به گزارش راهبرد معاصر؛ جنگ تجاری آمریکا و چین اشاره به جنگ تجاری بین واشنگتن و پکن پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در ۶ ژوئیه ۲۰۱۸ بر اعمال ۳۴ میلیارد دلار تعرفه گمرکی بر واردات کالاهای چینی و در عمل متقابل چین در قبال کالاهای آمریکایی دارد. ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود سواستفادههای چین از سامانه نابسامان بینالمللی و روشهای نامنصفانه را از میان بردارد. در آپریل ۲۰۱۸ طی درخواستی از سازمان تجارت جهانی تقاضا کرد که بررسی کند آیا چین در حال زیر پا گذاشتن حقوق مالکیت فکری است یا نه.
از آنجایی که جنگ تجاری بین چین و آمریکا باعث شده است برخی از تولیدکنندگان بینالمللی، کارخانههای خود را به هند منتقل کنند، این کشور میتواند ۱۱ میلیارد دلار از این بابت سود کند.
در این گزارش آمده است که هند میتواند در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا و چین، نفوذ تجاری خود را افزایش دهد، به ویژه در بخشهایی که آمریکا بر چین تعرفه وضع کرده است.
اقتصاددان این بانک، رادهیکا رائو، در مصاحبه با سیانبیسی گفت: به جز تجارت، هند میتواند از تغییر در مسیرهای سرمایهگذاری سود ببرد، چراکه تولیدکنندگان به دنبال مقاصدی جایگزین برای سرمایهگذاریهای خود میگردند.
رائو میگوید: سه بخش مهم هند که میتوانند بیشترین سود را از جنگ تجاری آمریکا و چین ببرند، بخشهای دارو، مواد شیمیایی و مهندسی میباشند. هند در حال حاضر هم رقیب مهمی در این بخشها به حساب میآید و با جنگ تجاری با تقاضای بیشتری روبرو شده است.