صفری: آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های ایرانی است-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

صفری: آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های ایرانی است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه قاره آفریقا را سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های ایرانی خواند و از فعالان اقتصادی خواست که توسعه همه جانبه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای این قاره را پیگیری کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 06
کد خبر: ۲۲۷۰۹۵

به گزارش راهبرد معاصر. همایش بررسی فرصت‌ها، موانع و راهکارهای توسعه روابط اقتصادی با آفریقا در قالب جلسه فوق العاده ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی روز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه با حضور مدیران و نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی به ویژه مدیران شرکت‌های مهم فعال در آفریقا به ریاست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه برگزار شد.

 

در این نشست که با هدف تبادل نظر و هم افزایی بخش‌های دولتی و خصوصی برای رونق بخشیدن هر چه بیشتر به روابط اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی و کمک به افزایش صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی به این قاره انجام شد، معاون دیپلماسی اقتصادی، ضمن تبیین اهمیت و جایگاه آفریقا در سیاست خارجی ایران، قاره آفریقا را سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های ایرانی توصیف کرد.

 

وی با اعلام حمایت کامل وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های ایران، از فعالان اقتصادی و شرکت‌های دارای ظرفیت صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی در زمینه‌های مختلف خواست همت گماشته و به طور جدی توسعه همه جانبه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای آفریقایی را پیگیری کنند.

 

پس از آن هم سرپرست اداره کل آفریقا و مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه هر یک به طور جداگانه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده و ظرفیت‌ها و فرصت‌های حوزه فعالیت خود ارائه کردند.

 

در ادامه رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه آفریقا پرداخت و ضمن اشاره به اهمیت ایجاد نقشه راه تجاری با آفریقا بر لزوم هماهنگی و تشکیل جلسات مستمر بین وزارت امور خارجه، اتاق مشترک بازرگانی و سازمان توسعه تجارت به عنوان متولیان اصلی تسهی‌گری و پیاده سازی سیاست‌های توسعه تجارت بین ایران و آفریقا تأکید کرد.

 

وی مهمترین مشکلات پیش روی تجارت با آفریقا را مباحث حمل و نقل (دریایی و هوایی)، ضمانتنامه‌ها و مباحث انتقال پول و بانکی برشمرد و پیشنهاد کرد دستگاه‌های متولی برای هم افزایی و ارائه راهکار‌های عملی جلساتی برگزار کنند.‌

 

نماینده انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی هم دیگر سخنران این همایش بود که ضمن تقدیر از حمایت‌های معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در پیگیری امور و کمک به اخذ برخی طرح‌های عمرانی مناقصه‌ای در برخی کشورهای آفریقایی، تبادل نظر مستمر و تشکیل کمیته تخصصی صادرات خدمات فنی و مهندسی را برای یافتن راهکارهای حل مشکلات و معضلات این حوزه مهم توصیف کرد.

 

در ادامه جلسه مدیران شرکت‌ها و موسسات بخش‌های خصوصی و دولتی فعال در حوزه آفریقا نیز هریک به بیان دیدگاه‌های خود پرداخته و زمینه‌های کار با آفریقا را برشمردند.

 

در پایان نشست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه بر لزوم اصلاح نگاه‌ها به آفریقا و توجه به فرصت‌های متعدد موجود در این قاره برای اقتصاد ایران در زمینه‌های مختلف از جمله معادن، شیلات و آبزی‌پروری، کشتیرانی، انرژی به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر، کشت فراسرزمینی، همکاری‌های پزشکی و دارویی، صدور واکسن، سرم، دارو و تجهیزات پزشکی، تامین گوشت و دام زنده، صدور انواع خدمات فنی و مهندسی، همکاری پارک‌های صنعتی و علمی فناوری، صدور محصولات و تولیدات شرکت‌های دانش بنیان، همکاری در زمینه ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و ... تأکید کرد و ضمن استقبال از پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای با حضور وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی، خواستار اهتمام جدی همه فعالان اقتصادی بخش‌های دولتی و خصوصی برای افزایش مبادلات تجاری با آفریقا شد.

 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین با بیان اینکه به دلیل اهمیت آفریقا برای دولت، تعداد پست‌های وابسته‌های بازرگانی در این قاره افزایش یافته است، از فعالان اقتصادی بخش خصوصی خواست برای پیشبرد برنامه‌های اقتصادی خود از خدمات سفارتخانه‌های ایران استفاده کنند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار