات پهپادی به تأسیسات نفتی این کشور را قابل تأمل‌ خوانده و گفته است: «این به وضوح نشان می‌دهد که هیچ یک از طرفین، نه ایران، نه آمریکا و نه عربستان، هیچ علاقه‌ای به جنگ ندارند.»

ارسال نظر
آخرین اخبار