عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

گفتگوی تلفنی بایدن و زلنسکی؛ کنگره مسئول مستقیم سقوط «آودیوکا» است

رییس جمهور آمریکا در تماسی تلفنی با همتای اوکراینی، مسوولیت مستقیم سقوط شهر «آودیوکا» را به انفعال کنگره آمریکا در تصویب بسته کمکی برای کی‌یف، نسبت داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 19
کد خبر: ۲۲۹۰۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی وی، اعلام کرد که انفعال کنگره آمریکا در تصویب بسته کمک حدود ۶۰ میلیارد دلاری برای کی‌یف، دلیل اصلی سقوط شهر آودیوکا در دونباس بوده و مسئولیت آن به طور مستقیم برعهده کنگره است.

 

در بیانیه کاخ سفید درباره این تماس تلفنی آمده است: پس از آنکه سربازان اوکراینی مجبور شدند که به‌دلیل کمبود تجهیزات ناشی از انفعال کنگره، مهمات را جیره‌بندی کنند، ارتش اوکراین مجبور به عقب‌نشینی از آودیوکا و نخستین دستاورد چشمگیر روسیه در چندین ماه اخیر محقق شد. (رییس جمهور) بایدن بر لزوم تصویب فوری لایحه بودجه امنیت ملی به منظور تجدید آماد نیروهای اوکراینی تاکید کرده بود.

 

این تماس پایان هفته‌ای بود که در جریان آن آمریکا مذبوحانه در تلاش بود تا بار دیگر رهبری خود بر عرصه جهان را تثبیت کند. مجلس نمایندگان آمریکا در حالی تصویب بسته کمک نظامی برای اوکراین را به تعویق انداخته است که آخرین سنگر شهر راهبردی آودیوکا نیز سقوط کرد و روسیه کنترل آن را به دست گرفت. همچنین در این بحبوحه خبر مرگ آلکسی ناوالنی، منتقد ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه و رهبر اپوزیسیون این کشور نیز منتشر شد.

 

بایدن اواخر روز شنبه گفته بود که از سقوط دیگر شهرهای اوکراین مطمئن نیست و اضافه کرد: اینکه آمریکا برای مردم اوکراین که این چنین دلیرانه و قهرمانانه جنگیده‌اند، کمک بیشتری فراهم نکند، غیراخلاقی است!

 

سنای آمریکا اوایل هفته جاری لایحه فراحزبی کمک خارجی به ارزش ۹۵.۳ میلیارد دلار شامل کمک بیش از ۶۰ میلیارد دلاری را برای اوکراین تصویب کرد. با این حال، مایک جانسون، سخنگوی مجلس نمایندگان که اکثریت آن را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دهند، گفته است که اجازه ورود این لایحه به صحن مجلس را نخواهد داد. علاوه بر این، این مجلس هم‌اکنون در تعطیلات دوهفته‌ای به سر می‌برد./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر