به گزارش «راهبرد معاصر»؛ از صلح اسلو تا امروز تصویر صهیونیست ها میان مردم نقاط مختلف جهان تا این اندازه مخدوش نشده بود. کابینه راستگرای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی علنی از ورود آب، غذا، دارو و سوخت کافی به نوار غزه خودداری و این اقدام را نوعی تاکتیک جنگی برای ایجاد بحران در آنجا و تسلیم جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) معرفی میکند.
در واکنش به پنج ماه جنایت مستمر در نوار غزه، نه تنها کمپین تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است، بلکه کشورهای غربی نیز همانند روزهای نخست جنگ نمیتوانند از اقدامات تلآویو حمایت کنند و لب به انتقاد از سیاستهای نتانیاهو گشوده اند.
یکی از مصادیق استانداردهای دوگانه غرب در قبال پدیده جنگ و ادعای دفاع از حقوق بشر حذف تیمهای ورزشی روسیه از تمام مسابقات بینالمللی و در عین حال سکوت در برابر نسلکشی در غزه است
پس از حمله هفتم اکتبر 2023 میلادی واشنگتن، لندن و بروکسل تمام قد در کنار رژیم صهیونیستی ایستادند و اقدام حماس را محکوم کردند. حرکت ناوها، جنگندهها، پهپادها و حتی نیروهای ویژه آمریکایی به شرق مدیترانه یا سرزمینهای اشغالی نشان دهنده عمق پیوند میان غرب و رژیم صهیونیستی است. حال با گذشت چند ماه از تجاوز نظامی ارتش صهیونیستی به نقاط مختلف غزه، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بکارگیری لحنی انتقادی و طعنه آمیز خطاب به واشنگتن خواستار توقف صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی شد.
وی گفت: اگر باور دارید افراد زیادی (در غزه) کشته میشوند، شاید باید اسلحههای کمتری بدهید تا از کشته شدن تعداد زیادی از مردم جلوگیری کنید.
به تازگی طبق حکم صادر شده در دادگاه لاهه، دولت هلند با چالش جدی برای صادرات قطعات جنگندههای «اف- 35» به رژیم صهیونیستی مواجه شده است. لندن نیز در واکنش به برنامه ریزی ارتش صهیونیستی برای حمله به رفح اعلام کرد، اگر صهیونیست ها قصد اجرای این عملیات را داشته باشند، صادرات برخی محصولات دفاعی را به سرزمینهای اشغالی محدود خواهد کرد.
یکی دیگر از مصادیق استانداردهای دوگانه غرب در قبال پدیده جنگ و ادعای دفاع از حقوق بشر حذف تیمهای ورزشی روسیه از تمام مسابقات بینالمللی و در عین حال سکوت در برابر نسلکشی در غزه است. به گزارش فرانس 24، 26 قانون گذار فرانسوی از دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه خواستند رژیم صهیونیستی را از بازیهای المپیک پاریس حذف کنند.
در واکنش به این اظهار نظر بیسابقه، کمیته المپیک رژیم صهیونیستی اعلام کرد، چنین درخواستی از سوی عدهای حقوقدان افراطی حامی حماس ارائه شده است و موضع رسمی پاریس نیست. در نظام فکری صهیونیستها اعتراض به کشتار بیش از 30 هزار شهروند غیرنظامی در غزه مصداق حمایت از تروریسم است، اما اگر کسی به اعدام قاتل یا تروریستی در ایران اعتراض کند، به نماد آزادی خواهی تبدیل خواهد شد.
برخی فعالان مدنی در کشورهای اسلامی معتقدند، جنگ غزه فرصت مناسبی برای تقویت جنبش تحریم مسابقه با ورزشکاران صهیونیستی و زیر فشار گذاشتن سازمانهای بینالمللی برای کنار گذاشتن صهیونیستها از تمام مسابقات ورزشی است.
در حالی که سیاستمداران سعودی از احتمال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در صورت تشکیل دولت مستقل فلسطینی سخن میگویند، به نظر میآید افکار عمومی ساکنان کشورهای عربی- اسلامی بیش از پیش مخالف عادی سازی روابط با قاتلان مردم فلسطین هستند. طبق جدیدترین نظرسنجی انجام شده از سوی «مرکز عربی واشنگتن دی.سی»، قریب به 89 درصد شرکت کنندگان مخالف به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی هستند و تنها چهار درصد از روند عادی سازی روابط حمایت میکنند.
رأی منفی ساکنان کشورهای عربی در زمینه عادی سازی روابط با تلآویو سبب به صدا درآمدن زنگ خطر برای محمد بن سلمان، ولیعهد و دستگاه سیاست خارجی سعودی شده است. برخی کارشناسان معتقدند، اگر بن سلمان برای تثبیت موقعیت خود به عنوان ولیعهد و قرار گرفتن در زیر چتر امنیتی واشنگتن تن به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بدهد، آنگاه باید آماده واکنش شهروندان کشورهای عربی، به ویژه اقشار مذهبی داخل عربستان باشد. عادی سازی روابط ریاض- تلآویو میتواند همان جرقهای باشد که سبب قیام افراد ناراضی علیه روند اصلاحات غربی شاهزاده خواهد شد.
فارغ از اراده و تصمیم سیاستمداران، مردم عادی سراسر جهان خواستار تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی شدند. با آنکه سابقه جنبش «بایکوت رژیم صهیونیستی» به سالها قبل باز میگردد، اما به نظر میآید این جنبش درحال طی کردن دوران بلوغ خود در مسیر مبارزه با آپارتاید و نسل کشی مردم فلسطین است.
افکار عمومی ساکنان کشورهای عربی- اسلامی بیش از پیش مخالف عادی سازی روابط با قاتلان مردم فلسطین هستند
به عنوان نمونه، مک دونالد در منطقه غرب آسیا به دلیل حمایت شعبه این نماد از ارتش صهیونیستی و پخش غذای رایگان میان صهیونیستها به شدت زیر فشار مشتریها و شهروندان کشورهای اسلامی قرار گرفته است. کوکاکولا، استارباکس و آدیداس دیگر برندهای مشهوری هستند که در چهار ماه اخیر به دلیل اقدامات جنبش بایکوت رژیم صهیونیستی به حد فروش پیشبینی شده خود نرسیدند و خسارت های مالی بزرگی متحمل شدند.
حامیان این کمپین معتقدند، تحریم نمادهای آمریکایی- صهیونیستی سبب افزایش فشارهای اقتصادی- سیاسی بر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی می شود و تلآویو را خیلی زودتر مجبور به پذیرش آتش بس خواهد کرد.
قطع بودجه و انحلال وزارت دیپلماسی عمومی رژیم صهیونیستی در نخستین ساعات جنگ غزه نشان دهنده اهمیت نداشتن افکار عمومی برای رژیم صهیونیستی و قضاوت جامعه جهانی درباره جنایتهای این رژیم در نوار غزه است.
تلآویو پس از سالها اشغالگری و زیر پا گذاشتن حقوق قطعی مردم فلسطین قصد داشت خود را رژیم دموکراتیک نشان دهد که برای تمام شهروندان ساکن اراضی اشغالی، کرانه باختری و نوار غزه بازیگری مسئولیت پذیر و به دنبال رشد و توسعه اقتصادی است.
پس از حمله هفتم اکتبر 2023 میلادی و لرزه در ساختارهای نظامی- امنیتی رژیم صهیونیستی، به نظر میآید مقام های دولت اضطراری بدون توجه به جامعه جهانی یا آینده صلح با کشورهای عربی به دنبال قتل عام مردم غزه تا تحقق اهداف اعلام شده در جنگ هستند.
شاید کابینه رژیم صهیونیستی فراموش کردند با کشتار وسیع غیرنظامیان نه تنها زمینه برای عادی سازی روابط با کشورهای عربی فراهم نمیشود، بلکه انگیزه ملت فلسطین برای مقاومت در برابر اشغالگران و اخراج آنها از سرزمین مادریشان افزایش خواهد یافت.