قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

درهای باز ایران به روی گردشگران حوزه خلیج‌فارس

پس از سال‌ها کش‌وقوس در روابط با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس، اکنون احتمال تبدیل ایران به مقصد گردشگری اعراب منطقه وجود دارد. در این راستا تهران می‌خواهد از فضای مثبت با همسایگانش در حوزه خلیج‌فارس برای تحقق دستاوردهایی در زمینه‌های اقتصادی و گردشگری استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۷ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 10
کد خبر: ۲۲۷۲۷۲

درهای باز ایران به روی گردشگران حوزه خلیج‌فارس

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به تازگی درباره لغو یک طرفه روادید با ۲۸ کشور گفت، جمهوری اسلامی ایران یک طرفه لغو روادید سفر اتباع ۲۸ کشور را اعلام کرده و این موضوع از ۱۵ بهمن اجرایی شده است.


این اقدام در چارچوب سیاست های جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات و همکاری ها به ویژه در زمینه تقویت ارتباطات مردمی با کشورهای جهان است و انتظار می رود در چارچوب همین رویکرد شاهد اقدامات مشابهی از جانب کشورهایی که همچنان چنین تسهیلاتی برای شهروندان ایرانی ایجاد نکرده اند، باشیم. این اقدام می تواند زمینه‌ساز تقویت ارتباطات از نوع مردم با مردم باشد.


از زمان ازسرگیری روابط کشورمان با عربستان، روابط دو و چندجانبه تهران با دیگر پایتخت های عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز بهبود قابل توجهی یافته است و در مناسبت های مختلف و دیدارهای گوناگون شاهد امضای توافقنامه ها و ملاقات های رسمی بوده ایم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تصمیم برای لغو روادید 28 کشور ازجمله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گفت، این قبیل اقدامات درهای کشور را به روی جهان باز می کند


این در حالی است که ریاض و پایتخت های حاشیه جنوبی خلیج فارس در سال 2016 میلادی پس از تنش در روابط با ایران از سفر شهروندانشان به کشورمان خودداری و روابطشان را با تهران قطع کردند. سردی روابط با میانجی گری چین پایان یافت و با دیدار آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که نوامبر گذشته در ریاض انجام شد، تا حد زیادی کدورت ها رنگ باخت و دو طرف به نقطه اوج روابط خود نزدیک شده اند.


تهران می خواهد از فضای مثبت روابط با همسایگان در آن سوی آب های خلیج فارس برای تحقق دستاوردهایی در زمینه های اقتصادی و گردشگری و نیز احیای بازار منطقه ای استفاده کند.


ترویج گردشگری

از 15 بهمن تصمیم تهران مبنی بر لغو روادید اتباع عربستان، قطر، کویت، امارات و بحرین به صورت یک جانبه برای افرادی که فقط از مسیر هوایی و نه از گذرگاه‌های مرزی زمینی وارد کشور ‌شوند، اجرایی شد. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تصمیم برای لغو روادید 28 کشور ازجمله کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گفت، این قبیل اقدامات درهای کشور را به روی جهان باز می کند. جمهوری اسلامی ایران نشان داده است آمادگی دارد درهای خود را به روی جهان باز و امکانات بیشتری را برای گردشگران فراهم کند تا بتوانند به راحتی از نقاط دیدنی ایران بازدید کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.


صنعت گردشگری کشورمان در سال‌های گذشته تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه آمریکا، شیوع ویروس کرونا قرار داشت و حوادث و ناآرامی های سال گذشته بر آن تأثیرگذار بود. در این راستا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دنبال فعال سازی بخش گردشگری به ویژه توسعه همکاری ها با کشورهای همسایه و ثروتمند حاشیه جنوبی خلیج فارس است.


قبل از قطع روابط ایران و عربستان، سالانه هزاران سعودی به ایران سفر می کردند و برای زیارت مکان های مذهبی راهی شهرهای قم، مشهد و شیراز می شدند.


بنا به گزارش منابع عربی، صنعت گردشگری ایران و همکاری ها با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در یک سال اخیر جهش کیفی داشته و ازسرگیری روابط با عربستان بر سرعت گسترش آن تأثیرگذار بوده است.


طبق آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در دو ماه اخیر گردشگرانی از بحرین، کویت، عراق و عربستان در صدر فهرست بازدیدکنندگان از کشورمان قرار گرفتند و بخش گردشگری در مقایسه با سال گذشته 48.50 درصد رشد داشته است.

قبل از قطع روابط ایران و عربستان، سالانه هزاران سعودی به ایران سفر می کردند و برای زیارت مکان های مذهبی راهی شهرهای قم، مشهد و شیراز می شدند


کارشناسان سعودی معتقدند، لغو روادید باعث تقویت روابط تهران و ریاض و رشد بخش گردشگری دو کشور می شود، به ویژه اینکه ایران و عربستان دارای ظرفیت گردشگری بالایی هستند. گردشگران سعودی به صرف هزینه های زیاد شهرت دارند که این موضوع در ایران که دارای مناطق طبیعی زیبا برای جذب گردشگر به ویژه در فصل تابستان است، خود را نشان خواهد داد.


ظرفیت گردشگری ایران

درآمدهای ایران از گردشگری خارجی در سال گذشته حدود 7 میلیارد دلار برآورد شده است. رئیس انجمن تورگردانان ایران سال گذشته از کاهش گردشگری در کشور ابراز نگرانی کرده و گفته بود این روند باعث اختلال در بخش گردشگری و افزایش نرخ بیکاری منجر می شود.


مسئولان کشورمان در دو سال گذشته برای تنوع بخشی و رونق گردشگری مناطق مرزی شمال غرب و سواحل خلیج فارس را به دیگر نقاط گردشگری ازجمله شهرهای بزرگی همچون تبریز و بازار معروفش افزوده اند و به وسیله بوم گردی در حوزه رود ارس تلاش کرده اند بر رونق این صنعت بیفزایند.

 
ایران یکی از کشورهای دارای میراث کهن و فرهنگ غنی است که مکان های گردشگری متنوعی دارد که طبیعت و تاریخ را درهم آمیخته اند. همچنین دارای محوطه‌های باستان‌شناسی مانند تخت جمشید است. در شهر اصفهان معابد، پل‌ها و بازارهای تاریخی بسیاری وجود دارد و شهر شیراز به عنوان مهد شعر فارسی، بر غنای مکان‌های با معماری ایرانی-اسلامی افزوده است.


ایران با وجود مناطق طبیعی زیبایش متمایز مانند دریاچه ارومیه که به تازگی احیا شده، رشته کوه های البرز و شب های کویرش چشم نواز است. کشورمان همچنین به دنبال ترغیب ساکنان کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، به ویژه امارات برای بازدید و سفر به جزایر کیش و قشم است که فضای آرام تری دارند و می توانند در سواحل آن، با هتل های مجلل و مراکز خرید لحظاتی خوش را سپری کنند.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار